bérlet kipipálva

Fortius Gym a MotiBro-ról: foglalás, bérletek, elszámolás kipipálva

Fortius Gym története 2016-ban indult Újpesten, egy 70 négyzetméteres teremben. 2022-ben már 3 helyszínen, több száz négyzetméteren zajlanak a csoportos és egyéni funkcionális edzések. A dinamikus növekedés mellett is megmaradt családias hangulatban, magas szakmai színvonalon edzenek hobbisták és versenyzők.

Baráti ajánlásból tudatos választás

Horváth Gergely a Fortius Gym alapító-tulajdonosa és vezetőedzője kezdetben szimpla online tárhelyet és táblázatokat használt a nyilvántartáshoz. Ahogy bővült a terem, az edzők köre, és gyorsan nőtt a vendéglétszám, egyre nagyobb szükségét érezte az automatizálásnak.

Miután egy családi barát mesélt neki a MotiBro-ról, kapva kapott az alkalmon, és bevezette az online edzésszervező rendszert a Fortius-ban.

Horváth Gergely - Fortius Gym

Adatbázis és edzésszervezés egyben

A rendszer az adminisztrációs feladatok mellett a hálózatépítésnél is jó szolgálatot tett. Ugyanis a jelenlegi edzői csapat kialakulásáig rögös volt az út, többször cserélődtek a kollégák. Ezért is volt elengedhetetlen, hogy a vendégadatokat Gergely mindig saját kézben tarthassa, biztonságos keretek között. Ehhez ad a mai napig megbízható platformot a MotiBro.

A napi edzésszervezés kapcsán 3 fő területet emelt ki, amelyeknél a MotiBro-ra támaszkodnak. +1 funkciót említett, ami számára vezetőként spórol meg rengeteg időt és energiát. Nézzük ezeket részletesen.

1) Foglalás szabályozottan, egyszerűen

A Fortius-nál a privát órákhoz hasonlóan a csoportos edzéseknél is nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az edző figyelni tudjon minden egyes vendégre. A minőség a fontos, nem a mennyiség. Ezért legfeljebb 10 fő lehet egy edzésen, és kivétel nélkül, minden órán csak előzetes foglalás alapján lehet részt venni.

„MotiBro-ban rugalmasan tudjuk kezelni a változó helyzeteket. Például a csúcsidőszakokra egyszerűen létre tudunk hozni új vagy párhuzamos alkalmakat az órarendben, így napi több lehetőséget biztosítva csoportos edzésre.”

A termek tagsági rendszerben működnek, azaz az utcáról nem lehet csak úgy „beesni”, mindenkinek regisztrálni kell. Ilyen zárt klubokban hasznos lehet, hogy a MotiBro PRO-ban egyedi órarendeket lehet beállítani a vendégeknek, így csak a meghatározott vendégeknek szabad a foglalás. Vagyis az egyes tagok csak a számukra releváns órákat láthatják, és ezekre tudnak bejelentkezni.

Fortius Gym

2) Bérletek nyilvántartása könnyedén

A MotiBro-ban pillanatok alatt felvihetők a bérletvásárlások, és a számlázási integrációnak köszönhetően a bizonylatolás is automatizálható.

Gergelyék naprakészen követhetik kinek hány alkalmas bérlete van, meddig érvényes, mennyi alkalom van még hátra. Azt is részletesen látják, a tagok melyik órákra használták el az alkalmaikat, vagy van-e valakinek tartozása.

A vendégek is nyomon követhetik saját érvényes és lejárt bérleteiket, kifizetetlen alkalmaikat. Bár ez utóbbiból nincs túl sok, ami annak is köszönhető, hogy az automatikus bérletlejárat-értesítők miatt a tagok ritkán felejtik el időben megvenni a következő bérletüket.

Gergelynek vezetői szempontból is nagyon fontos a friss bérletnyilvántartás, ami alapján instant bevételi statisztika készül a rendszerben. Mivel már 3 helyszínen üzemel Fortius terem, és ő maga már ritkábban tart edzéseket, így nem tud, de nem is akar mindenhol jelen lenni. Általában távolról menedzseli a termeit:

„Tudatos vezetőként a célom a folyamatos, biztos növekedés. Ehhez látnom kell, hogyan teljesít a csapat és hogyan alakulnak a havi értékesítések. A MotiBro-ban mindezt bármikor, bárhol ellenőrizhetem.”

3) Újdonságból napi rutin: az online bérletvásárlás

Egy ideje az online bankkártyás bérletvásárlási integrációt is használják a MotiBro-ban. Nincs szükség recepcióra, és az edzőknek is kényelmesebb, mert azelőtt minden készpénzes bérletértékesítést ők kezeltek:

„Óriási segítség az online fizetés, már a tagok 80%-a így veszi meg a bérletét! Ez nagy előrelépés az edzők admin feladatainak csökkentésében, mert az egymást követő órák közötti szünetben nincs sok idő bérleteladással foglalkozni.”

A tagok akkor és ott veszik meg a bérletüket, amikor és ahol épp szeretnék. Ők is csak nyertek a lehetőséggel, jól is fogadták az újítást:

„A vendégek 2-3 hét alatt átálltak online fizetésre, hamar megszerették. Az első online vásárlás általában nagy élmény nekik, mert könnyű és gyors, ezért már a következő bérletet is online vásárolják meg.”

Fortius Gym edzés

+1) Edzői elszámolások gombnyomásra

Gergely újabb adminisztrációs tehertől szabadult meg, amikor bevezette az automatikus edzői elszámolást. A rendszerben többféle szabály is beállítható, amelyek bármely edzőhöz és óratípushoz hozzárendelhetők. Így a MotiBro minden megtartott edzés után önműködően kiszámolja az összegeket, és részletes riportot készít ezekről.

„Korábban nagyon sok időt vett el az elszámolások elkészítése, de most már a rendszer számolja ki a teljesítmény alapján járó edzői díjakat, nekem nincs dolgom vele.”

Köszönjük a beszámolót, és a számos pozitív visszajelzést a MotiBro-ról! Örülünk, hogy a rendszer segíti a Fortius Gym mindennapjait. További sikereket és szélsebes terjeszkedést kívánunk nektek!

Szeretnél te is megszabadulni a napi óraszervezés és papírmunka nyűgjeitől? Nem használsz még online foglalási, ügyfélkezelő és adminisztrációs rendszert? Esetleg nem vagy elégedett a jelenlegivel?

Akkor nézd meg a MotiBrot működés közben! Az ingyenes, élő, online bemutató keretében kérdéseidet is felteheted. Derítsük ki együtt, számodra is a MotiBro jelenti-e a kiutat a mindennapos szervezési feladatok útvesztőjéből:

Ismerd meg élőben!

Ingyenes demó

Egy rövid bemutató többet mond ezer leírásnál. Ha szeretnéd működés közben látni a Motibrót, kérj ingyenes konzultációt most!

Nyíl

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

Szeretném az ingyenes tudásanyagot!

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!