vásárlás kuponkóddal

A kuponozás mágikus ereje: pörgesd fel az online bérleteladást + 41 kuponötlet

A kuponmarketing még mindig fénykorát éli, elég csak a Glamour-napokra gondolni. Az előnyös ajánlatoknak nehezebb ellenállni. Bizonyítottan megnöveli a vásárlási kedvet és csökkenti a döntési időt, ha kedvezménykuponnal alacsonyabb áron jutunk a kiszemelt termékhez.

Szolgáltatásoknál is ugyanígy működnek a kedvezményes ajánlatok. Sőt, ez a tudományos tanulmány azt is kimutatta, hogy a kuponnal való vásárlásnak kimutatható pozitív neurológiai hatásai is vannak. Mégpedig kuponos vásárlás közben boldogabbnak érezzük magunkat és a stresszszintünket is csökkenti!

Kuponkódot mindenkinek!

Na persze ésszel! Nem az a cél, hogy indokolatlanul osztogatott kedvezményekkel lerombold az árazási stratégiádat. A bárki számára elérhető ajánlatokat mindig tematikusan és időszakosan érdemes alkalmazni.

Kedvezményeket sokrétűen beépíthetsz a bérletrendszeredbe is, de jelenlegi cikkünkben kifejezetten a digitális kuponokra fókuszálunk.

Alábbiakban 3 fő témakörre bontjuk a kuponozást annak céljai és előnyei szerint. Persze ezek a kategóriák sokszor átfedésben vannak egymással:

1. Szerezz több ügyfelet és tartsd is meg őket

Az új vendégek, tanítványok bevonzása nem egyszerű feladat, több marketingeszköz kombinációja kell a sikeres stratégiához. Weboldal, közösségi média felületek, intenzív és interaktív kommunikáció, hírlevelek, hirdetések, ezek minden ügyfélszerző stratégia alapkövei. Ezeket erősítheted állandó és időszakos kampányokkal, akciókkal.

Az új érdeklődők becsábításának egyik legegyszerűbb módja, ha az első alkalmat ingyenesen vagy kedvezményesen kínálod, hogy kipróbálhassák a szolgáltatásodat. Ezt digitális kuponokkal tudod legegyszerűbben kivitelezni, online foglalással és jegyvásárlással összekötve.

A vendégszerzés sem egyszerű, de az ügyfélmegtartás, azaz az új vendégből hosszútávon visszajáró vendéget varázsolni az igazi kihívás. Ezzel a témával is többször foglalkoztunk már, mondjuk hogyan gyűjts visszajelzéseket tőlük, vagy miért kérj ajánlásokat elégedett vendégeidtől. A kuponozásnak is megtartó ereje van, ha kedvezménykódokkal jutalmazod a hűséget. Pl. minden 100. alkalom után megajándékozod őket egy egyedi kóddal, amit a következő online bérletvásárláskor válthat be. Ezzel is érezteted, hogy fontos és nagyra értékeled a kitartását.

2. Növeld az eladást és pörgesd ki a beragadt készleteket

A kuponokat a bevételeid növelésére több módon is használhatod. Mondjuk uborkaszezonban a visszaeső bérletvásárlásokat támogathatod meg egy tematikus, nyári akcióval. Növelheted a kosárértéket (adott vásárlás összegét) vagy több vendéget vehetsz rá a vásárlásra, ha egy több alkalmas, kombinált vagy családi bérletet kínálsz digitális árcsökkentő kóddal akciósan a nyári vagy ünnepi időszakokban.

A korlátozott idejű elérhetőség ezeknél az akcióknál is ösztönzi a mielőbbi vásárlást.

Ha a szolgáltatásokon felül értékesítesz termékeket is (eszközök, ruha edzéshez v. gyakorláshoz, étrendkiegészítők, tananyagok stb.), akkor a lassan fogyó készletek kiárusításához is hasznát veszed a kuponkódoknak. Így a vendégek akár bérletvásárlással összekötve jutányos áron juthatnak hozzá a kiszemelt termékhez. 

3. Légy tudatos a marketingben: figyeld az eredményeket

A márkaépítés nem csak a multicégek sajátja. Végül is te magad, vagy a stúdiód / iskolád / termed is egy márka, aminek az ismertségét és vonzerejét is növelheted jól megtervezett kampányokkal. Sőt, új szolgáltatások bevezetésénél is segíthet, hogy kevesebb idő alatt több új érdeklődőt szerezz.

A kampányok sikerességét pedig pofonegyszerűen nyomon követheted, hiszen az eredmények pontosan mérhetőek. Mennyi online kódot használtak fel, mennyi volt az így érkező bevétel, hány kuponos óralátogatás volt. Könnyen elemezheted az adatokat, melyik kampány volt sikeres vagy kevésbé, és ez alapján finomíthatod a jövőbeni stratégiádat.

Ehhez természetesen kell egy automatizált online óraszervező és értékesítési rendszer, amelyben naprakész statisztikákat látsz a fenti adatokkal.

Ha még nincs kuponozásra is alkalmas online bérletvásárlási megoldásod, nézd meg a Motibro-val hogyan tudod automatizálni az online kuponbeváltást. 

Ajánlatok tárháza egész évre

Szeretnél még több gyakorlati kuponfelhasználási tippet kapni, amelyeket a Motibro-val online akár egyik napról a másikra bevethetsz?

Akkor töltsd le ingyenes e-füzetünket és mazsolázz 41 pontos ötlettárunkból:

Ingyenes ötlettár

41 online kedvezménykupon ötlet:

  • ügyfélszerzéshez,
  • vendégmegtartáshoz,
  • bevételnöveléshez!

Add meg neved, email címed és küldjük az ebook-ot:

Itt az idő, hogy szintet lépj a marketingedben és kihasználd a digitális kedvezménykódokban rejlő potenciált! Mivel online értékesítésben használod őket, nincs nyomtatás, nincs fizikai terjesztés. Így gyorsabban tudsz reagálni a változó körülményekre, igényekre és pillanatok alatt tudod megvalósítani a terveidet.

Sok sikert a jövőbeni kampányaidhoz!

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

Szeretném az ingyenes tudásanyagot!

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!