online bankkártyás fizetés

Az online bankkártyás fizetés 9 nagy előnye fitnesz stúdiódban

Nálad még mindig úgy zajlik a bérletvásárlás, illetve az órák kifizetése, hogy a vendég besétál, és a recepción készpénzzel fizet? Van egy rossz hírünk: a sportstúdiód kissé elavult. Igen, még akkor is, ha egyébként szuper modern gépeid vannak, az edzők pedig a legújabb módszerekkel is tisztában vannak. A készpénzes fizetés ugyanis egyre inkább a múlté, az emberek zöménél pedig alap elvárássá alakult, hogy ne is kelljen pénzt maguknál tartaniuk.

Elképesztő mértékben nő a kártyás fizetések száma

A bankkártyás fizetések az online és az offline vásárlások során is egyre inkább teret nyernek. Ez az elmúlt években is így volt, 2019 óta azonban nagyon masszív a növekedés. Ez értelemszerűen a koronavírus járványnak is köszönhető, az óvintézkedések között ugyanis kimondottan javasolták, hogy kerüljük a készpénz használatát.

De hiba lenne azt gondolni, hogy ez kizárólag a covid hatása. Az emberek egyre kevésbé szeretnek készpénzzel bajlódni, amikor elég csak odatartani a kártyát, ráadásul 15 000 forintos értékhatárig még a PIN kódot sem kell beírni: egyszerűbb, gyorsabb, tisztább módszer. És kevésbé tűnik veszélyesnek, mint nagyobb mennyiségű készpénzt tartani otthon.

Az igényt egyébként az is mutatja, hogy már most megjelentek a készpénzmentes boltok, ahol nemhogy nem kell, nem is lehet készpénzzel fizetni. És sokan szeretik ezeket!

De nézzük meg a számokat!

A 2021. december 1-20. közötti időszakban a K&H-nál mintegy 7 millió kártyás tranzakció zajlott, ami napi 350 000 kártyás fizetést jelent online vagy offline. Ez a 2020 decemberi adatokhoz képest 22%-os, a 2019-es adatokhoz képest pedig 34%-os növekedést jelent!

Forrás: https://tudastar.money.hu/hir/20211229/dobbenetes-mertekben-emelkedett-a-kartyas-fizetesek-szama/

Az irány tehát egyértelmű: inkább előbb, mint utóbb mindenki kártyával akar majd fizetni, lehetőleg nem is személyesen, hanem online. És komoly hátrányt jelent, ha nálad nem elérhető ez a lehetőség.

Nagy váltás, de érdemes meglépni

Igen, tudjuk, mit gondolsz most. Pénzbe kerül kiépíteni az online fizetési lehetőség rendszerét, és némi macerával is jár. Hogy egy közhellyel éljünk, áldozat nélkül nincs siker, a fennmaradás kulcsa pedig egyébként is a fejlődés. Muszáj alkalmazkodnod ahhoz, hogy az emberek egyre inkább szeretik egyszerűen, online intézni az ügyeiket, ennek pedig az is része, hogy például egy edzőterembérletet meg lehessen venni online.

Hosszabb távon pedig csak az előnyét fogod tapasztalni annak, ha beadod a derekad, és lehetőséget biztosítasz bankkártyás fizetésre. Nemcsak azért, mert az emberek ezt ma már gyakorlatilag elvárják, hanem azért is, mert számodra is sok mindent megkönnyít az automatizáció, aminek ez is része.

Miért is jó neked, ha lehet online fizetni a sportstúdiódban?

1. Ezzel szolgálod ki a vendégek igényeit. Nem először említjük, hogy óriási igény mutatkozik erre a lehetőségre. Egyre kevesebben szeretnek készpénzt használni, szívesebben intézik a fizetéseket néhány kattintással, vagy éppen okostelefon használatával. Minden sikeres vállalkozásnál alapvető a célközönség igényeinek szem előtt tartása, ez alól pedig a tied sem kivétel!

2. Mert ezzel tehermentesíted a személyzetet. Ha van online fizetési lehetőség, nem kell minden egyes vendég esetében a recepciósnak bajlódnia a pénzzel, oda tud figyelni az egyéb feladataira, és természetesen a vendégekre, így sokat javul az „ügyfélélmény”, azaz a stúdióba látogatók élménye – ez pedig kulcsfontosságú a megtartásukban.

3. Minimalizálod a hibalehetőségeket. Minél több folyamatot automatizálsz, annál többet teszel azért, hogy zökkenőmentesen, a lehető legkevesebb hibával működjön a vállalkozásod. Így van ez a fizetés terén is: egy online bankkártyás fizetés esetén senki nem felejti el könyvelni a fizetést, nem fogják véletlenül elszámolni az összeget és többet/kevesebbet fizetni a kelleténél.

4. Része az automatizációnak. Az automatizációnak köszönhetően számos folyamatot lényegesen egyszerűbbé és gyorsabbá tehetsz. Így van ez a fizetéssel is: nem kell gondoskodni készpénzről a vevő részéről, a Te részedről pedig váltóról. Nem kell személyes jelenlét, csak pár kattintás az egész – a vásárlás pedig szintén automatikusan rögzül, nem kell erre is figyelmet fordítani.

5. Nem felejtődik el a fizetés. Biztosan sokszor tapasztaltad már, hogy a vendégnek esedékes lenne a bérletvásárlás, de nincs nála elég készpénz, otthon felejti a pénzt stb. Ha tud online is fizetni, kártyával is rendezheti a bérlet árát akár azonnal.

6. Nincs időbeli megkötés, a vendég fizethet, amikor eszébe jut. Akár este 9-kor is, amikor a terem jó eséllyel már nincs nyitva, de sokaknak ekkor van idejük ilyesmivel foglalkozni. Nyugodtan megvásárolhatja a következő bérletét otthonról, a teremben pedig már csak azzal kell foglalkoznia, hogy mozogjon.

7. Versenyképes maradsz. Ha Te ragaszkodsz a régi megoldásokhoz, miközben körülötted mindenki újít, az – valljuk be – komoly versenyhátrányt eredményez. Az emberek folyamatosan mennek az újabb, egyszerűbb megoldások felé, a régi, macerás módszereket pedig maguk mögött hagyják. Egy sportstúdió kapcsán komoly indok lehet a váltásra, hogy nálad kényelmetlenebb a fizetés, mint a konkurenciánál.

8. Az online fizetés biztosan szabályos. Ha online fizet a vendég, minden automatikusan történik. Nincs lehetőség akár csak véletlenül is olyat tenni, ami szabályellenes: nem felejtődik el a számlaadás, a könyvelés.

9. Könnyebb adminisztráció. A készpénzes fizetés számos adminisztrációs kötelességgel jár, míg az online bankkártyás fizetések esetében a tranzakciók rögzítése automatikusan történik. Ezzel valójában a saját válladról is rengeteg terhet leveszel.

Kártyával mindenkinek könnyebb!

Ha alaposan végiggondolod, hamar beláthatod, hogy a kártyás fizetés egyszerűen minden félnek könnyebb. A vevőnek is, mert rugalmas lehetőségeket biztosít számára, és neked, valamint az alkalmazottaidnak is, mert ezzel egy újabb folyamat válik automatává.

Gyakran hangzik el ellenérvként, hogy az online fizetési rendszerek időnként meghibásodnak, ezért jobb a készpénz: azzal biztosan lehet fizetni. Nos, ez a jelenség valójában lényegesen kevésbé sűrűn fordul elő, mint azt sokan gondolják. Emellett az online fizetést lehetővé tevő bővítmények mögött elég komoly támogatás áll. Azaz bármilyen hiba esetén rövid időn belül segítenek megoldani a problémát, csak be kell jelentened!

Mi legyen a készpénzes vendégeimmel?

Az online fizetési lehetőség nem jelenti azt, hogy egyúttal meg kell tiltani a készpénz használatát. Egyelőre nincs szó arról, hogy a bankkártyás fizetés teljesen kiszorítaná a készpénzt. Előbb-utóbb valószínűleg ez megtörténik, de addig is nem kizárólagos módszer, csupán lehetőség a kártya, ami mellett megtarthatod a készpénzes fizetést is, mint opciót. Veszíteni tehát semmiképp nem fogsz az online rendszer használatával.

Ne felejtsd el, hogy minél több lehetőséget biztosítasz a vendégek számára, annál inkább ki tudod elégíteni az igényeiket – és tulajdonképpen ez a cél.

Melyik online fizetési platformot válasszam?

Széles a lehetőségek tárháza, vannak banki és bankfüggetlen szolgáltatók. Érdemes több szempont szerint választani. A költségek mellett azt is térképezd fel, milyen aktuális fizetési opciókat kínálnak (pl. Google Pay, Apple Pay). Vagy ha gyorsan szeretnéd bevezetni az online fizetést, akkor melyik szolgáltatóval tudsz kevés ügyintézéssel, akár 1-2 nap alatt elindulni.

Még jobb, ha egy komplett óraszervezési rendszerbe integrálod az online bankkártyás fizetés lehetőségét. Vagyis nem csupán a bérlet/jegyvásárlás és a számlázás lesz automatizált, hanem a hozzá kapcsolódó teljes adminisztráció is. A megvásárolt bérlet azonnal megjelenik a vendégnyilvántartásodban, és az ő saját profilján is, ahol az órákra való bejelentkezései mellett a bérletalkalmai felhasználását is naprakészen követheti.

A MotiBro-nál jelenleg két online fizetési szolgáltató (Barion és Stripe) közül választhatsz, amelyet integrációként hozzá tudsz kapcsolni a rendszerhez. Szeretnéd látni online élőben, hogyan is működik az online bankkártyás fizetés a MotiBro-ban? Kíváncsi vagy a bérletkezelésre, a bejelentkezési folyamatra is?

Akkor nincs más dolgod, csak kattints az alábbi gombra, és kérj egy ingyenes, kötelezettségmentes online bemutatót! Időpontegyeztetés után kollégánk egy Zoom megbeszélés keretében bemutatja neked a rendszert, és természetesen a MotiBro-val kapcsolatos kérdéseidet is felteheted.

Ne késlekedj! Akár napokon belül elindíthatod a saját óraszervező, foglalási és ügyfélkezelő rendszeredet, online bankkártyás fizetéssel együtt:

Ismerd meg élőben!

Ingyenes demó

Egy rövid bemutató többet mond ezer leírásnál. Ha szeretnéd működés közben látni a Motibrót, kérj ingyenes konzultációt most!

Nyíl

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!