Közhely, hogy az idő pénz, de nagyon is igaz. Főleg, ha minden héten órákat töltesz a bérletfelhasználások követésével. Ha határidőnaplóban vagy táblázatban vezeted, kinek mennyi alkalma van még. Ha papírbérletekkel bajlódsz minden óra előtt: rengeteg értékes időd megy a kukába! Ráadásul nem kevés bevételt is veszítesz, ha elfelejtődik pár felhasznált alkalom. Vagy a foglalás ellenére nem jön el valaki az órára, de te nem vonod le az alkalmat a bérletéből. Online bérletkezeléssel ez mind elkerülhető, vagyis rengeteg időt és pénzt spórolhatsz.

 

 

A soha véget nem érő körforgás

Mindjárt kezdődik az óra. Megérkeznek a vendégeid, tanítványaid és elkezdik keresgélni a bérleteiket.

Anna felkészült, már a kapuban elővette, és átnyújtja nagy mosollyal.

Timinek a táskája alján van, a fél táska tartalmát kirámolja a pultra, mire előkerül.

Gábor a farzsebéből veszi elő, kicsit gyűrött, kopott, a tollal írt dátum nem is olvasható már az utóbbi két alkalomnál.

Péternek pont lejárt, és szeretne venni egyet. Csak húszezres van nála. Nem, nincs kisebb, oldd meg.

Kati otthon felejtette, bocsi.

Zoli azt hitte, még van rajta egy alkalom, de nincs. Viszont készpénzt nem hozott magával, úgyhogy gyorsan felírod egy post-it-re, hogy tartozik.

Meg bőszen ikszelsz vagy pecsételsz, a tartozásokat felfirkantod valahova, mert épp nincs kéznél a füzeted, és a húszasból sem tudsz visszaadni. Napok múlva meg a homlokodra csapsz, és keresed a fecnit, hogy átvezesd az infókat a határidőnaplódba vagy a táblázatodba. Persze nincs meg, miért is lenne… És ez így megy nap nap után.

Ismerős a sztori?

Nem sokban különbözik a fentiektől, ha nem adsz ki papírbérletet, csak füzetbe listázod a befizetéseket és a lejárt alkalmakat. És ezzel korántsem vagy egyedül!

A MotiBro-nál mi is azt tapasztaljuk, hogy a legtöbb oktató, edző átmegy ezen a procedúrán újra meg újra, minden egyes órán, legalábbis eleinte.

Mert mindenkinél eljön az a pont, amikor azt mondja: ELÉG! Változtatni, egyszerűsíteni, automatizálni kell, a saját és a tanítványok érdekében is. Neked több időd, több bevételed lesz fejfájás nélkül.

Nekik meg sokkal egyszerűbb lesz hozzád járni, nem terheli őket felelősség: nem kell vigyázni a bérleteikre és online követhetik a bérletfogyást. 

Ingyenes tudásanyag:

Szerezd vissza korábbi vendégeidet!

Ebben segít az a pofonegyszerű igényfelmérés, amihez itt és most mindent letölthetsz.

Ingyenes tudásanyag:

Szerezd vissza korábbi vendégeidet!

Ebben segít az a pofonegyszerű igényfelmérés, amihez itt és most mindent letölthetsz.

Hogyan mérd fel

 

Adathalomból valódi nyilvántartást

Sokféle órát tartasz, különböző árkategóriákban? Vannak kedvezményes vagy családi bérleteid? Több helyszínen más árakkal dolgozol? Alkalmanként is lehet fizetni? A bérlet a vásárlás napjától érvényes? Akkor jegyezz fel a tanítványaid számától függően 40-70-100-180 különböző lejárati dátumot, és kövesd is figyelemmel, hogy jelezhesd nekik, ha lejárt a bérletük. Nem, kösz!

Hogyan lehetne mindezt fejben tartani, vagy akár csak papíron vezetni úgy, hogy még átlátható és követhető is legyen? Ez olyan, mint egy adatdzsungel, amin machete-vel próbálod meg időnként átverekedni magad, de egy idő után elveszel benne, majd legyintesz.

OK, akkor biztos van még 3 felhasználható alkalmad… Vagy: rendben, akkor még 2 hétig érvényes a bérleted (holott 3 nap múlva lejár, de ez az infó a mélysötét erdő homályába veszett.)

De jó, már megint elestél egy kis bevételtől! Vagy inkább ne törődj bele a veszteségbe, hanem válts automatizált óraszervező szoftverre, aminek része az online bérletkezelés is. A rendszer jegyzi helyetted hogy ki, mennyit, mikor fizetett, van-e tartozása, meddig érvényes a bérlete.

Neked csak annyi a dolgod, hogy minden bérletvásárlást átlag 15 másodperc alatt bevigyél (akár mobilon) a rendszerbe, és pontosan vezesd az óralátogatásokat az online jelenléti íveken, ami 1 pöccintés/tanítvány. A szoftver meg rittyent neked egy derékszög-párhuzam nyilvántartást, ami ráadásul mindig naprakész.

 

Mit oldhatsz meg az online bérletkezeléssel?

Egy szóval: mindent! A teljes bérletvásárlási és nyomonkövetési folyamatot leegyszerűsíted, azaz magadon és a vendégeiden is segítesz:

 1. 15 másodperc alatt beregisztrálod a bérletvásárlást –> gyors, nincs papírozás és egyetlen adat sem veszik el
 2. Ugyanezt a kollégáid is megtehetik saját tanítványaiknál, ha jogosultságot adsz hozzá –> igazságos feladatmegosztás
 3. Az óralátogatást bejelölöd a jelenlétin, és a szoftver már le is vonja a bérletből az alkalmat –> naprakész bérletinfók neked és a tanítványoknak
 4. A rendszer jegyzi a tartozásokat, ha nincs érvényes bérlet –> nincs elfelejtett, se eltűnt alkalom vagy tartozás
 5. Ha valaki a foglalás ellenére elmarad az óráról, a rendszer levonja az alkalmat –> nincs több bevételkiesés az elmaradt lemondások miatt, és nem neked kell konfrontálódni sem!
 6. A vendégeid, tanítványaid bármikor, bárhonnan meg tudják nézni, hány alkalom van még a bérletükön   –> nincs több kérdezgetés, nincs több alkudozás
 7. Előfizetési csomagtól függően választhatsz automatikus e-számlázást is –> viszlát számlatömb!
 8. A nagyobb létszámú klubokban, iskolákban van lehetőség online bankkártyás bérletvásárlásra is –> így már a készpénzzel sem kell bajlódnotok!

Kiváló szolgáltatáshoz profi háttérrendszer dukál

Bármilyen területen is építed a klubodat, iskoládat, számodra is elsődleges a szolgáltatásod magas minősége. Viszont a szolgáltatás nem “csak” kifogástalan oktatásból, edzésekből vagy órákból áll.

A versenyképességhez a körítéssel is foglalkoznod kell, márpedig a pofonegyszerű időpontfoglalás és bérletkezelés is ennek a körítésnek a részei. Minél profibb óraszervező rendszert használsz, a vendégeid, tanítványaid annál elégedettebbek lesznek, mert megszabadítod őket a felesleges köröktől!

És nem utolsósorban te is nagyon jól jársz, mert:

 • a kintlévőségeidet akár 30%-kal csökkentheted,
 • heti több órát spórolhatsz, és minél több órát tartasz, annál több időd szabadul fel,
 • minimális energiával tarthatod karban a fullos, mindig friss nyilvántartásaidat,
 • és a végén el sem tudod képzelni, hogyan élhettél eddig online óraszervező és bérletkezelő szoftver nélkül! 🙂

Nos, mikor van egy órád, hogy megmutassuk az online bérletkezelést, a foglalást és a jelenlétkezelést működés közben?

 

Hozzászólások
Send this to a friend