Online bérletkezeléssel: több idő, több pénz
Az idő pénz: legyen több mindkettőből online bérletkezeléssel

Az idő pénz: legyen több mindkettőből online bérletkezeléssel

Közhely, hogy az idő pénz, de nagyon is igaz. Főleg, ha minden héten órákat töltesz a bérletfelhasználások követésével. Ha határidőnaplóban vagy táblázatban vezeted, kinek mennyi alkalma van még. Ha papírbérletekkel bajlódsz minden óra előtt: rengeteg értékes időd megy a kukába! Ráadásul nem kevés bevételt is veszítesz, ha elfelejtődik pár felhasznált alkalom. Vagy a foglalás ellenére nem jön el valaki az órára, de te nem vonod le az alkalmat a bérletéből. Online bérletkezeléssel ez mind elkerülhető, vagyis rengeteg időt és pénzt spórolhatsz!

A soha véget nem érő körforgás

Mindjárt kezdődik az óra. Megérkeznek a vendégeid, tanítványaid és elkezdik keresgélni a bérleteiket. Te meg bőszen ikszelsz, pecsételsz, a húszezresből meg nem tudsz visszaadni. A tartozásokat felfirkantod valahova, mert épp nincs kéznél a füzeted. Napok múlva meg a homlokodra csapsz, és keresed a fecnit, hogy beírd az infókat a határidőnaplódba vagy a táblázatodba. Persze nincs meg, miért is lenne… És ez így megy nap nap után.

A leggyakoribb bérletkezelős buktatók az alábbiak:

A bérletkártyák útvesztőjében:

  1. A papír alapú bérleteket mindig újra kell nyomtatnod. Órák előtt vagy után pecsételni, ikszelgetni, ami stresszfaktor, de ha elmarad, utólag nehéz behajtani a felhasznált alkalmakat. Az ebből fakadó konfliktushelyzet meg csak újabb feszültséget szül. Ha a vendég elveszti a bérletét vagy az tönkremegy, pótolni kell, és még el is vesznek a rajta lévő infók.
  2. Plasztikkártya: költséges a gyártás és utánrendelés. Ha elhagyják, az új kártyáért pótdíjat kérsz vagy benyeled ezt is veszteségként. Kell egy leolvasó eszköz vagy beléptető kapu, az ehhez tartozó kártyás adminisztrációs szoftverek pedig drágák. Ezeket általában egy fix gépre telepítik, azaz helyhez kötött, nem éred el online bárhonnan, azaz nem tudod nyomon követni a napi történéseket, csak ha bent vagy.

Füzetben vagy táblázatban próbálod nyomon követni:

Ideális esetben az eladás után rögtön be kellene írnod a füzetbe vagy táblázatodba az új bérletet, de erre kevés az esély. Épp kezdődik az óra, vagy más elfoglaltságod akad, már el is felejtődik, és estére vagy másnapra marad. A felhasznált alkalmakat is nagyon nehéz naprakészen követni, mert nem automatikus a bérletlevonás. Arra is neked kell minden egyes vendégnél külön figyelni, hogy levegyél egy alkalmat óra után. Ez rengeteg adminisztráció, és ha kimarad a levonás, akkor a vendég ugyan jól jár, te annál kevésbé.

Ha a kollégák is adnak el jegyet, bérletet:

Ilyen esetben még nehezebb dolgod van, mert utólag kell összegyűjtened, hogy melyik munkatársad kinek milyen bérletet alkalmi jegyet adott el. Ezeket utólag vezeted fel a közös nyilvántartásba, és még a begyűjtött pénzzel is el kell számolnotok. Sok macera és megint csak elfecsérelt idő az utánajárás.

Az ügyfélnek fogalma sincs, hol tart:

Ha csak neked van nyilvántartásod a bérletekről, akkor a vendég, tanuló nem tudja naprakészen, még mennyi alkalma van vagy mikor jár le a bérlete. Téged fog kérdezgetni, amivel megint csak értékes időd megy el. Ebből akár konfliktus is lehet, mert ő így emlékszik, de nálad meg úgy van feljegyezve… Jobb az ilyen helyzeteket megelőzni.

Van tartozás, nincs tartozás:

Gyakori probléma, hogy egy régi vendég nem vesz jegyet, bérletet, mert mondjuk otthon felejti a bankkártyáját vagy nincs nála készpénz, és megígéri, hogy legközelebb rendezi. A következő órán neked be kéne hajtani az előző órai díjat, de ezt kényelmetlen felhozni, ezért inkább nem is szólsz. Vagy egyszerűen elfelejtődik az egész, mert nem írtad fel. Így viszont megint te jársz rosszul: újabb bevételkiesés.

Bejelentkezett, de nem jött el:

Amikor valaki más elől foglalja a helyet, és nem jelenik meg órán, az amúgy is bosszúság. Ezt szankcionálhatod azzal, hogy levonod a bérletből az alkalmat vagy ha nincs bérlete, legközelebb kifizetteted az órát. De ez is egy olyan kellemetlen szituáció, amikor konfrontálódni kell a vendéggel, mert jönnek a kifogások vagy a méltatlankodás. Neked meg döntened kell, hogy beleállsz a helyzetbe vagy inkább annyiban hagyod, hogy ne sérüljön a jó kapcsolat. Újabb kimaradt bevétel és elpazarolt hely az órán, amire más vendég szívesen jött volna…

Ismerős a sztori?

Ezzel korántsem vagy egyedül! A MotiBro-nál mi is azt tapasztaljuk, hogy a legtöbb oktató, edző naponta szembesül a fenti problémák többségével, de ahogy nő a vendégszám, mindenkinél eljön az a pont, amikor azt mondja: ELÉG! Változtatni, egyszerűsíteni, automatizálni kell, a saját és a tanítványok érdekében is. Neked több időd, több bevételed lesz fejfájás nélkül.

Nekik meg sokkal egyszerűbb lesz hozzád járni, nem terheli őket felelősség: nem kell vigyázni a bérleteikre és online követhetik a bérletfogyást.

Te még papíron vagy táblázatban vezeted a bérletnyilvántartásodat?

Ingyenes tudásanyag

Hatékony bérletrendszer 12 lépésben

 

Iratkozz fel és küldjük az útmutatót:

Adathalomból valódi nyilvántartást

Te is sokféle órát tartasz, különböző árkategóriákban? Vannak kedvezményes vagy családi bérleteid? Több helyszínen más árakkal dolgozol? Alkalmanként is lehet fizetni? A bérlet a vásárlás napjától érvényes? Akkor jegyezz fel a tanítványaid számától függően 40-70-100-180 különböző lejárati dátumot, és kövesd is figyelemmel, hogy jelezhesd nekik, ha lejárt a bérletük. Nem, kösz!

Hogyan lehetne mindezt fejben tartani, vagy akár csak papíron vezetni úgy, hogy még átlátható és követhető is legyen? Ez olyan, mint egy adatdzsungel, amin machete-vel próbálod meg időnként átverekedni magad, de egy idő után elveszel benne, majd legyintesz.

Vagy inkább ne törődj bele a káoszba, hanem válts automatizált óraszervező szoftverre, aminek része az online bérletkezelés is. A rendszer jegyzi helyetted hogy ki, mennyit, mikor fizetett, van-e tartozása, meddig érvényes a bérlete.

Neked csak annyi a dolgod, hogy minden bérletvásárlást átlag 15 másodperc alatt bevigyél (akár mobilon) a rendszerbe, és pontosan vezesd az óralátogatásokat az online jelenléti íveken, ami 1 pöccintés/tanítvány. A szoftver meg rittyent neked egy derékszög-párhuzam nyilvántartást, ami ráadásul mindig naprakész.

Mit oldhatsz meg az online bérletkezeléssel?

Egy szóval: mindent! A teljes bérletvásárlási és nyomonkövetési folyamatot leegyszerűsíted, azaz magadon és a vendégeiden is segítesz:

  1. 15 másodperc alatt beregisztrálod a bérletvásárlást –> gyors, nincs papírozás és egyetlen adat sem veszik el
  2. Ugyanezt a kollégáid is megtehetik saját tanítványaiknál, ha jogosultságot adsz hozzá –> igazságos feladatmegosztás
  3. Az óralátogatást bejelölöd a jelenlétin, és a szoftver már le is vonja a bérletből az alkalmat –> naprakész bérletinfók neked és a tanítványoknak
  4. A rendszer jegyzi a tartozásokat, ha nincs érvényes bérlet –> nincs elfelejtett, se eltűnt alkalom vagy tartozás
  5. Ha valaki a foglalás ellenére elmarad az óráról, a rendszer levonja az alkalmat –> nincs több bevételkiesés az elmaradt lemondások miatt, és nem neked kell konfrontálódni sem!
  6. A vendégeid, tanítványaid bármikor, bárhonnan meg tudják nézni, hány alkalom van még a bérletükön –> nincs több kérdezgetés, nincs több alkudozás

+1. Pénzügyeid automatizációja csúcsra járatva:

  • önműködő e-számlázás a Billingo-val –> viszlát számlatömb!
  • ismétlődő díjfizetés –> megspórolod a havi rendszeres díjak manuális számlázását
  • A nagyobb létszámú klubokban, iskolákban van lehetőség online bankkártyás bérletvásárlásra is Barion vagy Stripe fiókkal –> így már a készpénzzel sem kell bajlódnotok!

Kiváló szolgáltatáshoz profi háttérrendszer dukál

Bármilyen területen is építed a klubodat, termedet, iskoládat, számodra is elsődleges a szolgáltatásod magas minősége. Viszont a szolgáltatás nem „csak” kifogástalan oktatásból, edzésekből vagy órákból áll.

A versenyképességhez a körítéssel is foglalkoznod kell, márpedig a pofonegyszerű időpontfoglalás és online bérletkezelés is ennek a körítésnek a részei. Minél profibb óraszervező rendszert használsz, a vendégeid, tanítványaid annál elégedettebbek lesznek, mert megszabadítod őket a felesleges köröktől!

És nem utolsósorban te is nagyon jól jársz, mert:

Nos, mikor van egy órád, hogy megmutassuk az online bérletkezelést, a foglalást és a jelenlétkezelést működés közben?

Ismerd meg élőben!

Ingyenes demó

Egy rövid bemutató többet mond ezer leírásnál. Ha szeretnéd működés közben látni a Motibrót, kérj ingyenes konzultációt most!

Nyíl

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!