jelentkezés haszna
bejelentkezési rendszer

7 ok, amiért online bejelentkezési rendszerre van szükséged

Egy vállalkozás sikeréhez – legyen az mozgásstúdió vagy egy hobbit oktató iskola – nincs biztos recept. Már csak azért sem, mert erősen területfüggő, hogy milyen módszereket lehet alkalmazni a minél jobb eredmények érdekében. Az azonban biztos, hogy a fejlődés még senkinek sem ártott meg, sőt. Manapság, amikor a technika fénysebességgel változik, az életben maradás egyik legfontosabb feltétele, hogy tudjuk ezt követni, és éljünk a lehetőségekkel, amiket ad. Sajnos azonban sok cég nem jeleskedik ebben – Te elég modern vagy?

10 lépéssel lemaradva

Szinte általános jelenség a magyar vállalkozások körében, hogy ha a modern technika használatáról van szó, igen komoly lemaradást lehet tapasztalni. Ezeréves számítógépek a cégeknél, nincs egy egységes céges szoftver, a csoportos óráknál füzetbe írogatják a bejelentkezéseket, és még hosszasan lehetne sorolni. Ez most, a 2020-as években egyre inkább nonszensz, hiszen rengeteg lehetőség lenne arra, hogy egy kicsit modernebb keretet adjunk a munkának, és ezáltal hatékonyabbá is tehessük a működésünket.

A siker titka: elégedett vendégek, automatizált munkafolyamatok

Visszatérve a sikeres vállalkozás receptjéhez: kulcsfontosságú, hogy a vendégek elégedettek legyenek a kapott szolgáltatás minőségével. Ezt nagyon sok tényező befolyásolja, de mindenképpen szerepel a listán a gyors és gördülékeny adminisztráció/ügyintézés, hiszen senki nem szereti, ha húzzák az idejét, és sokáig tartanak olyan egyszerű dolgok, mint például bejelentkezni egy zumbaórára. Márpedig, ha leragadunk a múltban, és elavult módszerekkel kezeljük a bejelentkezéseket, lassú és macerás lesz a folyamat.

Az automatizáció hatékonyan tudja meggyorsítani az ilyen és ehhez hasonló munkafolyamatokat, óriási mennyiségű adminisztrációt tud átvenni, levéve a terhet ezzel a klubvezetők válláról. Ők pedig így magasabb szinten tudnak foglalkozni a vendégekkel, hatékonyabb munkavégzésre képesek. A modern rendszerek mind azt a célt szolgálják, hogy a cégek egyszerűbben és gyorsabban tudják megoldani a munkafolyamatokat, kimaxolva ezzel a vállalkozásban rejlő lehetőségeket.

Nézzük meg konkrét példákon keresztül, hogy az ügyfél kapcsolattartás korszerű megjelenési formája, az online bejelentkezési rendszer milyen előnyöket biztosít és hogyan segítene ez a mindennapi munkafolyamataidban.

1. Gyorsabb és egyszerűbb

Sokkal egyszerűbb dolga van mindenkinek, ha a vendégek online bejelentkeznek az órákra, mintha mindegyikük telefonálgatna, és külön-külön kellene beírni őket egy Excel táblázatba, vagy rosszabb esetben egy füzetbe. Az online bejelentkezők ugyanis így megoldják a dolgot maguknak, a személyzetnek pedig csak a kész listát kell néznie.

2. Átláthatóbb

Könnyebb eligazodni a bejelentkezéseken, ha online történnek, mintha magunknak kellene mindenkit beírogatni, és követni, hogy hol, mennyien vannak. Ebből egy idő után szinte biztosan káosz lesz, véletlenül rossz helyre is írhatunk valakit, elfelejtjük beírni, ezer probléma becsúszhat. Az online rendszer mindent azonnal frissít, nincs halasztgatás, figyel a létszámlimitre, pár kattintással bármilyen információ elérhető.

3. Ha betelt az időpont, azonnal látható, hogy van-e máshol szabad hely

Ha mindezt telefonon kell megoldani, lapozgathatsz a füzetedben, vagy össze-vissza kattintgathatsz hosszú perceken keresztül, míg el tudod mondani a vendégnek, hogy a hétfő este 6 helyett milyen időpontokra van még hely jógára. Online bejelentkezés esetén ő maga is azonnal látja a rendszerben, hogy ahova eredetileg akart jelentkezni, oda nem fog tudni, de van más lehetőség. Sőt, még feliratkozhat várólistára is.

4. A vendégek tetemes része imádja, hogy van lehetőség online intézni a bejelentkezést.

Ez a jövő (vagy ideális esetben a jelen). Már nem szeretünk telefonon időpontot kéregetni, pláne személyesen bemenni valahova ilyesmiért, hiszen sokkal kényelmesebb kattintani párat. Ráadásul az online bejelentkezés bárhol és bármikor elérhető, amikor eszünkbe jut. Telefonálni, személyesen időpontot kérni azonban csak nyitvatartási időben lehet. Utóbbi elég nagy hátrány, mert sokan meg is feledkeznek az ilyesmiről, és lehetetlen időben jut eszükbe, például este 10-kor. Telefonálni ilyenkor már nem tudnak, de online időpontot foglalni igen. Sőt, még a bérletüket is meg tudják venni…

5. Követhetőbb a bérletből hátralévő alkalmak alakulása.

A bérletesek esetében egy online rendszer képes akár automatikusan követni, hogy hányszor volt a teremben/stúdióban azóta az illető, és rögzíti ezeket az alkalmakat. Ha nincs ilyen platformunk, a személyzetre van bízva, akik viszont leterheltek lehetnek, hibázhatnak, elfelejthetnek beírni néhány alkalmat, de az is lehet, hogy a megfelelő felület hiányában mindenki máshogy rögzíti ezt, és kimarad az adatszinkronizáció. Az online bejelentkezés ezeket a problémákat is megoldja.

6. Minimalizálja a hibák lehetőségét.

Az előző pontban említettük az emberi tényezőt, mint hibalehetőséget. Minél inkább automatizálod a folyamatokat, ez annál inkább kiesik. Ennek köszönhetően pedig a hibákból adódó károk mértéke jelentősen lecsökken, követhetőbb, precízebb működtetés lesz lehetséges, ami a bevételen is meg fog látszódni.

7. Kevésbé leterhelt személyzet, magasabb szintű kiszolgálás.

Jártál már úgy, hogy bementél valahová, és hosszú perceket kellett arra várnod, hogy elmondhasd a recepciósnak, hogy mit szeretnél, mert épp telefonon beszélt egy másik vendéggel/érdeklődővel? A konditermekben, mozgásstúdiókban ez bizony mindennapos jelenség. Épp akkor ér oda az egyik vendég, mikor a másik időpontért telefonál, a recepciós pedig addig nem tud vele foglalkozni, amíg nem adott időpontot a másiknak. Mindenkinek bosszantó, a recepciósnak is, de kénytelen tartani a sorrendet. Ha online bejelentkezési rendszered van, ezt a problémát például már meg is oldottad, és tettél egy (igen nagy) lépést a magasabb szintű kiszolgálás felé!

 Mennyivel jobban hangzik, ugye? Mindez valósággá is válik, ha élsz a modern technika adta lehetőségekkel, és automatizálod a bejelentkezéseket!

Gyorsaság és hatékonyság egyszerre

Összefoglalva, az online bejelentkezési rendszerek egyszerre valósítják meg a munkafolyamatok meggyorsítását, a hatékonyság növelését, miközben vendégeidnek is professzionális kiszolgálást tudsz már az órák előtt nyújtani. A sebesség nem megy többé a minőség rovására, hiszen az online rendszer automatikusan, a pillanat törtrésze alatt végez el olyan feladatokat, ami a személyzet számára időbe telne.

Ha áldozol a fejlődés oltárán, hatékonyabb munkát, magasabb szintű kiszolgálást nyerhetsz, ami egyértelműen a vállalkozásod javát szolgálja. Ne kövesd el ugyanazt a hibát, amit olyan sokan elkövetnek, inkább állj át a modern vállalkozások sorába! 

Gyakorlati szakemberként nézd meg és válogass az összegyűjtött valós példákból. Konkrét élethelyzetekben így épül be az online óraszervezés a mozgásstúdió életébe legyen az akár jógastúdió,  funkcionális terem, csoportos órákat tartó mozgásstúdió, úszóiskola vagy lovasiskola.

Ismerd meg élőben!

Ingyenes demó

Egy rövid bemutató többet mond ezer leírásnál. Ha szeretnéd működés közben látni a Motibrót, kérj ingyenes konzultációt most!

Nyíl

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

Szeretném az ingyenes tudásanyagot!

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!