jogastudio Yogashala Győr

Szenvedélyből sikeres jógastúdió: a muszájra is van megoldás

Jógatermet fenntartani úgy is lehet, hogy nem őrölnek fel a vezetői feladatok, és még az oktatásra, a családra és magadra is marad elég időd. Bizony így van, nem csalás, nem ámítás!

A győri Yoga Shala jógastúdiót Egervölgyi Júlia álmodta meg, és indította útjára családja, barátai támogatásával épp egy évvel ezelőtt, 2018 nyarán. Egy olyan helyet szeretett volna létrehozni, amely „él, lüktet és átformál, mint maga a jóga, aminek otthont ad”. Minden bizonnyal sikerült elérni ezt a célt, mert a stúdió az elmúlt egy évben igazi közösséggé formálódott, és folyamatosan fejlődik.

Az indulásnál azonban nem ment minden a korábbi tervek szerint, mert Júlia gyermekáldás elé nézett, így tisztában volt vele, hogy pici babával őrült nehéz lesz egy jógatermet a nulláról felépíteni:

 „Már akkor tudtam, hogy az időm lesz a legértékesebb!”

Így nem is volt kérdés, hogy a stúdióval kapcsolatos napi feladatok nagy részét mielőbb automatizálnia kell ahhoz, hogy kétgyermekes anyaként és újdonsült stúdióvezetőként is meg tudja állni a helyét.

Júlia tulajdonképpen egy véletlen folytán találkozott a MotiBro-val. Ugyanis sógornője – aki a weboldalát készítette – ismerte már a szoftvert, az ő javaslatára keresett meg minket. Az viszont nagyon is tudatos volt részéről, hogy az online bejelentkező- és óraszervező megoldás mellett döntött, mert már a kezdetektől biztos volt abban, hogy:

Egervölgyi Júlia, a Yoga Shala Győr vezetője:

„Egyszerű naptáras és táblázatos barkácsolást nem akartam. Profi megoldást szerettem volna, mert hosszú távon az éri meg igazán.”

Csak lépésről lépésre

Júlia nagy türelemmel kezdte „megtanulni” a rendszert, kezdetben csak a bejelentkezések kezelésére használta. Majd szépen, fokozatosan egyre több funkciót tudott hasznosítani, és egyre nagyobb rálátása lett a MotiBro-ra. Így letisztult a kép, hogy mi mindenre szeretné valójában használni, hogy gördülékenyen vezethesse a stúdiót.

„Klassz, hogy látom az órák alakulását, hogy hányan lesznek. Ez különösen akkor fontos, ha esetleg órát kell lemondani- szeretném az Oktatóim magánéletét is tiszteletben tartani, vigyázni a lelkesedésükre, privát életükre. Több hónapra előre tudom tervezni a terem programjait  és gyorsan tudok reagálni, flexibilisen, ha egy órát valaki más helyettesít, könnyen át tudom állítani. A tanáraim is szeretik.”

A lehetőségek folyamatosan bővülnek a szoftverben, így Júlia is újabb és újabb időigényes feladatot tud megoldani hatékonyabban, és töredék idő alatt. Ilyen például az oktatói elszámolás is. Korábban az oktatóival füzetben vezették az óraszámokat, és a hó végi elszámolás havi 3-4 órát rabolt el Júliától. Most ezt az időt teljes egészében megspórolja az automatikus elszámolásnak köszönhetően.

„Más rendszerrel ilyen könnyen, rugalmasan nem tudnám vezetni a termet: józan paraszti ész kell hozzá és semmi egyéb, abszolút felhasználóbarát.”

Csapatmunka a javából

Júlia és 7 oktatója összetartó csapatot alkotnak, és ez nem csupán a terem szellemiségén érződik.

Mindannyian örültek annak, hogy megtalálták a helyüket, és hogy a terem olyan háttérrendszerrel működik, ami nekik is segít a napi óraszervezési feladatokban. A Yoga Shala előtt saját jógaóráikat ők is többféle módon próbálták kézben tartani: naptár applikáció a bejelentkezésekhez, táblázatok a taglistához és befizetésekhez, és telefon, sms a kapcsolattartáshoz.

Sok munka, szétaprózott figyelem, és még így is sokszor elmaradoztak a tanítványok. Vagyis saját bőrükön tapasztalták meg milyen az, ha nincs egy átfogó rendszer a jógaórák szervezéséhez:

„Mindenkinek megváltás volt, hogy van egy kész rendszer, ami ezt az egészet elviszi helyettünk, és nem kell a szabadidőnkben sok-sok órát eltöltenünk ezekkel a feladatokkal. A privát életem teljességét én sem akarom odaadni a stúdiónak.”

A bevezetés előtt az oktatók is nagyon motiváltak voltak, mert tudták, hogy meg fog oldódni az időpontfoglalás, és nem megy majd el értékes idő az egyeztetésekre. Júliának is temérdek ideje ment el az adminisztrációval, a hívások, üzenetek kezelésével. Viszont tudta, hogy nem akar időt veszíteni olyan teendőkkel, amiket a rendszerrel hatékonyabban is meg tud oldani:

„Meg is szüntettem a termes telefonszámot, mióta van MotiBro.”

A profizmust a tanítványok is értékelik…

A MotiBro bevezetése után a stúdió vendégei gyakran fordultak Júliáékhoz kérdésekkel, mert meg kellett szokniuk az új rendszert. Szerencsére pár hónap után teljesen eltűntek a kérdések, a tanítványok megszokták és megszerették a szoftvert:

„Profi megoldást szerettem volna a bejelentkező rendszerre, mert ez az egyik első lépcső, ahol a vendég találkozik a szolgáltatásunkkal.  Ez nem lehet egy amatőr megoldás, energiát, időt és pénzt szántam rá, hogy a vendégeimnek, s nekünk oktatóknak is egyszerűbb, gyorsabb legyen a szükséges adminisztráció, hogy a fókusz a jógán maradhasson.”

Gyorsan jön a segítség, avagy a WOW effektus

Mi pedig azért vagyunk, hogy Júliának, oktatóinak és a vendégeiknek is kényelmesebb legyen. Mármint a mindennapi MotiBro használat. Mert ha elakadnak, vagy egy új funkciót kezdenek használni, akkor néha elkél a segítség. Mivel túl nagyképűnek tűnne magunkat dicsérni, így lássuk inkább Júlia szavait a témában:

„Amit várakozáson felül kaptam, az a support(támogatás). Nagyon kedvesek a srácok, nagyon szuper a csapat, rövid időn belül segítenek. Ez nem általános sajnos manapság a legtöbb szolgáltatásban, az ember mindig meglepődik, ha ilyet kap, és ez WOW, ez ilyen! Ezt nagyon köszönöm!”

Nem Júlia, mi köszönjük a kedves szavakat. Mi csak tesszük a dolgunkat. 🙂

És megyünk tovább…

Júliának határozott elképzelései vannak, hogyan szeretné tovább fejleszteni a stúdióját. Minél hosszabb távon szeretné fenntarthatóvá tenni, mindezt úgy, hogy megmaradjon a jóga szellemisége, Júlia töretlen lelkülete, és ne vesszenek el a valódi értékek, amelyek mentén a Yoga Shala megszületett.

„Azért csináltam a termet, mert olyan helyet szerettem volna létrehozni, ahová én is nagyon szívesen megyek. A MotiBro ezt a profizmust erősíti, maximálisan!”

Köszönjük Júliának, hogy már egy éve megingathatatlan a bizalma a MotiBro iránt, és hogy megosztotta tapasztalatait, élményeit a szoftverrel kapcsolatban. Mi megyünk vele tovább az úton, amíg segíthetjük a céljai elérésében.

Neked mik a céljaid? Te is szeretnél saját jógastúdiót alapítani? Vagy már meg is van, de kezdenek maguk alá gyűrni a vezetésével járó feladatok és a stressz? Még mielőtt elapadna a jógastúdiód iránti lelkesedésed, kattints alább, és megmutatjuk, hogyan veheted vissza az irányítást:

Ismerd meg élőben!

Ingyenes demó

Egy rövid bemutató többet mond ezer leírásnál. Ha szeretnéd működés közben látni a Motibrót, kérj ingyenes konzultációt most!

Nyíl

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!