kovacs_muhely_borito

Így spórol időt és tartja meg vendégeit edzőtermében Kovács Mátyás

Szokták mondani, hogy a név kötelez. Igaz ez Kovács Mátyásra is, aki CrossFit trénerként a nála sportolók testét, izmait, kondícióját, állóképességét és kitartását formálja, acélozza meg.

2015 őszén nyitotta meg Budapesten funkcionális edzőtermét, a Kovács Műhelyt.

Kezdőtől a profiig bárki megtalálja nála a számítását, mert mindenki számára biztosítani tudja a megfelelő fejlődést edzettségi szinttől függetlenül. Sőt, a műhelyben nem csak felnőtt, de gyerekedzéseket is tartanak.

 

2019. augusztusától hivatalos CrossFit teremként folytatta edzőcsapatával a munkát, már CrossFit Corvinus néven. Szerencsére a járványhelyzet sem talált fogást rajtuk, két havi kényszerpihenő után újra dübörögnek a súlyok és az elszántság a teremben.

„Ha nem kezded el, akkor soha nem érsz célba!”

Ez Matyi, és a CrossFit Corvinus jelmondata. De Matyi számára ez nem csak a sport terén egyfajta hitvallás. A teremvezetőként is ugyanilyen karakán: ha fejlesztésről van szó, feltérképezi a lehetőségeket, választ, és bele is vág azonnal az újításba. Nem hezitál, nem rágódik, nem gyárt kifogásokat, hanem belecsap a lecsóba.

Ennek megfelelően már a kezdetektől automatizálta a terem napi működésével kapcsolatos feladatok jelentős részét. Volt többek között online bérletkezelés, beléptetés. Ahogy fejlődött a terem, nőtt a sportolók száma, egyre több teendő adódott, leginkább vezetői szinten:

„Az előző beléptetőrendszerem olyan volt, mintha vezetnék egy autót, de nem lenne műszerfal. Nem volt visszajelzés arról, kivel mi történik a teremben. Részletesebb statisztikák kellettek, például hogy milyen edzésre hányszor járnak, és kik morzsolódtak le.”

Profi ügyfélmegtartás tippelgetés helyett

Kereste azt a hatékonyabb rendszert, amelyben széleskörű statisztikák segítik optimalizálni az edzésszervezést. Ahol a taglista nem csak egy adathalmaz, hanem információt nyújt az aktív és elmaradozó sportolókról is. Így nem megérzések, hanem tények alapján lehet átszervezni, bővülni, és visszacsalogatni az eltévelyedett ügyfeleket.

„Korábban nem tudtam kiszűrni, hogy mikor voltak utoljára a teremben a lemorzsolódott vendégek, vagy kinek kell egy kis noszogatás. Így azt sem tudtam, melyik edzőnek kellene szólni, hogy csináljon valamit az edzésére járó vendéggel.”

Tény, hogy sokkal nehezebb új vendégeket szerezni, mint megtartani őket. Aranyat érő információk birtokában Matyiék már sokkal tervezettebben tudják visszaterelni a sportolókat a megkezdett útra, ezzel jelentősen csökkentik a lemorzsolódást:

50%-a visszajön a vendégeknek, ha szólunk nekik, biztatjuk őket. Ez fontos információ, korábban ez nem volt meg, de most már ki tudunk rá dolgozni egy folyamatot.”

Akkor jó egy üzenet, ha célba is ér

A naprakész jelenléti adatok ugyan segítenek beazonosítani azokat, akiket motiválni kell a folytatáshoz. De mit sem ér az egész, ha nem tudod gyorsan, melós körök nélkül elérni őket. Az edzők még a teremben lelkesítő akcióba léphetnek, ha látják, hogy csökken az elkötelezettség. Viszont arra is kell megoldás, ha egy ideje már nem járt a teremben a csüggedő vendég:

„Kerestem a megoldást, hogy tudnék célzottan, gyorsan üzenetet küldeni a vendégeknek. Korábban saját levelezőrendszert használtam, de most már az üzeneteket is a MotiBro-ból küldöm ki. Például ha van valami aktuális, fontos infó, egy kattintással kijelölöm az összes embert, és már megy is ki a levél.”

Azaz nem kell címlistákat kreálni, nem kell keresgélni a vendégek e-mail címét. Egyszerűen kiválasztod az edzéstípus szerinti csoportot, de név szerint is tudsz leveleket küldeni egyszerre, mégis mindenkinek névre szólóan.

Az elégedett vendég a jó vendég

Nem elhanyagolható, hogy Matyiék sportolói is elégedettek a MotiBro-val:

„Be lehet jelentkezni előre az órákra, de nem kötelező, mert mindig tudunk biztosítani helyet a beesőknek. De amikor ideiglenesen volt létszámlimit, akkor használták a sportolók. Nem volt panasz, nem volt sosem egyetlen negatív visszajelzés sem, hogy valamit nehéz kezelni.”

Az online bejelentkezésen felül a vendégek saját fiókjukban követhetik nyomon, és akár bankkártyával megvásárolhatják a bérleteiket. Online edzésekhez is csatlakozhatnak egy gombnyomással, ha az edzések előfizetéses Zoom fiókon keresztül zajlanak.

Együtt megyünk előre

Mivel Matyi már két éve használja termében a MotiBro-t, egyre cizelláltabb statisztikákra van szüksége. Így tovább finomíthatja a terem fenntartásával kapcsolatos folyamatokat, amiket a rendszer  kimutatásainak köszönhetően tudott kialakítani. Mi folyamatosan fejlesztjük a szoftvert, és mint minden hűséges partnerünk, Matyi is megosztja velünk a felmerült igényeket, mi pedig hálásak vagyunk ezért, hiszen ezek alapján tudjuk meghatározni a csapásvonalat a mindenkori fejlesztéseinkhez.

Ajánlod? Ajánlom!

Kértük Matyit, hogy foglalja össze a legfontosabb tulajdonságokat, amiért szereti a rendszert, és amiért más teremvezetőknek is ajánlaná a MotiBro-t:

„Felhasználóbarát rendszer elérhető áron. Könnyen lehet vendégeket kezelni, nyilvántartani, beléptetni. Gyors a bérleteladás, és az órákra nagyon egyszerű a bejelentkeztetés.

Mindent tartalmaz, amire egy teremnek szüksége van, mint a belső levelezőrendszer és a statisztikák.

Például látom, hogy az egyes edzők mit teljesítenek, a fizetésüket gyorsan ki tudom számolni. Korábban havi 4-6 órába telt, hogy az edzői fizetéseket kiszámoljuk, de ez a múlté. Most szinte azonnal megvan, legfeljebb fél órát vesz igénybe.”

Köszönjük, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat, és betekintést engedtél a kulisszák mögé a hozzád hasonló teremvezetőknek!

Szeretnél te is értékes órákat spórolni, és visszaterelni a bizonytalankodó vendégek 50%-át? Online edzésszervezéssel neked is sikerülni fog!

Üzemeld be pár nap alatt a saját MotiBro-dat! Kattints, és mutatjuk is élőben a rendszert:

Ismerd meg élőben!

Ingyenes demó

Egy rövid bemutató többet mond ezer leírásnál. Ha szeretnéd működés közben látni a Motibrót, kérj ingyenes konzultációt most!

Nyíl

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

Szeretném az ingyenes tudásanyagot!

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!