visszajáró vendégek

4 igen + 4 nem az évkezdéshez: fogadalmakból visszajáró vendégeket!

Az év végi fogadalmak jelentős része vonatkozik az egészségesebb életvitelre, életmódváltásra, rendszeres testmozgásra. A motivációk különbözhetnek, de a lényeg ugyanaz: új vendégek érkeznek hozzád is az új évben! Ahhoz, hogy ne csak jól induljon, de úgy is folytatódjon az év a termedben, érdemes átgondolnod a stratégiádat. Ehhez szedtünk össze 4 csináld és 4 ne csináld tippet, amelyek segíthetnek hosszú távon megtartani az új vendégeidet.

Indítsd el évkezdő marketingedet, hogy a fogadalmakat nálad válthassák valóra

Rögtön karácsony után elindíthatod az év eleji toborzó marketingedet, legyen az akár egy akció meghirdetése, vagy nyílt nap / workshop beharangozása.

Bármely online eszközt is használod vendégszerzésre, légy jelen valamilyen formában, hogy ne a konkurenciánál kössenek ki a potenciális vendégeid. Korábbi cikkeinkben találsz pár tippet, hogyan használd erre a célra a közösségi médiát, és azon belül az Instagramot.

Ne osztogass fűnek-fának őrült kedvezményeket

Ne vidd le a bérleteid árát mondjuk felére csak azért, hogy jó sok új vendéged legyen januárban. Utána nagyon nehéz lesz teljes áron eladni a bérletet nekik. Akik csak a jelentős kedvezmények miatt kezdenek el mozogni nálad, azok hamar lemorzsolódnak, ritkán lesz belőlük hűséges vendég.

Inkább adj extra értéket, minimális költséggel

Speciális évindító ajánlatokkal ösztönözheted az újakat, de törekedj arra, hogy mindkettőtök nyerjen az „üzleten”. Nem feltétlenül az áraidat kell csökkenteni, inkább adj valami pluszt a bérletvásárlás mellé.

Alapozhatod az elköteleződés növelésére az ajánlatot: például aki januárban új vendégként érkezik, és rögtön X alkalmas bérletet vásárol, az kap 2 bónusz alkalmat.

Vagy ha párosan érkeznek, akkora páros bérletük mellé ingyen állapotfelmérést adhatsz ajándékba. Mindig hangsúlyozd ki az ajándék értékét, ezzel kecsegtetőbb lesz az ajánlat.

Sose hagyd magukra az újakat

Ha valaki első alkalommal megy le a termedbe mozogni, szüksége lesz iránymutatásra, hogy ne érezze magát kívülállónak. Főleg, ha már van egy összeszokott csapat nálad. Határozz meg pár egyszerű lépést, amiken végigvezetitek az edzőiddel, oktatóiddal az újakat, hogy mielőbb otthon érezzék magukat. Ebben a cikkünkben az üdvözlés és bevezetés folyamatához adunk pár ötletet.

Mindig kövesd le az óralátogatásokat

Hogy miért olyan fontos ez? Mert minden vendégnél már az első alkalomtól figyelni kell az aktivitást, és gyorsan kell reagálnod, ha valaki elmaradozik. 10-20-40-50 új vendégnél képtelenség fejben tartani, hogy ki mikor volt legutóbb, hogyan halad, mennyire motivált. Ehhez egy olyan megbízható rendszer kell, amiben az online bejelentkezéstől a friss napi óralátogatási statisztikáig minden egyben kezelhető. A jelenlétek alapján pedig nem csak a bérletfogyás követése automatikus, hanem a vendégeid fejlődési útját is figyelemmel kísérheted, így időben léphetsz közbe, ha csökken a motiváció. Ezzel pedig jelentősen csökkentheted a lemorzsolódást.

Ne feledkezz meg hűséges vendégeidről se

A nagy vendégszerzési akciók közepette nem szabad elhanyagolnod a meglévő vendégkörödet sem. Nekik szervezhetsz egy kis házi összejövetelt, megköszönheted a kitartásukat, jutalmazhatod a hűségüket 1-1 apró ajándékkal, és új közös célok kitűzésével is erősítheted az elkötelezettségüket.  Egy ütős ajánlói programmal nem csak az újakat, de a meglévő vendégeidet is aktivizálhatod.

Rendszerezd az évkezdési teendőket, hogy elkerüld a kapkodást

Még év végén készíts listát a januári-februári tennivalóidról, és állíts fel fontossági sorrendet. Ezzel megelőzheted, hogy a szünet után rád zúduló munkamennyiség miatt kapkodni kezdj, és elveszítsd a fókuszt. Mindegy, hogy papírra írsz listát, vagy egy online rendszerezőben állítod össze az ütemtervedet, a lényeg, hogy rendszeresen szánj időt a lista ellenőrzésére, frissítésére. Ebben a cikkünkben olvashatsz részletesen a hatékony időgazdálkodás lépéseiről.

Ne süppedj bele a régi szokásokba: merj fejleszteni, merj változtatni!

Az új év neked is lehet új kezdet! Gondold végig, mik azok a korábbi megszokások a termed/stúdiód vezetése kapcsán, amik már nem elég hatékonyak, nem szolgálják ki a megnövekedett létszámot és igényeket. Újítsd meg az órarendet, frissítsd fel a bérletkínálatot, vezess be online bejelentkezési rendszert, hozz be új óratípusokat, ruházz be új eszközökre, vagy automatizáld az óraszervezést.

Ha a célod az elégedett, stabilan bővülő vendégkör, akkor nincs más út, csak a folyamatos tanulás és fejlesztés. Szívesen olvasol hozzád hasonló, ambiciózus vezetők tapasztalatairól, hogyan léptek, amikor eljött az idő a változtatásra? Változatos sztorik különböző területekről, tele értékes infókkal, amikből te is profitálhatsz:

Ismerd meg élőben!

Ingyenes demó

Egy rövid bemutató többet mond ezer leírásnál. Ha szeretnéd működés közben látni a Motibrót, kérj ingyenes konzultációt most!

Nyíl

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp
Fel a tetejére

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!