edzéstartás kisgyerekes vendégeknek kisgyerekes edzőként

Automatizáció, ami működik: így szervezi óráit egy anyukákat edző anyuka

Hogyan lehet két gyermek mellett edzőként helytállni a mindennapok rohanásában? Tatorján Anna, azaz Panni okleveles Kangatrainer, KangaBurn és KangaMom Training edző, valamint az RTM (hasizom regeneráló módszer) hivatalos oktatója. Emellett két kisgyerek édesanyja. Sőt, még férjének is besegít Taekwon-do klubjuk háttérfeladatainak megoldásában, hiszen ez a harcművészet gyerekkora óta az élete szerves része. Mikor első gyermekével volt várandós, a versenyszerű sportról le kellett mondania, ezért keresett egy olyan mozgásformát, amelyet várandósan és szülés után is gyakorolhatott. Ez a Kangatraining, amellyel most már évek óta edzőként mozgatja meg a kismamákat és anyukákat.

Még a kiszámíthatatlanban is tud tervezni

 width=

Mivel Panni vendégei kismamák vagy kisgyermekes anyukák, gyakran adódik váratlan eset. Mondjuk a kismama nem érzi jól magát, vagy a gyerek betegszik meg reggelre, ezért az edzés előtt pár órával lemondják a részvételt. Ez korábban sok problémát okozott Panninak, mert több csatornán jöttek a jelzések: ki a Facebook eseménynél, ki sms-ben írta meg, hogy épp megy-e edzésre vagy sem. Gyakran el is felejtettek szólni, ha változott a helyzet. Előfordult, hogy egy anyuka úgy ment edzésre, hogy nem jelentkezett be előre, pedig az óra lemondásra került korábban.

Panninak szüksége volt egy átfogó rendszerre, amelyben naprakészen láthatja az összes aktuális foglalást:

„Az volt a legfontosabb, hogy az órákra való bejelentkezés egy rendezett csatornán keresztül működjön, mert korábban bizonytalan volt, hogy ki jön, ki nem, ki az, aki csak elfelejtett szólni. A MotiBro elérte a célját, bevált a rendszer, sokkal kevesebb időm megy el az egyeztetésekkel.”

Így a bejelentkezés nagyon rugalmas, ugyanis az edzések előtt 2 órával le lehet mondani a részvételt. Panni pedig csak ránéz az óraösszesítőre az online naptárában, és rögtön látja, hogy hányan lesznek aznap, van-e elég jelentkező:

„Reggel ránézek, és ennyi. Működik a dolog!”

Ha pedig nincs meg a minimális létszám, az edzés automatikusan lemondásra kerül, amiről a bejelentkezők azonnali e-mail üzenetet kapnak.

 width=

A szabályokat is könnyebb betarta(t)ni

Panni minden vendégével jó személyes kapcsolatot ápol, gond nélkül meg tudják beszélni az egyedi kéréseket. Viszont a rendszer sokat segít abban, hogy a foglalással kapcsolatos szabályokat betartsák a vendégek anélkül, hogy ez számukra macerás vagy megterhelő lenne.

Minden kismama és anyuka tudja, hogy elmaradhatnak órák, ha nem jelentkeznek be, és ezért nem jön össze a minimum létszám. Ez tökéletes motiváció, nem is felejtenek el online foglalni.

Ha valaki nem jelentkezett ki online, és nem is vett részt az edzésen, akkor a rendszer levonja a bérletéből az alkalmat. Ez Panninak biztosíték a bevételkiesés ellen. Azért is volt szüksége az online óraszervezőre, hogy előre tudjon tervezni napi szinten az idejével, és hosszabb távon a pénzügyekkel is, ezt támogatja többek között a minimum létszám és a bérletlevonások automatizálása.

Persze adódhatnak véletlen „mulasztások”, ezért Panni 1-1 alkalmat elszámol egy következő edzésre, amit pár kattintással át is tud vezetni a rendszerben. Például bérletalkalmat tud  visszaadni vagy levonni, és még a bérletérvényességet is meg tudja hosszabbítani, ha szükséges.

Már a bérletekkel is időt spórol

Korábban kis nyomtatott, „pecsételős” bérleteket használtak az edzéseken. Az anyukák vitték magukkal minden órára, és Panni minden egyes darabot lepecsételt óra végén. Ezzel sok idejük elment. Egy babás-kisgyerekes torna után minden perc számíthat az induláskor, ha a gyerkőc éhes, fáradt, nyűgös, vagy épp rögvest pelust kell cserélni. 🙂

Ez a probléma megszűnt, most Panni online azonnal rögzíti, amikor valaki bérletet vesz, a bérletalkalmakat pedig a rendszer vonja le automatikusan, a pecsétre már semmi szükség.

„A MotiBro-val haladósabb az ügyintézés, ezt mindenki látja és értékeli!”

A fontos infók is biztosan célba érnek

 width=A rendszer üzenetküldője óratípusonként csoportosítja a vendégeket, így nem kell keresgélni a címlistában. Panni is használta már ezt a lehetőséget, például a második babája érkezése előtt ebben küldte ki a szülési szabadságának és a helyettesítésnek a menetét, hogy mindenkinek írásban is meglegyenek az információk. Így visszakereshető, nem felejtődnek el a részletek.

Az anyukák is jól jártak az újítással

A legtöbb vendég pici babával jár tornázni, de vannak olyan csoportok is, ahol az anyukák a nagyobb, 3-6 éves gyerekeikkel járnak rendszeresen mozogni. Mindannyian egyöntetűen örültek a rendszer bevezetésének, és hamar megérezték a pozitív hatásait:

„Az anyukák is szeretik, az általános reakció az volt, hogy: Jajj, de jó ez az egész! Tetszett nekik a vasárnaponként automatikusan kiküldött, foglalásra emlékeztető e-mail, így nem felejtenek el bejelentkezni, és egyszerűbb is így a foglalás. Plusz ők is látják, hogy áll a bérletük, mennyi van még belőle.”

Általában az új vendégektől érkezik csak 1-1 üzenet, hogy lesz-e óra vagy sem, de Panni tapasztalatai szerint hamar megszokják, hogy a rendszerben kell megnézniük és bejelentkezniük.

+1: a harcművészet sem maradhat ki a jóból

Panniék a Taekwon-do klubban is kihasználják a rendszer bizonyos előnyeit, például ebben vezetik a sportolók adatbázisát, és a tagdíjfizetéseket is itt tartják nyilván.

Panninak köszönjük, hogy megosztotta velünk és veletek az online edzésszervezővel kapcsolatos napi tapasztalatait! A továbbiakban is sok lelkes babás-mamás csoportot és örömteli edzéseket kívánunk neki!

Te is arra vágysz, hogy:

  1. ne csörömpöljön egész nap a telefonod a foglalások miatt,
  2. hogy kevesebb napi szervezési teendőd legyen,
  3. hogy sokkal több szabadidőd maradjon?

Akkor vedd kezedbe az irányítást, és automatizálj! Nézd meg ingyenesen, hogyan működik a rendszer:

Ismerd meg élőben!

Ingyenes demó

Egy rövid bemutató többet mond ezer leírásnál. Ha szeretnéd működés közben látni a Motibrót, kérj ingyenes konzultációt most!

Nyíl

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!