Lenke Lovasudvar boritó

Munka és magánélet egyensúlyban: így vezeti Szandra lovardáját anyukaként

SzandraHorváth Alexandra a Lenke Lovasudvar tulajdonosa 2021. április végén kezdte el használni a MotiBro-t a lovardában. Szandra a lovarda lelke, ő szervezi a foglalkozásokat, tartja a kapcsolatot a szülőkkel, lovasokkal. Ő intézi a bejelentkezéseket, lemondásokat. Ez napi szinten rengeteg munkával jár. Egyetemi tanulmányai mellett, kisgyerekes anyukaként jelentettek kihívást a napi szervezési feladatok. Tudta, hogy „újratervezésre” van szüksége, és nem is habozott, amikor szembe jött a lehetőség.

„Időt akartam spórolni!”

Szandra egyedül intézi a lovarda mindennapos ügyeit, ő felel a minőségért, és hogy minden rendben legyen:

„300-400 családnak osztok időpontokat folyamatosan. Ebből 50-100 lovas fixen jár télen-nyáron, másik 50-100 lovas időszakosan jön hozzánk. A többiek azok a vendégek, akik csak épp erre járnak, itt nyaralnak, stb.”

Korábban mindent papíron vezetett, a bejelentkezéseket, lemondásokat, hogy ki mikor jön vagy nem jön. Ez főleg az egyéni foglalkozásoknál jelentett kihívást, rengeteg volt a variálás a szülők és lovasok részéről.

Temérdek idejét emésztette fel a lovarda koordinálása, ami folyamatos készenlétet kívánt tőle. Ez az elmúlt években terhessé vált számára, kezdte felőrölni a mókuskerék:

”Magam sem tudtam néha követni, hogy hol is vagyunk, mit is akarunk. Egymást követő hívások között, a bölcsiből hazafelé elég nehéz jegyzetelni. Így előfordult, hogy kimaradtak információk. A gyakori változtatási kéréseket is nehéz volt követni. Ráadásul ebédidőben, hétvégén vagy este is gyakran érkeztek hívások, ezt a családi életünk is megsínylette.”

Fontosnak tartja a kapcsolatot az ügyfelekkel, ezért nem szeretett volna titkárnőt alkalmazni, de képtelenség, hogy napi 24 órában elérhető legyen. Így felötlött benne, hogy szüksége lenne egy online rendszerre, amiben összefoghatná az órarendet, amivel időt spórolhatna, és a kollégái is előre láthatnák, kik jönnek az órákra.

„Volt, hogy nem tudták, melyik lovas mikor jön”

Korábban az is problémát jelentett, hogy az oktatók nem látták előre a lovasok beosztását, nem tudtak előre tervezni

„Nem mindig tudtam napokra előre dolgozni, a sokféle platformról begyűjteni a szülők, lovasok üzeneteit. Sokszor lemaradtam például az olyan üzenetekről, amiben lemondták az alkalmat, és ezért hiába vártuk a lovast. Most ezt napokra előre is lehet látni a MotiBro-ban, nem az én elérhetőségemen múlik, hogy mindenki lássa, mire lehet számítani.”

Egy lovardában nagy a tétje annak, hogy valóban jön-e valaki órára vagy sem, ennek mindenképp átláthatónak kell lennie.

A rendszer segítségével már az oktatók is mindig előre tudják, ki mikor jön. Így tervezhető, mely lovakat készítsék elő a foglalkozásokra.

„Nálunk nagyon sokféle óra van, ezek kezelésére egy rugalmas rendszer kellett, és a MotiBro-n kívül nem találtam ehhez megfelelőt.”

„Egy gombnyomással le tudják mondani”

Szandráék egyelőre azzal az 50-100 lovassal járatják be a rendszert, akik rendszeresen és nagyon gyakran járnak lovagolni.

Volt pár szülő, akiknek Szandra elmagyarázta, hogyan kell használni a MotiBro sportolói felületét. Viszont a legtöbben nagyon gyorsan ráéreztek, és tökéletesen használják önállóan már a kezdetektől.

„A szülők is örülnek, hogy előre tudnak tervezni. Könnyen tudnak foglalni, és le is tudják mondani az órát egy gombnyomással. Nekik is jobb, hogy nem az utolsó pillanatban szólnak. Például éjjel is le tudják mondani, nem kell észben tartani, hogy holnap majd telefonálniuk kell ez ügyben.”

Szandra azt is elmondta, hogy a szülők, lovasok többsége egyszerűen használhatónak tartja a rendszert.

Sokan örülnek, hogy nem kell telefonon intézkedni, mert nem biztos, hogy Szandra épp fel tudja venni a telefont. Mondjuk a szabadidejében, amikor a gyerekkel a strandon próbált kikapcsolódni:

„Próbáltam a családommal is elég időt tölteni, élni egy kicsit, ez most lehetővé vált. Már nem nekem üzennek 5-8 különböző csatornán keresztül, ha nem tudnak jönni. Sokkal kevesebb hívást és üzenetet kapok, azoktól is, akik gyakran kerestek, akár naponta többször is. ”

A szülők annak is külön örülnek, hogy feltölthetnek a felhasználói fiókba fotót a gyerekükről. Nekik személyesebb, az oktatóknak pedig könnyebb beazonosítani az új lovasokat.

„Naprakész információnk van a lovasokról”

Főleg a hézagosan lovagló gyerekeknél és vendégeknél jelentett kihívást az információhiány. Az oktatóknak az emlékezetükre kellett hagyatkozniuk, ha egy olyan lovas jelentkezett be, aki régebben járt a lovardában.

„Sokan járnak hozzánk, és nem mindenki rendszeresen. Név alapján általában rémlett, hogy melyik lovasról van szó, de mondjuk nem emlékeztünk, mekkora a gyerek, milyen tudásszinten van, melyik ló a megfelelő számára. Főleg ha a legutóbb még 120 cm-es gyerek helyett már egy 140 cm magas nagyfiú érkezik, már más lovat kell adnunk neki.”

Mivel Szandráék a szülőktől bekért aktuális adatokat már a MotiBro-ban tárolják, minden lovasról naprakész információik vannak, így a tervezés is egyszerűbb:

„Most ránézünk az adatlapjukra, és már tudjuk is, kiről van szó. Meg tudjuk nézni a hozzá tartozó infókat, hányszor volt már lovagolni, mennyire tapasztalt, milyen magas lett közben a gyerek, stb.”

„A bérletkezelés nagyon hasznos”

A korábbi papírbérletek a lovasoknál voltak, ami sok gondot okozott. Rendszeresen előfordult, hogy eltűntek a bérletek, otthon hagyták őket, így Szandráék nem tudták kiikszelni az adott alkalmat, ami bevételkiesést jelentett.

„Az online rendszer automatikusan követhetővé tette a bérleteket. Meg tudjuk nézni, hány alkalom van még, mikor vette, meddig érvényes. Mi is látjuk, a vendég is látja. Azok örülnek a leginkább, akik korábban gyakran elhagyták a bérletüket.”

„Munka után 30 percig tartott a papírra körmölés, de ez már nincs!”

Habár az elején az oktatók megijedtek az online rendszertől, hamar megtanulták. Mindenki ügyesen, Szandra szerint 80%-os magabiztossággal használja:

„Az oktatóknak eddig mindent le kellett írni papírra a lovasmunka végén: óradíjat, lovas nevét, mindenfélét, de két foglalkozás között erre nem volt idő. Munka után 30 percig tartott a papírra körmölés, de ez már nincs! Most két óra között telefonon lekönyvelik a MotiBro-ba, amit kell, és nap végén csak átnézik, minden rendben van-e. Szeretik használni.”

Szandrának nagy könnyebbség, hogy már nem kell a napi „elszámolós lapokat” böngésznie, és az alapján elszámolnia a napi jegybevételekkel. Egyben látja az összes edzője aznapi tevékenységét, ki milyen órát tartott, kinél mennyi bevétel gyűlt össze.

„A MotiBro-ban át tudom tekinteni a napi történéseket, nem nekem kell papíron kiszámolni, összesíteni a bevételt. Le tudom szűrni napokra, oktatókra a kimutatást, ez nagyon nagy segítség. Sokkal gyorsabb az elszámolás, minden követhető, oktatóknak sem kell észben tartani, ki mikor mennyit fizetett.”

Vezetőként Szandra be tudja állítani az edzők jogosultságait a rendszerben, kinek-kinek feladatai szerint. Ezzel meg tudja osztani azokat a teendőket, amelyekhez nem szükséges az ő közreműködése. Így csökkentek a felesleges egyeztetési körök, ezzel még több időt nyer a fontosabb dolgokra.

„Ilyen sokrétű variálhatósággal más rendszert nem ismerek”

Szandra már megosztotta a rendszerről szerzett pozitív tapasztalatait pár ismerős lovasiskola vezetővel. Nekik is elmondta a MotiBro legfontosabb előnyeit egy lovasiskola szemszögéből, ezeket nekünk így összegezte:

„Akár egyéni és csoportos órákat is szimultán lehet követni, a jelentkezőket beiratkoztatni. Egyéni fix időpontos lovasok is kezelhetők a MotiBro-ban. Beállíthatók az óratípusok, ki tartja az adott órát, hányan vehetnek részt, kell-e és meddig lehet bejelentkezni. Mindezt máshogy nagyon nehezen lehet koordinálni, márpedig ezek egy lovasiskolánál elengedhetetlenek.”

 

„Figyelnek az ügyfelek igényeire”

Beszélgetésünk záró gondolataként Szandra azt is megosztotta velünk, hogy már az első pár havi használat alatt is érezhetőek a fejlesztések a rendszeren:

„Az ügyfélszolgálat segítőkész, bármilyen kérdésem, igényem merül fel, amiket email-en vagy az új űrlapon küldök be. A fejlesztők figyelnek az ügyfelek igényeire, a kéréseinkre, ezt nagyon kiemelném.”

Köszönjük Szandra, hogy megosztottad velünk értékes tapasztalataidat. És azt is, hogy ugyanolyan lelkesedéssel használod a rendszert lovardád vezetéséhez, mint amilyennel mi fejlesztjük a MotiBro-t nektek! ?


Te is szeretnél időt spórolni, ahogy Szandra? Te is vágysz rá, hogy több jusson a magánéletedre? Hogy stresszmentesen és hatékonyabban szervezhesd iskolád, stúdiód vagy edzőtermed mindennapjait?

Látod, Szandra példája is mutatja, hogy mindegyik lehetséges! Csak ragadd meg a kínálkozó lehetőséget, és automatizálj!

Jelentkezz ingyenes, egyéni online konzultációnkra, ahol:

  1. megbeszéljük, mire keresel megoldást az óraszervezés területén,
  2. igényeid alapján megmutatjuk neked a MotiBro-t működés közben,
  3. és persze kérdéseidet is megválaszoljuk, hogy végül felelős döntést hozhass.

Csupán 1 óra, kötelezettségek nélkül. Ugyan mire várnál még?

Ismerd meg élőben!

Ingyenes demó

Egy rövid bemutató többet mond ezer leírásnál. Ha szeretnéd működés közben látni a Motibrót, kérj ingyenes konzultációt most!

Nyíl

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

Szeretném az ingyenes tudásanyagot!

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!