Mennyire ismered a tanítványaidat? Infógyűjtés a közös siker kulcsa!

Veled is gyakran előfordul, hogy az akár több száz fős vendég- vagy tanítványi listádból ki kell keresgélned bizonyos paramétereknek megfelelő embereket? Órákig böngészel papíron, táblázatban, már ez is rengeteg plusz munka. De mi van, ha nem tartod nyilván az egyedi tudnivalókat a tanítványaidról? Hogyan követed nyomon, ki milyen ütemben fejlődik? Kinek esedékes egy vizsga, vagy kinek kell intenzívebben gyakorolnia? Kinél van kölcsönben könyv vagy sportszer, amivel el kell majd számolnia? Fejben tartani mindezt lehetetlen, de nincs is rá szükség…

Van, amit muszáj nyilvántartani, mert ha nem, baj lehet belőle

Ismerned kell a tanítványaidat ahhoz, hogy hosszú távon sikeresen együtt tudjatok működni. Ha sportot oktatsz, ismerned kell az egészségügyi állapotát. Van-e olyan probléma, amire oda kell figyelni edzések vagy gyakorlás közben, mert komoly problémák, akár sérülés is adódhat, ha nem tudtál az előzményekről. Mindezt megelőzendő érdemes nyilvántartanod minden egyes tanítványod, vendéged állapotára vonatkozó infókat, lehetőleg egy egységes rendszerben, hogy ne papírokat kelljen kotorászni, ha bárminek utána szeretnél nézni.

Az adathalmaz nem problémaforrás, hanem a te és tanítványaid javát szolgálja

Tegyük fel, te harcművészetet oktatsz, övfokozatok és vizsgák vannak, vagy versenyekre is jártok. Akkor az összes ehhez kapcsolódó adatra szükséged van ahhoz, hogy minden egyes tanítványodról tudd, hol tart éppen: részt vett-e elég edzésen, hogy vizsgázhasson, mehet-e versenyre vagy sem. Ebből is látszik, hogy nem elég, ha nagyjából emlékszel másnap, ki volt előző nap edzésen, mert 2 hét múlva ez már a feledés homályába vész.

Sokkal egyszerűbb, ha egy online rendszerben minden edzésen bejelölöd a jelenléteket, így az automatikus statisztikákban mindig naprakész infóid lesznek arról, ki milyen aktív, felkészült-e a következő szintre. Az sem mindegy, hogy a versenyzőknek van-e érvényes sportorvosija, az meddig érvényes. Szükség van egy olyan megbízható adatbázisra, ahol bármikor ellenőrizheted, hogy kinek jár le hamarosan az orvosi papírja, vagy melyik csoportból hány olyan versenyződ van, akik az aktivitásuk alapján részt vehetnek a következő versenyen.

Mindegy, hogy mit oktatsz, az információra neked is szükséged van

Ha lovasiskolád van, neked is a fentiekhez hasonló adatokra lehet szükséged, hiszen tudnod kell, ki hol tart éppen, feljebb léphet-e egy haladóbb csoportba, mehet-e terepre önállóan, esetleg felkészült-e már az első versenyére. Emellett az egyik legfontosabb napi feladat, hogy kiválasszátok, melyik lovas melyik lovon lovagolhat.

A lovas és a ló tekintetében is számos paramétertől függhet, hogy kinek melyik lovat nyergelitek fel aznap. Kevés lovasnál még lehet ezekkel fejben zsonglőrködni, de ha több oktatód is van, és nő a lovas létszám is, akkor elengedhetetlen egy olyan nyilvántartás, amelyhez te és az oktatók is hozzáférnek, és mindig friss adatokkal dolgozhattok, hiszen te nem adatbank vagy, hanem a lovasiskola vezetője. Egységes adatbázis nélkül rendkívül nehéz növekedni, ha egyenesen nem lehetetlen.

A fentihez hasonló komplex adathalmazra nem csak a harcművészeti kluboknál és lovasiskoláknak lehet szüksége: egy nyelviskolánál is több paraméter ismeretére lehet szükség ahhoz, hogy a tanuló fejlődési útját megfelelően követni tudjátok. Ki milyen szinten ír, beszél az adott nyelven, van érzéke, vagy kevésbé fogékony a nyelvtanulásra. Mennyi beszédórán vett már részt, közel van a céljához, vagy többet kell foglalkozni vele, hogy elérje a vizsgaszintet.

Ezekre az infókra nem csak a tanároknak van szüksége, de az iskolavezetőnek is, hogy átlássa az oktatás minőségét, a csoportokat, hogy korrigálhasson, ha valahol szükség van változtatásra. Viszont egy nyelviskola sem létezhet olyan naprakész adatbázis nélkül, amelyben minden érintett, akár a tanulók is követhetik a saját fejlődésüket.

Így találd meg a tűt a szénakazalban, avagy több paraméteres szűrés a tanítványi listában

Te mit csinálsz, ha meg kellene találnod azt a pár embert, akik X típusú órára járnak aktívan, de még nem adták le az egészségügyi nyilatkozatot. Ráadásul nem elég őket kiböngészni, e-mailt is kellene küldened nekik. Vagy több gyerekcsoportodból kellene megtalálnod és kigyűjtened azokat, akik még nem kaptak mezt, pedig közeledik a verseny napja? A legtöbb ember ilyenkor halogat, aztán az utolsó előtti pillanatban ugyan nekidurálja magát a feladatnak, de annak kapkodás és gyakran hajtépés lesz a vége.

A legújabb fejlesztésünk az ilyen hirtelen jött, vagy akár mindennapos problémát hivatott megoldani, amikor azonnali eredményre van szükséged.
Teljesen testre tudod szabni a tanítványok, vendégek adatlapját: korlátlan számú egyedi adatmezőt tudsz felvinni, amelyekhez szöveges infókat, számadatot, dátumot vagy listát is felvehetsz, amelyből mindig az aktuális értéket választhatod ki.

Ráadásul nem csak az egyedi adatok tárolására van lehetőséged a rendszerben, hanem összetett keresésekkel és tömeges műveletekkel tudod pillanatok alatt megoldani az éppen aktuális feladatot.

A felturbózott sportolói / tanulói listának köszönhetően olyan komplex szűrésre van lehetőség, amely több paraméter alapján pillanatok alatt kiadja neked a keresett tagokat.

11 példaszűrés, ami már pár kattintással elérhető

Akiket éppen keresel, és alatta a szűrés, amivel megtalálod őket pillanatok alatt:

1. Kik a jelenleg aktív tanítványaim?
Az utolsó óralátogatása óta kevesebb, mint 30 nap telt el.
2. Kik morzsolódtak le az elmúlt pár hónapban?
Az utolsó óralátogatása óta több, mint 30 nap, de kevesebb, mint 90 nap.
3. Kik az „elvesztett” vendégeim?
Utolsó óralátogatás óta több, mint 90 nap telt el.
4. Kik érkeztek új tanítványként az elmúlt hónapban?
Vendégek, akik az elmúlt 30 napban vettek részt először órán.
5. Kik a „régi motorosok”, azaz a hűséges tanítványaim?
Akiknek legalább egy éve volt az első óralátogatásuk, és azóta is aktívak.
6. Kik jelentkeztek be órára az elmúlt hónapban?
Akik az elmúlt 30 nap valamely órájára bejelentkeztek.
7. Kik jelentkeztek be a következő időszakra?
Akiknek van bejelentkezése egy jövőbeli órára.
8. Kinek van elmaradása az elmúlt hónapban?
Tartozók, akiknek az elmúlt 30 napban nem volt bérletük.
9. Kik azok, akiknek van elmaradása, ennek ellenére bejelentkeztek órára?
Tartozók, akiknek van élő bejelentkezése és tartozása is az elmúlt 30 napban.
10. Kinek küldhetek a rendszerből e-mail-ben értesítéseket?
Kommunikáció engedélyezett.
11. Kik azok, akik nem szeretnének leveleket kapni a rendszerből?
Leiratkozott vendégek.

Személyre szabott keresés, hogy a speciális eseteket is könnyűszerrel megoldhasd

Mutatunk pár kiemelt példát a komplex szűrési lehetőségekre sportág és oktatási terület specifikusan:

  • Harcművész klub: aktív tanfolyamtagság (fix edzésekre járók) + egyedi mezők, pl. sportorvosi lejárata és övfokozat = ha közeledik a verseny időpontja, és szükség lesz a sportorvosira, és a versenyzők csoportosítására.
  • Egyéb klub (pl. foci, gyeplabda, íjászat): aktív tanfolyamtagság / kurzustagság (adott csoport tagjai) + mez megléte / hiánya, felszerelés megléte / hiánya = ha pl. újabb mez vagy eszközbeszerzés előtt állsz.
  • Jóga- vagy mozgásstúdió: adott óratípusra járók + utolsó óralátogatás óta eltelt napok száma = ha szeretnél motivációs e-mailt küldeni azoknak, akik egy ideje nem voltak gyakorolni.
  • Funkcionális edzőterem: adott edzéstípusra járók + aktivitás / utolsó óralátogatás fix dátummal / sportolói jegyzet = a fejlődés ellenőrzésére.
  • Nyelviskola, sakkiskola: aktív tanfolyamtagság + regisztrált felhasználó / kommunikáció engedélyezett = ha pl. e-mailben értesíteni szeretnéd őket az újdonságokról vagy változásokról.

Ráadásul csoportos műveleteket is végre tudsz hajtani a kiválasztott embereknél, legyen az e-mail küldés, kurzustagság beállítása vagy a tanítványaid adatlapján szereplő egyedi mezők értékeinek csoportos beállítása.

Te is szeretnél mindig képben lenni a tanítványaid adataival? Jó lenne percek alatt letudni az időrabló kutakodós feladatokat? Akkor kattints a gombra, és mutatjuk élőben, hogy is működik:

Ismerd meg élőben!

Ingyenes demó

Egy rövid bemutató többet mond ezer leírásnál. Ha szeretnéd működés közben látni a Motibrót, kérj ingyenes konzultációt most!

Nyíl

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!