nyár-Számolj le az uborkaszezonnal – pörgesd fel a nyarat

1-két-há: számolj le az uborkaszezonnal, pörgesd fel a nyarat!

Az edzőtermekben és mozgásstúdiókban a nyári szezon nem éppen az év fénypontja. Mindenki nyaral, aki nem érte el az áhított strandformát eddig, az itt már elengedi, a melegben pedig amúgy is kevésbé van kedvük az embereknek edzeni. A legtöbben ezt a tényt egyszerűen csak elfogadjuk, pedig azért van módja annak, hogy az uborkaszezonból kihozzuk a legtöbbet, és mégse legyen júniustól szeptemberig üres a terem.

Miért nem mozognak az emberek nyáron?

Az edzőtermek számára többnyire két csúcspont van az évben, jóindulattal három: 

1. Az egyik a január-február: rengeteg újévi fogadalom az, hogy „idén tényleg lefogyok”, és az emberek nagy lendülettel kezdenek edzeni év elején. Aztán ez a lelkesedés sokaknál elkopik, és visszaesik a terembe járók száma.

2. A másik a tavasz: nyárra bikiniképesnek/fürdőnadrág kompatibilisnek kell lenni! Ez a törekvés a tavaszi hónapok forgalmát szépen megdobja, hiszen már közel a nyár, nincs sok idő cselekedni.

3. A harmadik fellendülés ősszel van, amikor véget ér a nyaralás, a nyári ejtőzés, és az emberek kicsit nagyobb lendülettel vetik bele magukat a céljaik megvalósításába, legyen az munka, a táplálkozási szokások megváltoztatása, új hobbi kipróbálása, vagy éppen a rendszeres mozgás.

A nyár ezekhez képest mélypont

A stúdióknak, edzőtermeknek ez a klasszik uborkaszezon. Ha tavasszal sikerült elérni a strandformát, akkor most élvezzük az eredményt. Ha nem, akkor már úgyis mindegy. Meleg van, örülünk, hogy élünk, ki akar még a teremben is izzadni? Nyaralunk, nem érünk rá, szabadságon vagyunk, nehogy már ilyenkor is hajtsuk magunkat, inkább strandra megyünk. Kijelenthetjük tehát, hogy nem egyszerű ilyenkor mozgásra csábítani az embereket. De persze nem is lehetetlen!

Így csábítsd be a vendégeidet nyáron is a stúdióba!

Akik amúgy rendszeresen járnak mozogni, azoknak valószínűleg csak egy kis löket kell, hogy nyáron is megtegyék. Ezt pedig te megadhatod nekik, ha rávilágítasz az előnyökre, illetve adott esetben kínálsz egy kis pluszt:

Augusztusig még meglehet!

Július van, és nem jött össze a bombaalak. Oké – de a nyár utolsó hónapjában esetleg még élvezhetnéd a győzelmet, ha most nem engeded el magad, és folytatod az edzést! Valami hasonló alapokon nyugvó felhívással rávilágíthatsz, hogy hosszú még a nyár, csak azért, mert a legelejére nem lett meg a strandforma, nem kell az egész projektet elengedni, hisz a végére még meglehet. Ehhez használd a közösségi médiát, ahol sok embert elérsz. Hívd őket tovább edzeni, mozogni!

Kínálj alternatív helyszíneket!

A nyári jó idő nem feltétlenül ellenség – akár a javadra is fordíthatod. Ha van lehetőséged szabadtéri helyszíneket keresni az órákhoz, mindenképp élj vele, sokaknak lesz több kedvük odakint mozogni! Persze ne a legmelegebb órákat célozd be, de egy kora reggeli jóga a szabadban igazán feltöltő élmény a nap kezdetén, és a kellemesen hűvös estékre is hagyhatsz egy kis szabadtéri zumbát vagy aerobikot.

Légy rugalmas az órák beosztásával az uborkaszezonban!

Elképzelhető, hogy nyáron másfajta órabeosztásra lesz igényük a vendégeidnek. A legnagyobb hőségben sokaknak nem lesz kedve elindulni edzeni, még akkor sem, ha a teremben van klíma. Többen lesznek hajlandóak kora reggel, illetve délelőtt, valamint kora este edzeni – próbálkozhatsz időpontmódosításokkal, persze alapos beharangozás mellett, hátha megnő a létszám. Még jobb, ha a folyamatot megelőzi egy igényfelmérés, így biztos, hogy jó helyre teszed majd az órákat!

Érdemes elgondolkodni egy kis akción!

Amikor éppen kevesen vannak, és kevés a bevétel, az akciós ajánlatok segíthetnek bevonzani a vendégeket. Lehet, hogy amúgy kihagynák a nyarat, de ha ezekben a hónapokban 10-20%-kal olcsóbban mehetnek mozogni, akkor jó eséllyel meggondolják magukat. Hirdess ütős bérletakciókat, részesítsd további kedvezményben, aki hoz magával új vendéget is! Ezek a nem mindennapi lehetőségek be fogják csábítani a vendégeket.

Kommunikálj sokat!

Uborkaszezon ide vagy oda, ne feledkezz meg az online kommunikációról! A social media felületek kiváló terepet biztosítanak arra, hogy elmondd a követőidnek, mit nyernek vele, ha nyáron is mozognak. Leírhatod, mennyivel jobban ég a zsír melegben, mennyi előnyt jelent majd nekik szeptemberben, ha nyáron nem puhultak el, meghirdetheted az akcióidat, indíthatsz kihívásokat. A lényeg, hogy aktívan kommunikálj arról, miért is érdemes nyáron is bejárni edzeni, mozogni, gyakorolni. Ha nem posztolsz rendszeresen, végképp feledésbe merül majd a stúdió a nyaralgatások és egyéb pihenések mellett!

Adj nekik egy kis lendületet!

Nem akarunk hamis illúziót kelteni: nem fogod tudni a nyarat az év leghúzósabb időszakává varázsolni a teremben. Az ellen viszont tehetsz, hogy 3 hónapon át lényegében üres legyen. A legtöbb ember, aki amúgy sportol, csak egy kis motivációt igényel ahhoz, hogy ilyenkor se engedje el magát. A siker kulcsa, hogy ezt megadd nekik a fent említett kedvezményekkel, rugalmassággal, extra körülményekkel, és persze mindezt hozd is a tudtukra!

Az uborkaszezon nem egy kőbe vésett tény, amit el kell fogadni, igenis megpróbálhatod felpörgetni, hogy ilyenkor is tudj vállalható bevételt termelni. Légy kreatív, és igyekezz csábító ajánlatokkal, lelkesítő posztokkal rábírni a vendégeket, hogy menjenek mozogni!

+1 tipp: online óraszervező a könnyebb alkalmazkodásért

Gyorsabban megdobhatod az uborkaszezon forgalmát is, ha online ügyfélkapcsolati és óraszervező szoftvert használsz. A Motibroban például az alábbi megoldások segítenek

  • rugalmasan alkalmazkodni a nyári igényekhez,
  • gyorsabban elérni az aktív és lemorzsolódó vendégeidet,
  • és kordában tartani a ráfizetéses alkalmakat:

1) Naprakész órarend: rugalmasan alakíthatod az időpontokat pillanatok alatt új órák, órasorozatok létrehozásával, vagy a meglévők módosításával.

2) Online bejelentkezés: e nélkül egész évben lehetetlen tervezni az órai részvételi számokat. Az uborkaszezonban pláne nem engedheted meg magadnak, hogy a vakszerencsében bízva várd a vendégeket, mert az időd és a pénzed sem játék. Kiszámíthatóbban tervezheted a nyári hónapokat is, ha minden alkalomra kötelező az online foglalás.

3) Kiemelt események: egy pipa az alkalomnál, és már ki is emelted az órarendedben a tábornapokat, workshopokat, programokat. Így a vendégek azonnal látják a különleges eseményeket, és akár jó előre bejelentkezhetnek. Sőt, a várólistával sem neked kell foglalkoznod, az is teljesen önműködő.

4) Automatikus óralemondás, ha nincsenek elegen: a maximális mellett minimum létszámot is megadhatsz az óráidhoz, így nem égeted a pénzt a költségek miatt, ha egy alkalomra kevesen jelentkeztek be. A lemondási határidők megadásával biztosíthatod, hogy neked vagy oktatódnak nem kell a teremben szobrozni feleslegesen, ha nem lenne kifizetődő megtartani az órát.

5) Akciós bérletek másodpercek alatt: ne riadj meg a nyári kedvezményes ajánlatok bevezetésétől, nem kell új típusú bérleteket, jegyeket gyártanod. A Motibroban 10 mp alatt hozhatsz létre egy új díjtípust, és annyi bérlet/jegyfajtád lehet, amennyit csak szeretnél. Online bankkártyás fizetéssel pedig könnyebbé teheted a vendégek dolgát és a saját mindennapjaidat.

6) Személyes jegyzetek és egyedi vendégadatok: belső megjegyzéseket írhattok a vendégekhez, a fontos infók mindig szem előtt lesznek. Így személyesebb a kommunikáció, a törődés pedig kifizetődik. Egyedi adatmezőkkel a ti igényeitekre szabva tudjátok profilozni a vendégeket, legyen szó a céljaikról, állapotukról, teljesítményükről.

7) Személyre szóló levelek kutatómunka nélkül: mivel a rendszer óralátogatásaik alapján csoportosítja a vendégeket az email listádban, soha többé nem kell összevadásznod a megfelelő címzetteket. Óratípus és aktivitás szerint pontosan célzott ajánlatokat, infókat küldhetsz vendégeidnek, pillanatok alatt. Az uborkaszezonban még hangsúlyosabb pontosan becélozni az ajánlataidat, mert ilyenkor gyorsan kell cselekvésre buzdítani a vendégeidet, hogy feltöltsd a nyári létszámokat.

Legyen neked is olyan megbízható automatizált rendszered, amivel a napi óraszervezésen és adminisztráción túl az üzleti céljaidat is megtámogathatod, különösebb erőfeszítés nélkül!

Töltsd ki alábbi kvízünket, és nézd meg, hol tartasz jelenleg az automatizációban. Itt az ideje, hogy tegyél magadért egy olyan befektetéssel, amivel már a kezdetektől időt és pénzt spórolhatsz meg, az uborkaszezonon innen és túl:

Te hol tartasz az automatizálásban?

Ingyenes demó

Kattints és mérd fel, hogyan vezetheted vállalkozásodat akár tizedannyi macerával!

Nyíl

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp
Fel a tetejére

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!