Be Happy nyelvoktatás

Egy boldog nyelviskola titka: oktatásszervezés automatizáltan

A BeHappy Angol Nyelviskola már több mint másfél évtizede töretlen lendülettel működik, az oktatás magas minősége mellett a szervezési folyamatok fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektetnek. Megkértük őket, hogy meséljenek az iskoláról, a mindennapi kihívásokról, és hogy hogyan oldották meg ezeket a Motibro segítségével.

 

 1. Pár szóban mutassátok be magatokat. Mit csináltok, milyen módon és milyen nyelvoktatási szolgáltatásokat kínáltok.

A BeHappy Nyelviskola több mint 16 éve működik sikeresen egyedi oktatási módszerünknek köszönhetően, amely a magántanítás, az önálló tanulás, és a csoportos tanfolyamok elemeit ötvözi. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a tanulók minden nyelvi készsége optimálisan és kiegyensúlyozottan fejlődjön. A tanulók személyes és online tanfolyamaink közül választhatnak, a nyitvatartási időnk alatt kötetlenül foglalhatnak órákat, így bárki beillesztheti az angoltanulást az időbeosztásába. Az általános nyelvoktatás mellett az egyedi célok elérésében is támogatjuk tanulóinkat, mint például érettségire készülés vagy nyelvvizsga felkészítés.

 

 1. Milyen problémáitokat szerettétek volna eredetileg megoldani a Motibróval?

Korábban a tanulók a recepcióra küldött emailekkel vagy telefonhívással jelentkezhettek fel órára, ami az ügyfélszolgálatos kollégák számára nagy mennyiségű és sok időt felemésztő munkával járt, és az ügyfelek számára is kötöttségekkel járt (csak nyitvatartási időben tudtak jelentkezni, vagy meg kellett várniuk, amíg az emailes jelentkezésükre visszaigazolást kaptak). A Motibro használatával ez a teher lekerült a recepciós munkatársak válláról, minimalizálódott a hibázás lehetősége, és a tanulók is bármikor, önállóan, azonnali visszaigazolással foglalhatnak órát. Az iskola munkatársai az így felszabadult időben is koncentrálhatnak a szolgáltatás javítására és a nem automatizálható feladatok elvégzésére.

 

 1. Milyen manuálisan végzett munkafolyamatokat, feladatokat váltott ki részben vagy teljesen a Motibro?

A tanulók órára jelentkezése teljesen automatizálódott a Motibro segítségével, ezen kívül könnyebben rálátunk a bérletek érvényességére, a tanulói aktivitásra, és meg tudjuk előzni, hogy a tanulók órái felhalmozódjanak, és kifussanak az érvényességi időből. A Motibro bevezetése előtt a heti feliratkozásokat teljesen manuálisan ellenőriztük; ezt most már pár kattintással ki tudjuk listázni.

Korábban a bérletek érvényességét mindig a tanárok ellenőrizték, ma már ezzel sincs dolguk. Az órákon való részvételt a Motibro előtt a tanárok manuálisan jegyezték a tanulók bérletén, ehhez minden egyes tanulónál meg kellett nyitniuk egy táblázatot, amelyben elvégezték az adminisztrációt. Most elég a motibrós smart jelenléti íven egy kattintással jelezni a részvételt. A heti statisztikák elkészítéséhez pedig elég ránézni a Motibróra; korábban ez is hosszadalmasabb munka volt.

 

 1. Milyen azonnal megjelenő és közvetett haszna volt a Motibro használatának a bevételek és jelenlétek online nyilvántartásának köszönhetően?

A tanulók bármikor meg tudják nézni a bérletük érvényességi idejét és a felhasználható alkalmak számát, így jobban tudatában vannak, mikor közeleg az új befizetés esedékessége. A Motibróban beállítottuk, hogy csak érvényes bérlettel lehessen órára feliratkozni, így a tanulót ez is emlékezteti, ha már elfogytak a felhasználható óráik, többen fizetik be időben a következő részletet.

24 órás leiratkozási szabályunk korábban is érvényben volt, de ezt nehezen lehetett nyomon követni, hogy valaki tényleg időben iratkozott-e le. A Motibróban beállítottuk, hogy az óra kezdete előtt 24 órával lezáruljon a kijelentkezés lehetősége, így ezzel sem kell már külön foglalkoznunk.

 

 1. Miben változott az iskolavezető élete a Motibro használatának következtében?

A Motibro nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az iskolánk up-to-date legyen az afféle operatív folyamatok terén is, mint például az órákra feliratkozás és a bérletek nyilvántartása a tanulók felé.

Az iskolavezető számára megnyugtató, hogy a munkatársak nem kényszerülnek a munkaidejüket olyan automatizálható feladatokra pazarolni, amelyek sok időt és energiát emésztenek fel, és amelyeket egy program sokkal gyorsabban és hibátlanul hajt végre.

Korábban az iskolavezető tervbe vette egy hasonló rendszer leprogramoztatását, de ez nagy anyagi befektetéssel és várakozással járt volna, emellett a karbantartással és fejlesztésekkel is külön kellett volna foglalkoznia az iskolának.

 

 1. Hogyan és milyen területeken segíti az oktatásszervező életét a Motibro?

A Motibrónak köszönhetően pár másodperc alatt minden információt egy felületen látunk az adott tanulóról. Ez megkönnyíti a dolgunkat akkor, amikor egy tanulóval telefonon beszélünk, rögtön képben vagyunk a szintjével, a bérletével, a kurzustagságaival, és az aktivitásával kapcsolatban, így könnyebben kezeljük a felmerülő helyzeteket, kérdéseket. A tanulók is elégedettebbek, hiszen nincsen tévesen felírt jelentkezés, vagy ha elő is fordul a részükről, azért nem az iskola a felelős.

A vezetőtanár könnyen és rugalmasan tudja alakítani a férőhelyeket az órarendben, a várólista funkció segítségével pedig jobban kirajzolódik, hogy melyik időszakokban van nagyobb igény több férőhely megnyitására.

 

 1. Milyen napi teendők, információk, érzések, stb. vonatkozásában lett könnyebb az oktatók élete a Motibrónak köszönhetően?

A tanárok korábban minden műszak előtt végignézték a feliratkozott tanulók bérletét, és továbbították a recepciósoknak a lejárt vagy hamarosan lejáró bérleteket, akik felvették a kapcsolatot ezekkel a tanulókkal. A bérletek lehúzása is korábban a tanárok feladata volt, ez most már csak egy kattintásba kerül. Nem kell aggódniuk az érvénytelen bérletekből vagy a téves feliratkozásokból adódó bonyodalmak miatt, amelyeket korábban végső soron nekik kellett kezelniük tanítási időben. Összességében elmondhatjuk, hogy a tanárok már tényleg csak az oktatásra koncentrálhatnak.

 

 1. Hogyan fogadták a tanulók a Motibrót?

Sok visszajelzést kaptunk már a kezdeti időkben arról, hogy mennyire felhasználóbarát a felület. Még a rangidős, szenior korú tanulónknak is segítség nélkül sikerült a regisztráció és az órára jelentkezés. A tanulói visszajelzésekből kiderült, hogy számukra is egyszerűsödött a feliratkozás és a bérletek nyomon követése. A régebbről visszatérő tanulóink és az új érdeklődők közül is sokan örömmel fogadják a Motibro rendszerét.

 

 1. Miben tudtok több, jobb szolgáltatást nyújtani tanulóitoknak a Motibro bevezetésének köszönhetően?

A tanulók bármikor, bármilyen eszközről fel tudnak jelentkezni órára a közbenjárásunk nélkül, egy felületen látják az összes lehetséges órát és a szabad helyek számát. Az órák lemondását is hasonlóan egyszerűen tehetik meg a 24 órás lemondási szabály betartásával, nem kell megvárniuk, hogy nyitvatartási időben telefonálhassanak az ügyfélszolgálatra, vagy hogy válaszoljunk az email-jükre.

 

 1. Mi volt a pozitív meglepetés, rácsodálkozás, amit nem vártatok, de örültetek, hogy ezt is meg lehet oldani a Motibróval?

Tudtuk, hogy léteznek ilyesmi online rendszerek, de arra nem számítottunk, hogy minden egyes apró részletében ennyire passzolni fog az igényeinkhez. Amikor megfogalmazódott bennünk az elhatározás, hogy keresünk egy ilyen felületet, listába szedtük a kívánt funkciókat, amelyeket a rendszer segítségével terveztünk megoldani. Nem gondoltuk volna, hogy a Motibróval minden pontot ki tudunk majd pipálni a listán, de így lett!

 

 1. Mennyire volt nehéz vagy könnyű elindítani, bevezetni a Motibro rendszert?

Minden változás, változtatás nehéz, ezért igyekeztünk felkészülni minden lehetséges buktatóra. A Motibro bevezetését olyan napra tűztük ki, amiről tudtuk, hogy lesz kapacitásunk feldolgozni a beáramló kérdés-özönt a tanulók részéről – ez elmaradt, helyette csak az elismerő visszajelzések jöttek sorra. Tény, hogy alaposan elő kellett készíteni az átállást, hiszen nagy mennyiségű adatot kellett átvinni, de minden nagyon gördülékenyen zajlott. Kezdetben beletelt egy kis időbe, mire teljes mértékben megtanultuk kezelni a felületet, de a motibrós támogatói csapat segítségével minden kérdésünkre rögtön megkaptuk a választ.

 

 1. Visszanézve, mi alapján döntöttétek el, hogy belevágtok a Motibro használatába?

A helyzet kezdett kezelhetetlenné válni, muszáj volt megoldást találni. Egy ajánlás útján hallottunk a Motibróról, és a kezdeti szimpátiát követően az első konzultáció megerősítette, hogy nekünk való ez a rendszer.

 

 1. Elsősorban miben jobb a Motibro az általatok ismert hasonló iskolákban korábban használt rendszerekhez képest?

Nem találtunk a piacon hasonló órarendkezelő és bérletnyilvántartó rendszert, a Motibro e tekintetben abszolút hiánypótló értékű.

 

 1. Mi a véleményetek a Motibro helpdesk-ről, a support tevékenységéről?

Amellett, hogy a Motibro munkatársai láthatóan magas szinten értenek az informatika szakterületéhez, a kommunikációban és az ügyfelekkel való kapcsolattartás terén is kiemelkedő készségekkel rendelkeznek. Minden felmerülő kérdésünkre rövid időn belül frappánsan megfogalmazott, követhető, kedvesen megfogalmazott választ kapunk.

 

Köszönjük a BeHappy vezetőinek és csapatának a bizalmukat! További sok sikert kívánunk a nyelvoktatásban, a Motibróra továbbra is számíthattok!

Te is napi oktatásszervezési gondokkal küzdesz nyelviskoládban? Netán más oktatási, készségfejlesztési területen vezeted vállalkozásodat, és naponta összecsapnak a fejed felett a hullámok?

Akkor van egy jó hírünk! Megtaláltad a megoldást, mert a Motibróval egyben kezelheted az óraszervezést, az ügyfélkapcsolatokat, és automatizálhatod a napi adminisztráció jelentős részét!

Jól hangzik? Nézd meg online élőben a rendszert, és hozd meg a helyes döntést! Akár pár nap alatt bevezetheted iskoládban a Motibrót, hogy stressz helyett az oktatásra koncentrálhassatok.

Ismerd meg élőben!

Ingyenes demó

Egy rövid bemutató többet mond ezer leírásnál. Ha szeretnéd működés közben látni a Motibrót, kérj ingyenes konzultációt most!

Nyíl

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!