7 ellenállhatatlan ok, amiért automatizálni akarod majd az óraszervezést nyelviskoládban

Évekig dolgoztál, mire beindítottad a saját nyelviskoládat. Sok munkával alakítottad ki az oktatás struktúráját, az üzleti tervet, hogy profin és sokáig működjön az iskola. Azonban ahhoz, hogy mindkettő teljesüljön, fejlesztened kell. Ami pár éve működött telefonon, táblázatokban, az a növekvő tanulói létszám mellett és a folyamatosan gyorsuló világunkban egyre inkább teher lesz. Neked, a kollégáidnak és a tanulóknak is. Szerencsére könnyen tehetsz a túlterheltség ellen, ha bevezeted az automatizált óraszervezést. És sokkal többet nyersz vele, mint gondolnád…

Mielőtt belecsapunk a lecsóba, gondold át, hogy az alábbi rendszeres teendők közül melyik a legnagyobb púp a hátadon (vagy a munkatársadén). Többet is megjelölhetsz, ha egyformán ráz tőlük a hideg:

Miután megnyomtad a küldés gombot, láthatod, hogy mások is járnak hasonló cipőben, mint te. Persze ez a te problémáidat nem oldja meg. Viszont van, ami igen. Ezt mutatjuk meg neked a következő 7 pontban.

1. Lehet felszabadítóan egyszerű a bejelentkezés

Sok ügyfelünknél működött korábban a felírós megoldás. Vagyis az üzenőfalra kifüggesztett órarendbe írhatták be magukat a tanulók azokra az órákra, ahol még volt szabad hely. Vagy a képzésszervezőknél tehették meg ugyanezt e-mailben vagy telefonon. Az első jelentősen korlátozza a lehetőségeket, mert a tanuló csak akkor írhatja fel magát, amikor épp a suliban van. Utóbbival az a gond, hogy feleslegesen foglal le kapacitást a kollégáktól, és még a tanulónak is macerás.

Ha nyitvatartáson túl jut eszébe, hogy elfelejtett bejelentkezni másnapra, akkor bukta az órát. Ha az oktatásszervezők vagy te a papírokról még át is vezetitek egy közös táblázatba a bejelentkezőket, hogy a tanárok láthassák, hányak lesznek az óráikon, akkor még egy rakat munkaidő megy a kukába.

Mindezt megspórolhatjátok ti és a tanulók is, ha online bejelentkezésre váltasz a nyelviskoládban. A tanulók bármikor helyet foglalhatnak maguknak az órákra, akkor is, ha épp zárva vagytok. A népszerű időpontokban várólistára is feljelentkezhetnek, így ha valaki törli a bejelentkezését, akkor sem vész kárba a szabad hely. Sőt, automatikus emlékeztetőt is beállíthatsz, hogy biztosan ne felejtsen el órára menni az, aki akár több hétre előre jelentkezett be.

De mi a helyzet az online órákkal?

Függetlenül attól, hogy tantermi (offline) vagy virtuális videókonferenciás online órát fogtok tartani, a bejelentkezés ugyanabban a rendszerben fog működni. Csak pár kattintás átállnotok online órák szervezésére vagy újra elindítani egy offline csoportos órát. Nem árulunk el titkot, hogy nagyon sok esetben már azt jelzik vissza az ügyfeleink, hogy az online nyelvóra egy igencsak kedvelt szolgáltatás lett a kínálati palettájukon.

2. Személyre szabható órarend plusz költségek nélkül

Félreértéseket szülhet, ha minden tanuló látja az összes órát, amire be lehet jelentkezni. Praktikusabb, ha csak azokra foglalhat, ami az ő tudásszintjének megfelelő. Ezt a testre szabható online órarenddel csípőből megoldod.

A tanulók a saját felhasználói felületükön csak a nekik szánt órákat láthatják és azokra foglalhatnak. Természetesen meghatározhatod, hogy meddig lehet be- és kijelentkezni. Meg azt is beállíthatod, hogy bizonyos óratípusokra (például a drágább magánórákra) csak érvényes bérlettel lehessen helyet foglalni.

Az egészben a legjobb, hogy minden automatikus, nem kell hozzá extra munkaerő. A bejelentkezések azonnal az online rendszerbe érkeznek. Te és a munkatársaid is bármikor ellenőrizhetitek, melyik órán hányan lesznek, van-e túljelentkezés. Nem kell papírozni, nem kell táblázatozni.

3. Felejtsd el a klasszikus jelenléti íveket

A napló vagy nyomtatott jelenléti ívek vezetése és begyűjtése már a múlt. A jelen és a jövő itt is a digitális megoldásé. Az online jelenléti íveken nem csupán az órai jelenléteket tudjátok pár másodperc alatt bejelölni.

Az arcképes lista segít az új tanulók megismerésében vagy helyettesítésnél. Minden diákhoz egyedi jegyzetet írhattok, hogy a tanulással kapcsolatos fontos infók mindig kéznél legyenek. Azt is azonnal látjátok, hogy melyik tanulónak van/nincs érvényes befizetése vagy bérlete, esetleg van-e tartozása. Non plus ultra, hogy a befizetéseket is felvihetitek a jelenlétin 4 egyszerű lépésben. Sőt, a tanulók aktivitása is egyszerűen követhető rajta: kis naptár ikonok mutatják, ki hány órán vett részt az elmúlt hetekben.

4. Tartsd kézben a pénzügyeket

A bevételeket számon kell tartanod ahhoz, hogy fenn tudd tartani a nyelviskoládat és még növekedni, fejleszteni is tudjatok. Ehhez nem kell könyvelőnek lenned, mert a bevételeket az óraszervező szoftverben mindig naprakészen tarthatod. Ehhez csak a tanulói befizetéseket kell pontosan felvinni, a fent említett 4 egyszerű lépésben, ami kb. 30 másodpercet vesz igénybe. A mindig friss statisztikában pedig bármikor ellenőrizheted, hogy melyik típusú tandíjból és bérletből mennyi bevételed származott. Ha több száz tanuló jár az iskoládba, akkor az online számlázás és a bankkártyás fizetés is a segítségedre lehet.

Amit megtehetsz a bevételek növeléséért, hogy szankcionálod, ha valaki kijelentkezés nélkül nem jelenik meg a befoglalt órán. Beállíthatod, hogy a rendszer levonja a bérletéből az alkalmat vagy tartozásként kezelje, ha nincs bérlete. Így nem veszítesz pénzt, ha valaki hanyagságból foglalja más elől a helyet. A tömegesen kiküldhető tartozásemlékeztetőkkel pedig csökkentheted a kintlévőségedet, ezzel is egyensúlyban tarthatók a pénzügyeid.

5. Még sosem élvezted ennyire az oktatói elszámolást

Nem vicc, valóban nagyon fogod élvezni, hogy egyszer kell csupán beállítanod az elszámolási szabályokat. Utána minden megy magától! Oktatónként és óratípusonként is megadhatsz különböző szabályokat, a rendszer pedig a megtartott órák és a jelenlétek alapján kiszámolja neked, kinek mennyi jár adott hónapban. Részletes riportot látsz arról, a tanáraid melyik óra után mennyi díjat kapnak, így akár a heti elszámolást is vígan intézheted vele.

6. Az adatbázis a barátod

Neked is nyűg a sok tanulói adat, és hogy mindig vadászni kell a jelentkezéshez szükséges kitöltendő adatlapokat? Utálod a GDPR-t? Aggaszt, hogy elveszítheted a tanulóidat, ha az adatok hűtlen kezekbe kerülnek?

Na, akkor dőlj hátra, mert ez mind letudva. Az automatizált óraszervező rendszerbe önállóan is be tudnak regisztrálni online a tanulók, kitölthetik az alap- és egyedi adataikat, fényképet tölthetnek fel magukról. Ha változik egy telefonszám vagy cím, azt is módosíthatják. Ezzel sem nektek kell foglalkoznotok.

Ha mégis szeretnéd kézben tartani az adatfelvételt, akkor a kollégáid is egy perc alatt vehetnek fel a rendszerbe új tanulót.

A rendszer önműködően csoportosítja a tanulókat az aktivitásuk alapján. Azaz a lemorzsolódó vagy már régebbi diákokat is megkeresheted a rendszerből küldött üzenet segítségével, ha mondjuk új kurzust indítasz, vagy számukra érdekes lehetőséget ajánlanál.

Ha pedig meg kell keresned adott paramétereknek megfelelő tanulókat a rendszerben, azt az összetett szűréssel oldhatod meg könnyedén.

7. A helyszűke legyen a legnagyobb gondod

Avagy szerezz minél több új tanulót! Hogy segíthet ebben egy online óraszervező? Például a nyilvános órarendben kiemelt eseményként meghirdethetsz egy nyílt napot vagy próbaórákat, amire a vadiúj érdeklődők is pikk-pakk bejelentkezhetnek. A bejelentkezést regisztrációhoz is kötheted, így kvázi az adataikért cserébe nyújthatod az ingyenes próbaórát.

Vezesd be te is nyelviskoládban az automatizált óraszervezést, hogy tényleg az legyen a legégetőbb teendőd, hogy kitaláld, merre bővítsd nyelviskoládat! 🙂 Mit gondolsz, megér egy órát az életedből, hogy ingyenesen megnézhesd, miként is működik mindez a gyakorlatban?

Ismerd meg élőben!

Ingyenes demó

Egy rövid bemutató többet mond ezer leírásnál. Ha szeretnéd működés közben látni a Motibrót, kérj ingyenes konzultációt most!

Nyíl

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp
Fel a tetejére

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!