Aki az edzésben hatékony, legyen az a teremvezetésben is!

 width=Ivánchich András többek között FMS Mozgás szakértő, kettlebell instruktor, súlyzós és saját testsúlyos erősítő edzéseket tart több, mint 10 éve.

András mottója: Eddz hatékonyan, érj el kevesebbel TÖBBET!

Ez a hitvallás teremvezetőként is áthatja a munkáját.

2018. januárja óta használja a MotiBro-t. Először saját, önálló edzőtermébe szeretett volna egy új rendszert:

 „Nagyon egyszerű volt a korábbi rendszerünk, a felhasználói felület volt problémás: nem is volt túl szép, és nehezen lehetett kezelni. Ezért kerestünk egy felhasználóbarát megoldást.”

András magyar nyelvű szoftvert keresett, és rátalált a MotiBro-ra. Körülnézett a nemzetközi lehetőségek között is, de azoknak nem volt magyar nyelvű verziója. Drágák és bonyolultabbak is voltak a MotiBro-hoz képest. Így elkezdték használni a rendszert.

Kezdetben kissé furcsa volt Andrásnak a szoftver, mert nem teljesen passzolt a termük működési logikájához. Ugyanis nem hozzá folyt be az edzésekből származó teljes bevétel, hanem az edzők bérleti díjat fizettek a helyért. A MotiBro pedig alapvetően klubszinten tartja nyilván a bevételeket.

„Viszont a rendszer több mindent tudott, mint más szoftverek, főleg statisztikák terén. Ezen kívül számunkra a felhasználói felület egyszerű kezelhetősége volt elsődleges, és e téren is jobbnak tűnt. Könnyebben lehetett szűrni, keresni. Klub szinten jobb döntés volt.”

Andrásék előző rendszeréből hiányoztak olyan adatlekérdezési lehetőségek, amiket a MotiBro-val már gond nélkül meg tudnak oldani:

Az elemzés az agilis teremvezető lételeme

„Anno az előző rendszerben mindig letöltöttem a statisztikákat, külön vezettem őket magamnak táblázatokban. Erre már nincs szükség, bármikor gyorsan ellenőrizhetem a kimutatásokat MotiBro-ban, ezt gyakran meg is teszem. Látom, hogy kik csatlakoznak újonnan, és hasznos a lemorzsolódókat mutató lista is. Számomra nagyon fontos, hogy lássam, hány tanítvány jött és hányan mentek el.”

A fluktuáció mellett figyelemmel kíséri a tartozásállományt is, ki és hány alkalommal tartozik. Ezt szintén pillanatok alatt, a külön Kintlévőségek menüpontban tudja ellenőrizni. Sőt, emlékeztető kör-emailt is küldhet egyszerre minden tartozónak, pár kattintással.

De van, amikor nem elég csak beszedni a tartozásokat, hanem a pénzügyi stabilitáshoz gyökeres változásokra van szükség…

Amikor az üzleti túlélés a tét

Eljött az a pont, amikor tisztán látszott, hogy a korábban említett bérleti díjas stratégia hosszú távon nem fog működni:

„Majdnem tönkrementünk. Azt vettem észre, hogy egyre kevesebb a bevétel, a fiúk bérleti díja nem termeli ki a marketing és a terem költségeit. A bérleti díjas rendszer az edzőknek volt jövedelmezőbb, a teremnek kevésbé.”

András szerette volna úgy fenntartani a termet, hogy mindenkinek megérje, és ne fenyegesse csőd a termet. Ezért üzleti modellt váltott, amihez a MotiBro kimutatásai adták az alapot:

„Megnéztem, hogy milyen hatékonyabb elszámolási modellre lehetne váltani, ami kitermeli a költségeket és profitot is hoz. Új elszámolási struktúrát vezettünk be: nem csak megtartott óra vagy óralátogatás alapján, hanem bevételarányosan számolunk el az edzőkkel. Ebben segített az automatikus edzői elszámolási statisztika.”

A gyors váltást a MotiBro kimutatásai támogatták, mert az automatikus edzői elszámolások és a bevételi statisztikák rövid idő alatt megmutatták, hogy az elképzelés működni fog pénzügyileg az edzőknek és Andrásnak is.

Pontosan tudja edzőnként, hogy ki, mennyi bevételt hoz, és abból mennyi az edzők díjazása.

„Ebből is látom, hogy dolgoznak az edzők, ez nekünk rendkívül fontos! Az új rendszerben az az edző jár jól, akinek sok időpontja van. Ezáltal több embert tud edzeni, és több lesz a bevétele. Most már én határozom meg az órarendet, hogy melyik edzés mikor, hol lesz. Így már egész jól alakul a nyereség, jobban működik a terem. Marketingre is tudunk költeni rendesen, érkeztek is új tanítványok ennek hatására.”

Bevált rendszerrel új utakon

 width=2020. elején András egyesítette erőit a Powercat Training System csapatával, és a Lomb utcai terem tulajdonosaként, vezetőjeként és természetesen edzőjeként áll helyt azóta is a mindennapokban. A rendszert az új teremben is változatlanul használják:

„Egy franchise-hoz tartozunk, mégis megtartottam a saját MotiBro fiókunkat. Így egyszerűbb továbbvinni a saját adatbázist, és a termünk saját statisztikáit is jobban átlátom.”

2020. februárban és márciusban sikerült rekord bevételt elérni.

A járványhelyzet természetesen Andrásék termére is hatással volt, de a bizonytalanabb időkben talán még fontosabb kommunikálni a vendégekkel, tanítványokkal:

„Marketing szempontból fontos, hogy tudjak levelet küldeni, hírlevelezni. A MotiBro-ban ezt is meg tudom oldani. Ráadásul a tanítványok is szeretik, hogy tudnak levelet küldeni nekünk.”

Valamint az sem elhanyagolható, hogy az aktuális órarend elkészítésével egyidőben frissül a nyilvános órarend is. Így a tanítványok mindig látják a legújabb edzéseket, és gyorsan be is jelentkezhetnek Andrásék óráira:

„A weboldalunkba integráltuk a MotiBro órarendet, a tanítványok önállóan be tudnak regisztrálni, ez megkönnyíti a dolgunkat.”

Edzők vs. tanítványok: ki, hogy reagált az új rendszerre?

„Az edzőknek egyszerűbb volt a régi, ezért az elején tiltakoztak kicsit, de megszokták, és ma már szívesen használják. Viszont a tanítványoknak jóval bonyolultabb volt az előző rendszer, sok negatív visszajelzést is kaptunk róla. Ezért döntöttünk a MotiBro mellett. A régi után kellett egy kis idő, mire a tanítványok is belejöttek, de ők is megszerették, és elégedettek a sportolói felülettel.”

A tanítványok követhetik a bérleteiket a fiókjukban, de így is gyakran elfelejtik, ha az aktuális bérletük hamarosan lejár. Andrásék ezért szerettek volna automatikus emlékeztetőt a bérletek lejáratáról, ami azóta elkészült, és remekül működik.

A rendszer folyamatosan bővül, fejlődik, ezt András is több ponton említette:

„A kezdetekhez képest most sokkal gyorsabb a rendszer, és érzésre 30-40%-kal többet tud ma, mint amikor elkezdtük használni. Iszonyú sok fejlesztést csinált a MotiBro csapat, hogy ez ilyen jól működjön.”

Köszönjük az elismerést András, jól esik. 🙂 De a tudat még inkább, hogy a MotiBro a napi edzésszervezésben és a mérföldköveiteknél is a segítségetekre lehetett. Bízunk benne, hogy még huszon-harminc évig így is lesz! Sok sikert nektek a folytatáshoz!


Ha te is szeretnél talpon maradni, stabil vállalkozást vezetni, mindezt automatizáltan, akkor:

  • kattints az alábbi gombra,
  • és kérd 1 órás, ingyenes online, személyre szóló szoftverbemutatónkat,
  • ahol a kérdéseidet is felteheted a MotiBro-val kapcsolatban!

Ismerd meg élőben!

Ingyenes demó

Egy rövid bemutató többet mond ezer leírásnál. Ha szeretnéd működés közben látni a Motibrót, kérj ingyenes konzultációt most!

Nyíl

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!