Egy forgalmas fitness stúdiót is lehet stresszmentesen vezetni

Bunás-Török Éva, a MAGNÓLIA fitness stúdió tulajdonosa és szakmai vezetője. Hivatásos edző, aki sportolói múltja és egészségügyi diplomája révén bárkinek tud megfelelő mozgásformát javasolni Dunaharasztin található stúdiójában. Ráadásul a Power Plate és a WALKenergie edzések egyik nagykövete is hazánkban. Elkötelezettsége azonban nem csak az edzői munkában érezhető. Stúdiója vezetésében és családanyaként is 100%-osan a legjobbra törekszik, ezért mindig meg is teszi a szükséges lépéseket…

Egységesítés a jó szervezés kulcsa

Sok edző és stúdiótulajdonos barátjának egyike ajánlott Évának egy óraszervezési megoldást, amire rögtön felkapta a fejét. Ugyanis időről időre próbálta egyszerűsíteni a stúdió működtetésével járó feladatokat. Be is vezetett korábban egy online foglalórendszert, de sok mindent ezzel sem tudott megoldani. Nem tudta testre szabni, és a vendégek sem voltak oda érte. A bérleteket pedig még mindig papír alapon voltak kénytelenek kezelni. Ez számos hibalehetőséget hordozott magában, és rendesen időrabló is volt.

Ezért lelkesedett már az elejétől az átfogó online óraszervezőért:

„Úgy láttam, hogy ez megkönnyítheti a munkámat. Megszűnik a papírbérlet, ezzel megszűnik a hibázási lehetőség is!”

És így is lett. Alig egy hónappal az ajánlás után, be is vezette stúdiójában a MotiBro-t!

Megszűnt a bérletmizéria

Éva és vendégei edzés utánKorábban gyakori probléma volt, hogy elfelejtették lehúzni az alkalmakat a papírbérleten. Ez hosszú távon jelentős anyagi kárt is okozhat, de az online rendszerben ez már nem fordul elő.

Éva akár otthonról is meg tudja nézni, hogy melyik órán kik vettek részt, a rendszer pedig automatikusan lehúzza az alkalmakat az órai e-jelenlétik alapján.

„Anno 50 papírbérletet át kellett kutatnom, hogy megtaláljam a keresett vendég bérletét. Most azonnal be tudom jelölni a vendégek jelenlétét, a bérletlevonás meg már a rendszer dolga.”

A vendégek is sokkal egyszerűbben követhetik a bérleteiket, hogy hány felhasználható alkalom van még, és meddig érvényes. Korábban utóbbiból gyakran adódtak kellemetlen helyzetek, de ma már ez is csak rossz emlék.

Egy kattintás, és tuti helyed van

A bérletkezelés mellett a MotiBro számos más terhet is levett Éva válláról, ilyen az órákra való be- és kijelentkezés is.

„Nagyon fontos szempont volt, hogy a korábbihoz képest a bejelentkezés is sokkal egyszerűbb legyen az órákra. Itt be lehet állítani, hogy meddig lehet be- és kijelentkezni. Az is megoldható, hogy bizonyos órákra csak érvényes bérlettel lehessen foglalni. Baromi jó, hogy van ilyen lehetőség.”

Extra haszon, hogy Éva és az edzők is megnézhetik, kik jelentkeztek be előre órára, és kik jelentkeztek ki, hiszen a rendszer mindent rögzít, így esély sincs a sumákolásra. 🙂
Annak pedig következménye van, ha a vendégek nem tartják be a lemondási határidőt, ugyanis nem csak Évának okoznak vele kellemetlenséget…

Ha neked nem kell, másnak még jól jöhet!

Éva stúdiójában eszközigényes, 2-3 fős rövidebb és hosszabb csoportos órák is vannak. Minden hasonló stúdiónak rendkívül fontos, hogy a vezető és az edzők be tudják tartatni a lemondási rendet. Ha valaki nem mondja le a foglalt időpontját, és nem is jelenik meg, akkor háromszorosan is kárt okoz:

1) a stúdiónak bevételkiesést jelent,
2) lehet, hogy az edző „üresben” tölti az adott órát,
3) és egy másik vendégtől veszi el az értékes időpontot!

Mindegyik probléma, de a harmadik a legcsúnyább, hiszen egy olyan sporttárssal szúr ki a helyfoglaló, aki abban az időpontban valóban ment volna edzeni.

A MotiBro-val ez már nem jelent gondot. Ha valaki nem mondja le a foglalását a megadott határidőig, és távol marad, a rendszer levonja a bérletből a kihagyott alkalmat, vagy tartozásként kezeli érvényes bérlet híján. A vendégek ma már egy kattintással ki tudnak jelentkezni, így hamar hozzászoktak a „szigorításhoz”.

 width=

A statisztikák, amik megelőzik a bevételkiesést

Korábban nem csináltak kimutatásokat, mert papír alapú nyilvántartásból rengeteg időbe telt volna.

Viszont a szoftver bevezetése óta Éva felfedezte az automatikus statisztikák pénzügyi előnyeit is. Többek között ellenőrizheti a kifizetetlen órákat, a tartozásokat. Ennek köszönhetően a kintlévőségek minimálisra csökkentek, így a bevételek is kiegyensúlyozottabbak hónapról hónapra.

Lehet kisebb erőfeszítés a kapcsolattartás

Éva és a kicsik jelmezbenÉva az utóbbi időben kezdte el beleásni magát az üzenetküldési lehetőségekbe:

„Könnyen tudok egy előre szűrt, adott csoportnak üzenetet küldeni. Például csak a Bosu kids órámra járók szüleinek írok, hogy a következő órára hozzanak jelmezt a gyerekeknek. Most nem kell kotorásznom, ki is jár erre az órára, papír alapon ez macerás, keresgélős volt.”

Éva szereti extra bérletalkalommal megajándékozni a vendégeit a kitartásukért vagy ajánlásért. Ilyenkor az egyéni üzenetküldés segítségével jelzi a kedvességet, és mindig örömet is okoz vele a vendégeinek.

Az edzői is pillanatok alatt tudnak üzenni a csoportjaiknak, ha tájékoztatnák őket az edzéssel kapcsolatban. Az elküldött üzeneteket pedig Éva vissza tudja keresni, ki mikor, milyen levelet kapott a rendszerből.
A levélküldés mellett az automatikus értesítők is sokat dobnak a kommunikáción:

„Nagyon tetszik, hogy kedves, motiváló szövegek vannak a rendszerben, például óralemondásnál. Szuper, hogy ezek már megvannak, nem nekem kell megírnom őket.”

A vendég is nyer

A fenti előnyökön felül persze az a legfontosabb, hogy a vendégek is örömmel és rendszeresen használják a MotiBro-t. Bármikor hozzáférhetnek a foglalási felülethez, láthatják a bejelentkezéseiket és a bérletinfókat. A legtöbben szerencsére hamar ráéreztek az ízére:

„Nagyon egyszerű, érthető a rendszer, még a nagymamák is könnyen használják. Vannak olyan 60 év körüli vendégeim, akik alapvetően nincsenek jelen az online világban, de most ők is a rendszeren keresztül jelentkeznek. A fiatalok persze kenik-vágják, mit kell csinálni.”

Teljeskörű asszisztencia extra munkaerő nélkül

Éva azt vallja, hogy egyértelműen megkönnyíti az életét a MotiBro. Ha késő este ér haza a munkából, vagy programja van, akkor is pillanatok alatt tudja mobilján lezárni a fényképes jelenléti íveket, ha épp a stúdióban nem jutott rá ideje.

Még jelentős összeget is spórolt a szoftverrel, mert nem kellett plusz embert felvennie a rakás asszisztensi feladatra:

„Azt is mondhatnánk, hogy nincs szükségem recepciósra, ezt a munkakört kiváltotta a MotiBro. Minden egyben van! A MotiBro a jobb kezem, olyan mint egy szuper jó irodai munkatárs, és egyúttal ő a pénzügyi asszisztensem is.”

Köszönjük Évának, hogy megosztotta tapasztalatait, és hogy a MotiBro-t választotta jobb kezének! 🙂

Te is szeretnél egy szuper „virtuális” asszisztenst egy olyan rendszer képében, amely a bejelentkezéstől a bérletkezelésen át a kapcsolattartásig mindenben a kezed alá dolgozik? Nézd meg működés közben, és spórolj te is napi több órát a szervezési feladatokon:

Ismerd meg élőben!

Ingyenes demó

Egy rövid bemutató többet mond ezer leírásnál. Ha szeretnéd működés közben látni a Motibrót, kérj ingyenes konzultációt most!

Nyíl

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

Szeretném az ingyenes tudásanyagot!

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!