Úszóiskolai bejelentkezés online: bérletektől órapótlásig oldja meg a napi gondjaidat

Az úszásórák megszervezése ma már sokkal több kihívást rejt, mint évekkel ezelőtt. A klasszikus fix havi díjas rendszer mellett jó ideje igény van a rugalmas, bérletes megoldásra, mert a felnőtt tanítványok és a gyerekek szülei is úgy érzik, jobban járnak, ha van lehetőségük veszteség nélkül változtatni. Ehhez viszont biztosítani kell a pofonegyszerű bejelentkezés lehetőségét is.

Amikor vezetőként te vagy a mindenes

Legyen szó egy utazásról vagy betegségről, amikor a tanítvány nem tud órára menni. Ilyenkor értékelik, ha pótolhatnak másik csoportban, és nem tűnik csak úgy el a kifizetett alkalom.

Viszont biztosan nem szeretnéd, ha naphosszat csörögne a telefonod, mert mindenki épp az aktuális kimaradást szeretné leegyeztetni veled. Erre jönnek még az üzenetek, akár 4-5 e-mail is beesik. Neked pedig minden egyes esetben át kell gondolnod, melyik csoportban mikor van még szabad hely. Ha sok oktatóval (és akár több sávval is) dolgozol, akkor egyeztetned kell a megfelelő csoportok edzőivel, hogy kit mikor tudnak még bevállalni pótlásra. Majd beírod a jegyzeteidbe vagy átvezeted a közös táblázatba a változást. Aztán egyesével mindenkinek visszajelzel, telefonon, üzenetben, levélben. Ez irdatlan mennyiségű munka és idő, főleg, ha több száz tanítvány jár az úszóiskoládba. Mit szólnál ahhoz, ha mindez menne magától?

Aztán tizedére csökkennek az intéznivalóid

A szülők online lemondják az eredeti időpontot, megnézik, hogy a gyereknek megfelelő csoportokban mikor van szabad hely, és egy kattintással be is jelentkeznek. Ha teltház van, akkor feliratkozhatnak várólistára. Neked pedig az ég világon semmi dolgod nincs vele! Az oktatóidnak sincs. Így az ügyfélszolgálati teendők minimálisra csökkenthetők, és máris több időd marad az oktatásra és a suli fejlesztésére. Margaréta, a Polly Úszóiskola vezetője többek között erről is mesélt, amikor megosztotta pozitív tapasztalatait az online bejelentkezésről.

Egyszerű szabályokból nagy nyereség

Persze ne úgy képzeld el az egész folyamatot, hogy a felnőtt úszók és a gyerekek szülei kényük-kedvük szerint foglalhatnak bárhova, bármeddig, ti meg nem győzitek követni, melyik órán hány résztvevő lesz. Így a bevételeket sem lehetne kontrollálni, amit nem engedhetsz meg magadnak, hiszen az úszósávok bérlése drága mulatság, te pedig nem kockáztathatod az úszóiskola jövőjét egy esetleges csőddel.

Szóval meghatározod a bejelentkezés alapszabályait:

  • óra előtt meddig lehet be- és kijelentkezni,
  • hány fő úszhat egyszerre az egyes órákon,
  • csak érvényes bérlettel lehet-e foglalni,
  • legyen-e várólista vagy sem (javasolt, hogy minél jobban kihasználhasd a rendelkezésre álló helyeket),
  • meddig érvényesek a bérletek, azaz meddig lehet pótolni a fel nem használt alkalmakat,
  • és eldöntöd, szankcionálod-e, vagyis levonod-e a bérletből, ha valaki nem jelzi a hiányzást.

Utóbbi szigorúnak hangzik, de fontos és jogos döntés. Ugyanis nagyon nem mindegy, hogy fenntartod-e a helyeket feleslegesen, miközben mások pótolhatnának.

Vagy akár össze is vonhattok két azonos szintű csoportot, ha mindkettőben kevesen mennének aznap úszni. Így az oktatónak is felszabadul egy kis ideje.

Hosszú távon is hatással lehet ez a döntés a bevételekre. Ha valaki elmaradozik a csoportból, de nem jelzi ezt feléd, akkor feleslegesen foglalja a helyet egy olyan tanítvány elől, akit már áttehetnél adott csoportba. Vagy akár új gyereket is felvehetnél a helyére.

Nem kell hetente nyomogatni a gombot

Amellett, hogy te és oktatóid sokat nyertek az automatizált bejelentkezési rendszerrel, a tanítványoknak és a szülőknek is kifejezetten kényelmes alternatívát jelent.

Hiszen késő este, ha a gyerek belázasodik, kínos lenne üzenetet küldeni nektek. Reggel meg az orvoshoz menet elfelejtődik, napközben végképp, és kész is az „igazolatlan hiányzás”.
Az online rendszerben az a szuper, hogy akár az éjszaka közepén is kijelentkezhetnek óráról, persze csak addig, amíg a rendszer engedi a fenti szabályaidnak megfelelően.

Ráadásul a fix tanfolyamok résztvevőit előre bejelentkeztetheted a saját csoportjuk összes jövőbeni órájára. Így nem kell minden alkalommal külön bejelentkezniük, csak a hiányzást és pótlást kell jelezniük online.

A visszaélések könnyedén megelőzhetők

Előfordulhat, hogy valaki „visszaél” a jólelkűségeddel, és nem fizeti időben a havi díjat vagy a bérletet. Rögtön látod a jelenlétin, hogy nincs érvényes befizetése, és még a tartozásai részleteit is le tudod ellenőrizni pillanatok alatt.

A békés megoldás érdekében – akár több tartozónak egyszerre is – küldhetsz névre szóló emlékeztető e-mailt az elmaradásról. Ha hosszabb távon sem rendezi a tartozást, akkor megoldható, hogy ne tudjon bejelentkezni órára, és visszavonhatod a tanfolyam óráira egy lépésben felvitt bejelentkezéseit is.

A választás szabadsága rendszer nélkül csak káosz

Ha nem klasszikus tanfolyami rendszerben is tartotok órákat, azaz választható napok és időpontok vannak az egyes tudásszinteken belül, akkor az online bejelentkezés szinte elengedhetetlen.

Hiszen hogyan koordinálnátok a heti foglalási dömpinget? Nem megoldható, hogy egy sávban egyszerre harmincan tobzódjanak, mert mindenki a legnépszerűbb időpontra vadászik. Mindenképp kell az automatizált rendszer ahhoz, hogy tartható legyen a létszámlimit, emellett az órák kapacitását maximálisan ki tudjátok használni. Ezért IS van a várólista.

Meg azért is, hogy ellenőrizhesd, melyik idősávban van nagyobb igény az órákra. Így közvetetten az iskola növekedését is szolgálja, mert konkrét adatokra alapozva tudsz bővíteni, amikor szükséges. Ehhez persze még több adat is rendelkezésedre áll az automata statisztikákból: hogyan teljesítenek az oktatóid, hány órát tartanak mennyi tanítvánnyal, és hogyan alakulnak ezek a számok havonta.

Az elméleti alapozás után nézd meg működés közben!

Szeretnéd ilyen komplexen, mégis könnyedén szervezni az úszásóráidat? Jó lenne önműködővé tenni a bejelentkezést, a jelenlétiket, a bérletkezelést úgy, hogy még az oktatói elszámolással sem kéne bajlódnod hónapról hónapra?
Ha a válasz igen és igen, akkor kattints alább, hogy egy ingyenes bemutató során betekintést nyerhess a hogyanokba:

Ismerd meg élőben!

Ingyenes demó

Egy rövid bemutató többet mond ezer leírásnál. Ha szeretnéd működés közben látni a Motibrót, kérj ingyenes konzultációt most!

Nyíl

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

Szeretném az ingyenes tudásanyagot!

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!