gyerekjáték: automatizáció vendégszemmel

9 ok, amiért vendégeid is örülnek az automatizációnak

Szereted, ha valamit könnyen, gördülékenyen, minél kevesebb macerával el lehet intézni? A vendégeid is! Egy jó ügyfélkapcsolati rendszer pedig épp ezt adja meg nekik. Neked pedig extra időt szabadít fel, amit akár az igazán fontos személyes figyelmet igénylő vendég igények kiszolgálására tudsz fordítani. 

Sokszor halljuk, hogy az automatizáció a jövő, és ezt a gondolatot nem árt a stúdióvezetőknek is bevésni, ha fejlődni akarnak. Korábban már írtunk arról, hogy egy edző vagy egy oktató szempontjából milyen előnyei vannak az adminisztratív feladatok automatizálásának. Most pedig nézzük meg, mit is nyújt a vendégeknek egy szoftver, ami önműködően képes kezelni a leggyakrabban felmerülő ismétlődő vendég igényeket. 

Rugalmasságot a nap 24 órájában

Előfordult már veled, hogy nagyon el szerettél volna intézni valamit, de mindig rosszkor jutott eszedbe? Időpontot foglalni egy személyi edzőnél, bejelentkezni egy jógaórára pont ilyen lehet, ha nincs online bejelentkezési rendszer. Így amennyiben este 9-kor villan be, már nyilván nem fog telefonálni, ahogy hétvégén sem. A felületet viszont meg tudja nyitni, és tud magának helyet foglalni – bármikor, amikor épp van rá 2 perce, és eszébe jut. A vendégek által kezdeményezett időpontfoglalások 40%-a munkaidőn kívülre esik! Azaz a vendégeidnek majdnem felének okoznál kényelmetlenséget, ha nem lenne online rendszered. 

Két kattintás az újratervezés

Mindenkivel előfordul, hogy az eredetileg foglalt időpont mégsem bizonyul jónak. Telefonon lemondani ezt és másikat keresni helyette macerás. Ráadásul itt is érvényes, hogy munkaidőn kívül nem is lehet elintézni. Egy online rendszerben viszont csak néhány kattintás az egész folyamat, és bármikor meg tudja oldani a vendég. Nem mellesleg így az olyan problémák is megszűnnek, mint az „elfelejtettem lemondani”, vagy „próbáltam szólni, de foglalt volt a telefon”. Mindkét oldalnak jobb, ha ezeket a módosításokat, lemondásokat minél egyszerűbb végrehajtani.

„A legnépszerűbb időpontokra is lesz esélyem”

Sajnos nem végtelen a termek kapacitása, ahogy az edzők sem tudnak egyszerre több helyen lenni. Így előfordulhat, hogy túl sokan járnának ugyanarra az időpontra, és nincs hely. Automatizáció nélkül is lehet azt mondani a vendégnek ilyen esetben, hogy felírjuk várólistára, és szólunk, ha van üresedés. De őszintén: a legritkábban valósul ez meg, elfelejtődik, elkeverjük a listát, nincs idő azonnal reagálni. Az ügyfélkapcsolati szoftver azonban rögtön szinkronizálja az adatokat. Amint felszabadul egy hely, kiküldi az értesítést a várólistán lévőknek, így lesz lehetőségük bejelentkezni. 

Kényelmes fizetés az otthonomból 

Magyarországon a legtöbb mozgásstúdióban készpénzzel, személyesen lehet fizetni, ami azonban sok vendégnek kényelmetlen. Otthon felejtik a pénzt, nem szeretnek készpénzt használni, de az is lehet, hogy az edzés előtt/után nehéz megoldani, mert sokan akarnak egyszerre fizetni, várni kell, ők pedig sietnének. A vendégkezelő rendszerben ellenben minden macera nélkül lehet bankkártyával is fizetni otthonról, bármikor – így lényegesen egyszerűbb kezelni ezeket az ügyeket is.

Mindig friss bérlet állapot 

Ha vendégként veszel egy 10 alkalmas bérletet pilatesre, de nem tudsz minden héten fixen ugyanazokban az időpontokban menni, egy idő után könnyen elveszítheted a fonalat: mikor is voltam utoljára? Akkor most hány alkalom is maradt? Ezt általában úgy lehet kideríteni, hogy a teremben érdeklődsz, ők pedig a számtalan füzet és papír közt kikeresik, jó esetben pár percen belül. Nos, ha van egy jól működő ügyfélkezelő rendszer, az automatikusan tudja követni a felhasznált alkalmakat. Így a vendég is bármikor megnézheti néhány kattintással, hogyan is áll éppen.

Visszajelzés gyermekeim edzéslátogatásairól

Sokan nem is maguk járnak mozgásstúdióba, hanem a gyerekeiket fizetik be valamilyen sportra. Nagyobb gyerkőcök esetén pedig a szülő már nem feltétlenül van ott személyesen, hogy mindent kézben tartson, de nem is kell, ha van erre egy rendszer. Így ugyanis ellenőrizheti, hogy a csemetéje minden alkalommal megjelent-e az edzésen. Mikor kell ismét bérletet venni neki, vannak-e alkalmasabb időpontok ugyanarra a sportra stb. Sokkal jobban hangzik, mintha néha csak azért kéne a szülőnek is eljönnie, hogy ezeket elintézze/egyeztesse, ugye?

A heti „rutin” menedzselése

Bármennyire is igyekszünk összeszedettek lenni, előfordul, hogy elfelejtünk ezt-azt a napi rohanásban, és akkor jut eszünkbe, amikor már késő. A vendégkezelő rendszerben azonban be lehet állítani, hogy meghatározott idővel az edzés/óra előtt küldjön emlékeztetőt a foglalásról. Sőt akár arról is jelezhet a vendégnek, hogy a következő alkalom után új bérlet vásárlása lesz esedékes. Így jóval kisebb az esélye, hogy megfeledkeznek ezekről, nem éri őket váratlanul, hogy lejárt a bérlet.

Itt azonban megjegyeznénk, hogy nem árt az emlékeztetőket csak óvatosan beállítani. Volt már olyan érzésed, mintha egy app szabályosan zaklatott volna, annyi értesítést küldött? A normális reakció ilyenkor az értesítések letiltása – ezzel pedig máris elveszett rengeteg hasznos funkció. Úgy állítsd be a visszajelző, értesítő jelzéseket, hogy ne érkezzenek túl gyakran, mert könnyen inkább tehernek bizonyulnak, mint hasznosnak!

Változások, újdonságok gyors lekövetése

Amennyiben egy adott foglalkozásra nyílik egy új időpont, új személyi edző érkezik, változik egy óra időpontja, elmarad egy óra stb., a változásokról a rendszer automatikusan tudja értesíteni az érintett vendégeket. Mondanunk sem kell, hogy az oktatóknak óriási különbséget jelenthet, ha nem kell mindenkit egyesével végighívogatni, de az sem utolsó, hogy biztosan nem fog senki kimaradni. Mindenki értesül a változásokról, és nem lesznek olyan kellemetlen helyzetek, hogy valaki rossz időpontban érkezik, vagy éppen elmaradó órára jött.

Minden egy helyen áttekinthetően, visszakereshetően

Ha vendégként nem írod fel azonnal, mikorra kell menned valahova, könnyen lehet, hogy elfelejted, és olyan kellemetlen utólag kérdezgetni a másikat, hogy mit is beszéltetek meg. A szoftver viszont tudja, sőt, a visszaigazolásban meg is tudod nézni, mi volt a pontos időpont, így nem okoz gondot ellenőrizni, ha nem emlékszel rá.  

Az elégedett vendég visszatér

Azon túl, hogy az automatizáció a stúdió munkatársainak mindennapjait is megkönnyíti, ráadásul a kiadásokat is hatékonyan csökkenti, nem szabad megfeledkezni arról az előnyről, hogy az imént részletezett módon könnyíti meg a vendégek életét. Márpedig olyan területen, ahol viszonylag nagy a konkurencia (és a sport illetve oktatási szolgáltatások területén az). Éppen ezek fognak számítani: mennyire egyszerű bejelentkezni, fizetni, követni a változásokat, időpontot módosítani stb. – azaz, hogy milyen extrákat tud nyújtani ez a stúdió a többihez képest.

Ha beruházol az automatizációba, ezzel nagyobb szabadságot és komfortot, több lehetőséget biztosítva a vendégeidnek, biztos lehetsz benne, hogy sokkal inkább kitartanak majd melletted. Nem mellesleg a nyilvánvaló előnyöket látva olyanok is átpártolhatnak, akik eddig máshova jártak.

Legyen a vonzerőd az egyszerűség!

Az ember logikusan arra törekszik, hogy minél egyszerűbbé, könnyebben szervezhetővé tegye a mindennapjait. Ha fontos számára a testmozgás, és a Te stúdiód lehetővé teszi, hogy a lehető legkevesebb macerával szervezze meg az óráit, hangolja össze a tevékenységeit, változtassa az időpontjait, akkor téged fog választani, mert a Te stúdiód van leginkább összhangban az igényeivel. Még akkor is, ha esetleg lenne olcsóbb vagy közelebbi lehetőség, mert nem mindig csak az ár dönt.

A vendégek szerzésében és a meglévők megtartásában tehát ugyanúgy komoly szerepe lehet egy hatékony vendégkezelő szoftvernekHa úgy érzed, a vendégeid kiszolgálását is szeretnéd fejleszteni, akkor mindenképp érdemes egy próbát tenned!

  • Szeretnéd mindezt online élőben is megismerni?
  • Szívesen fogadnád ha 0-24-ben tudnak óráidra bejelentkezni és bérleteket vásárolni vendégeid, miközben te a szakmai munkára tudsz figyelni?
  • Jó lenne egy automatizált rendszerrel könnyedén reagálni a változó körülményekre?

Nézd meg az élő online bemutatónkat, tedd fel kérdéseidet, és dönts: vajon neked is a MotiBro lesz a szárnysegéded a vendégek kiszolgálásában?

Ismerd meg élőben!

Ingyenes demó

Egy rövid bemutató többet mond ezer leírásnál. Ha szeretnéd működés közben látni a Motibrót, kérj ingyenes konzultációt most!

Nyíl

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!