gyerekcsoport_az_uszoiskoladban

Gyerekcsoportok az úszósulidban: így védekezz a hiányzások okozta károk ellen!

Minden oktató, edző és tanár tisztában van azzal, hogy a gyerekek oktatása a sok vidámság mellett extra munkával is jár, és nem csak a „tananyagot” tekintve. Az úszóiskolák jelentős része elsősorban gyerekeknek tanítja az úszás csínját-bínját. Így te is biztosan találkoztál már azokkal a nehézségekkel, amelyek a gyerekcsoportok kapcsán merülnek fel, de legalábbis náluk hatványozottan gyakrabban fordul elő, mint a felnőttoktatás során. Most az egyik leggyakoribbat vesszük górcső alá, és azt is megmutatjuk, hogyan csökkentheted minimálisra a vele járó károkat.

„Itt csak én szedek B..es Cseppet?”

Amint a gyerekek elkezdenek közösségbe járni, a Nagy Zöld Takonyszörny minden pillanatban ott leselkedik, hogy lecsaphasson a még kevéssé ellenálló immunrendszerekre. Vagyis óvodás kortól egészen az általános iskolás korosztályig mindenkit érint a szokásos járványos-megbetegedős mumus. Ez pedig nem csak a gyerekekre és szüleikre hat ki, hanem a te úszóiskoládra is.

Az egyik legnyagyobb kihívást a sorozatos hiányzások miatti logisztika jelenti. Kit hova tudsz átcsoportosítani, ki melyik csoportban, órán pótolhatja a kimaradt alkalmakat. Azonban az sem elhanyagolható, hogy a hiányzások pénzügyileg is komolyan megviselhetik az úszóiskoládat.

Bocs, hogy már megint nem szóltam időben…

Ha a szülők nem jeleznek jóval az edzés előtt, hogy a gyerkőc lerobbant, akkor előfordulhat – főleg kis létszámú csoportoknál -, hogy az oktatód vagy te ott állsz a medence mellett, és egy szem résztvevővel kezded meg az aznapi edzést. Van, akiknél ez nem jelent problémát, de gyakoribb az, hogy így veszteséges az aznapi alkalom. Mert az úszósávot ugyanúgy ki kell fizetned, mintha teltházon pörögne az óra. Ez persze függ attól is, hogy milyen az árazási stratégiád. X alkalmas bérleteid vannak vagy tanfolyami díjat kérsz (erre hamarosan még visszatérünk).

Ha éppen egy csoportod fele bekapja a bacit, akkor 1-2 edzésről biztosan lemaradnak. Így a fejlődésük is visszaesik a többiekhez képest, amit vagy be tudnak hozni utólag, vagy nem. Ezt is neked kell orvosolnod valahogy…

Ideális esetben biztosítod a hiányzóknak a pótlás lehetőségét. Persze erre is olyan rendszert kell alkalmaznod, hogy szülő és gyerek elégedett legyen, és te se menj csődbe a sorozatos hiányzás-pótlás kombó miatt.

Könnyebb kezelni, mint gondolnád

Az óralemondós problémára a kézenfekvő megoldás egy átfogó online óraszervező és klubirányítási rendszer, amelyben a tanítványoknak (és szüleiknek) saját felhasználói fiókuk van. Ebben látják a friss élő órarendet, bejelentkezhetnek és le is mondhatják a részvételt pár kattintással. Így a szülő bárhol, bármikor fél perc alatt el tudja intézni ezeket. Nem kell telefonon, e-mailen, chat-en próbálkozni azzal, hogy jelezze feléd a hiányzást vagy a részvételi szándékot.

A te dolgodat pedig jelentősen megkönnyíti azzal, hogy nem 8 különböző csatornáról kell összeböngészned, hogy éppen ki-mikor-hogyan jön vagy nem jön edzésre. Előveszed a mobilodat, és az órarendedben ráböksz az adott órára. Megnyitod a jelenlétit, és már látod is, ki jelentkezett be, összesen hányan lesznek az edzésen.  Sőt, az arcképes listában látod a gyerekek fotóját is! Így az új csoportoknál pikk-pakk összekötheted az arcokat a nevekkel, ami a szülőknél is tuti extra jó pont. 🙂

Az úszósulid sem működik pénz nélkül

A hiányzásoknak jelentős hatása lehet az anyagiakra is. Ha alkalmas bérletekkel és napijeggyel is dolgozol, akkor egy hiányzás kiesett bevételt jelent, ha nem vonod le a gyerek bérletéből. Ráadásul kései lemondás esetén már másik tanítvány sem jöhet a felszabadult helyre. De egy tanfolyami díj esetében is veszteséget jelenthet, ha a tanfolyami órákon felül pótórákat biztosítasz, és ezeket külön nem fizetteted ki a szülőkkel. Mindenképp te jársz rosszul, mert az úszósáv bérleti díja nem attól függ, hányan csobbantak aznap a vízbe.

A pótlásokat úgy tudod megoldani veszteség nélkül, ha nem kell kiegészítő alkalmakat biztosítanod, hanem a meglévő edzésekre tudod átcsoportosítani azokat, akik be szeretnék hozni a lemaradást. Ebben segít az online bejelentkezés és a várólista is. Ha egy szülő kijelentkezik az edzésről, akkor a várólistások üzenetet kapnak, hogy felszabadult egy hely. Így nem neked kell kézben és fejben tartanod, ki-mikor jönne pótolni. Az online bejelentkezési felület segítségével ugyanis megy minden automatikusan. Ez téged tehermentesít, a szülők pedig elégedettek lesznek, mert a kifizetett bérleteket teljes egészében ki tudják használni.

Automatizáld a szabályokat, hogy mindenkinek könnyebb legyen

Az online bérletkezelő rendszer képes arra is, hogy automatikusan zárolja az alkalmat a bérletből minden bejelentkezésnél. Ha nem mondják le a részvételt az általad megadott határidőn belül, akkor le is vonja azt. Így téged nem ér veszteség, a szülők viszont jobban odafigyelnek arra, hogy időben jelezzék, ha nem tudnak edzésre menni, mert nem akarnak majd pénzt veszíteni. Ez egy nagyon hatásos eszköze annak, hogy ne neked kelljen minden ilyen esetnél kellemetlenül érezned magad. Ráadásul a szülők rendszerint szélsebesen megszokják az új rendszert, mert a korosztályuk rendkívül aktív az online világban, amit csak lehet, neten intéznek. Ők is értékelni fogják, hogy kvázi szabadságot kapnak az órákra való be- és kijelentkezés terén, és nem kell alkalmazkodniuk a „nyitvatartási időhöz”.

Gondold végig, hogy a fentiek közül a te úszósulidban mely problémák merülnek fel napi rendszerességgel. Legalább egy ilyen rögtön eszedbe jutott? Akkor már érdemes egy hosszútávú megoldást keresni a napi tűzoltás helyett. Ha úgy érzed, az automatizáció neked is segítene, kattints, és megmutatjuk, hogy az online rendszer miként támogathatja a te úszóiskolád mindennapjait is:

Ismerd meg élőben!

Ingyenes demó

Egy rövid bemutató többet mond ezer leírásnál. Ha szeretnéd működés közben látni a Motibrót, kérj ingyenes konzultációt most!

Nyíl

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

Szeretném az ingyenes tudásanyagot!

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!