On-line pénztárgép – a sportstúdiók következnek?

A sportstúdiók vezetői nem örülnének egy a NAV-hoz bekötött on-line pénztárgép beüzemelésének, mert plusz költség, idő, macera jár vele. Vagy nem ennyire gyászos a helyzet?

Előfordul, hogy a bevételek egy részét nem számolják el a könyvelésben, és az új rendszerrel ennek lehetősége jelentősen korlátozott. A feketézéssel megspórolható az adó egy része, így az amúgy sem mindig túl magas nyereséghányad növelhető, a stúdió működése fenntarthatóan finanszírozható – ez a megszokott gondolatmenet.

Ritkán gondolnak bele a kisebb sportstúdiók vezetői, hogy a szisztematikus elektronikus nyilvántartásnak olyan előnye is lehet, amellyel fellendülhet az üzlet. Ehhez kulcs, hogy valamilyen módon azonosítsuk a terembe lépő sportolót, érkeztének idejét, az igénybe vett szolgáltatást és az általa fizetett árat. Ebből a következő előnyök jelentkezhetnek:

  • lesz egy nyilvántartás arról, hogy ki mikor jön, csoportosíthatjuk a sportolóinkat aszerint, hogy mennyire lelkesen mozognak,
  • kik jönnek együtt, kik egyedül,
  • figyelhetjük, hogy az alkalmi ajánlatokra ki hogyan reagál.

Már ez a három fajta információ is segíthet abban, hogy jó időben a megfelelő sportolóinkat szólíthassuk meg, nekik való ajánlattal, hogy fenntartsuk a sport iránti lelkesedésüket, ne morzsolódjanak le a csoportból.

Te is nyilvántartod a vendégeid sportolásának adatait elektronikusan? Hogyan tudod hasznosítani ezt az információt? Írd meg nekünk és a legjobb tippeket megosztjuk a blog olvasóival!

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp
Fel a tetejére

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!