Újranyitás relax módban: 7+1 online óraszervezési tipp a fokozatos visszatéréshez

A helyzet hétről-hétre változik, de a lazítások révén már most éledezik a szabadidősport szektor. Van, aki azonnal kitárta edzőterme, stúdiója kapuit, persze szigorú óvintézkedések mellett, és vannak az óvatosabbak. Ők várnak még pár hetet, főleg a kontakt sportok, a társas táncok és a sok fős csoportos órák oktatói számára kihívás, hogy minél felelősebben döntsenek, hiszen a vendégek, saját és ezáltal családja egészségét senki nem szeretné kockáztatni.

ÁTÉRTÉKELT HÉTKÖZNAPOK

Viszont mindenkinek döntenie kell hamarosan az újranyitásról, és az ezzel kapcsolatos hogyanokról. Hiszen jó darabig nem térnek vissza a régi hétköznapok, a megszokott rutin. A visszatérés egyik fő jellemzője a fokozatosság lesz, és ez gyakran változó szabályozásokkal jár majd. Ezeket mindenkinek be kell tartani, a termek vezetőinek, az oktatóknak, edzőknek, tanároknak pedig meg kell teremteni az ehhez szükséges feltételeket.

De hogyan tudsz pár nap alatt alkalmazkodni a megváltozott működési elvekhez? Limitált létszám, távolságtartás, higiéniai előírások. Hogyan tudod betartatni a szabályokat a vendégekkel, tanulókkal úgy, hogy ne érezzék extra tehernek? Mindezt hogyan oldhatod meg minimális erőfeszítéssel úgy, hogy ne a szervezésre menjenek rá a napjaid az oktatás helyett?

Ehhez hoztunk 7 online óraszervezési tippet, amikkel:

  • rugalmasan kezelheted a gyakran változó előírásokat,
  • fokozatosan visszaállíthatod a napi rutint,
  • új szolgáltatásokat vezethetsz be,
  • és akár az online órákat is megtarthatod hosszútávon!

1) Létszámlimit betartása online bejelentkezéssel

Jelenleg az egyik legfontosabb szabály, amit minden terem és stúdió előír, hogy a megfelelő távolságtartás érdekében korlátozzák az egy időben jelen lévők számát. Azt te sem teheted meg, hogy az érkező vendégek közül nem engeded be azokat, akik a meghatározott létszám felett érkeznek, mert sértődés és vendégvesztés lesz belőle. Még ha nem is kellett azelőtt bejelentkezni az órákra, ezt most nem lehet másképp orvosolni, csak előzetes helyfoglalással.

A telefonos, üzengetős barkács megoldások napi több órát is elvehetnek az értékes idődből, közben esélytelen, hogy órát is tarts. Ráadásul nagy számú vendégkörnél egyenesen kivitelezhetetlen. Helyette használj olyan online foglalási rendszert, amelyben regisztráció után egy gombnyomással bejelentkezhetnek a vendégek, tanítványok. Vagy a nyilvános órarendből pár adatuk megadásával a vadiúj érdeklők is foglalhatnak maguknak helyet.

2) Várólista a „szabályos” teltházért

Mivel egy darabig a te óráid, edzéseid is korlátozott létszámmal üzemelnek majd, a bevétel is jóval kevesebb lesz. Ezért esszenciális, hogy minden alkalom a megengedett létszámban teltházzal pörögjön, mert most napi 4-5 szabadon maradt hely is súlyosan érintheti a stúdió vagy terem vélhetően ingatag anyagi helyzetét.

Az óratípusonként állítható, önműködő várólistára egy kattintás a feliratkozás. Ha felszabadul egy hely – mert valaki visszamondja azt -, akkor a várólistások e-mailt kapnak, hogy szabad a pálya, be tudnak jelentkezni. Aki gyorsabb, az nyeri el a vágyott időpontot. Ezzel a vendégek, tanítványok is hamar hozzászoknak, hogy időben bejelentkezzenek. Ha nem tudnak részt venni, akkor pedig lemondják a foglalásukat, mert pórul járhatnak. A következő fejezetből kiderül, miért…

Te használsz valamilyen online bejelentkezési rendszert?

3) Ne foglald a helyet, mert megcsappan a bérleted!

Igen, az a bizonyos „no-show” jelenség. Azaz ha valaki bejelentkezik egy alkalomra, de mégsem vesz részt az órán. Így más elől foglalja a helyet, és még a zsebedből is kihúzza az alkalom árát. Ennek egyszerűen elejét veheted, ha olyan beállítást használsz a rendszerben, amely ilyen esetben levonja a bérletalkalmat. A vendégek hamar rájönnek, hogy nem éri meg sumákolni vagy linkeskedni. Ha nem tud részt venni a foglalkozáson, akkor egy gombnyomással kijelentkezhet, ezzel másnak ad esélyt a foglalásra, és még a bérletalkalma is megmarad. Mindenki nyer!

4) Higiénikus, ügyfélbarát, és ő lesz a pénztárosod: mi az?

Az online bankkártyás fizetés! Nem csak a fizetős online óráknál alapvető a befizetések, bérletvásárlások automatizációja. A teremben, stúdióban, iskolában sem lesz még sokáig kívánatos a készpénzcsere, mert törekedni fogunk a minél kevesebb kontaktra. Nem kérdés, hogy mi a leggyorsabban beüzemelhető, és nulla kockázatos érintkezéssel járó fizetési mód, amit már az újranyitástól alkalmazhatsz.

A webshopokban már alapvető bankkártyás fizetéssel a vendégeid a rendszeren belül vehetik meg a bérleteiket, órajegyeiket, fizethetik be a havi vagy tagdíjat. Ugyanazon a felületen, ahol a bejelentkezéseiket is intézhetik. Sőt, bármikor ellenőrizhetik, hogy áll a bérletük, meddig érvényes, hány felhasználható alkalom van még rajta.

Ami neked jelent extra könnyebbséget: a számlázás is automatikus az online számlázóval való összekötés révén. Ugyanis amint a vendég online fizet bankkártyával – amikor kedve tartja -, rögtön meg is kapja e-mailben az e-számlát. Azt később le is tudja tölteni a rendszerből. Neked vagy a kollégádnak pedig nulla percet kellett erre beáldoznod! Na ki járt jól? Mindenki! 🙂

+1 tipp: az online óratartás kapcsán felértékelődött az, hogy csak érvényes bérlettel, jeggyel, tagdíjjal lehessen bejelentkezni órára. Érthető, hiszen az online óráknál nincs találkozás, nem tudod vagy nagyon nehézkes behajtani a tartozást. Ugyanez érvényes lesz az újranyitások esetében is: mivel nagy eséllyel nem lesz helyszíni bérletvásárlás, úgy tudod beavatkozás nélkül nullán tartani a kintlévőségeket, ha alkalmazod ezt a beállítást a rendszerben. Az elkötelezett vendégeknek meg sem kottyan majd.

5) Új és régi most extrán értékes

Szinte mindenkinek, aki bezárni kényszerült kemény meló lesz talpon maradni, és újra felfuttatni a vállalkozását. Most minden egyes visszatérő és új vendég, tanítvány aranyat ér. Tudom, eddig is így volt, de most minél több régi motoros jön vissza, és minél több új érkezik hozzád, annál rövidebb idő alatt állhat helyre a stúdiód, termed, iskolád élete, és billenhet helyre az anyagi helyzeted.

Fő feladat: kommunikálni mindenkivel!

Hirdesd meg az óráidat nyilvános órarendben, amit beágyazhatsz a weboldaladba, kiposztolhatsz Facebook-on. Sőt a Foglalás most gombra is belinkelheted, hogy minél több módon eljuthassanak hozzád az új érdeklődők.

A régi ügyfelekkel is folyamatosan tartani kell a kapcsolatot. Ha van FB csoportod, informálhatod őket az újranyitás részleteiről, valamint megkérheted őket, hogy regisztráljanak a rendszerbe, hogy már az első helyszíni foglalkozásokra is online tudjanak bejelentkezni, és online vehessék meg a bérleteiket.

A jó hír, hogy ha megvan a nevük és e-mail címük, valamint a befagyasztott bérleteik adatai, akkor egy adatimport segítségével, pillanatok alatt kész adatbázisod lehet a régi vendégeidből.

Az első bejelentkezés vagy órai részvétel után minden vendég bekerül az üzenetküldő listájába, onnantól pedig óratípusonkénti és aktivitás szerinti csoportjaidnak, vagy egyénileg, név szerint is bármikor küldhetsz e-maileket a legújabb híreidről, ajánlataidról.

6) Esély a megújulásra

Egy sokrétű online óraszervezővel nem csupán a régi, helyszíni rutinműködést tudod fokozatosan és fájdalommentesen visszaállítani.

Egyrészt gatyába rázhatod a korábbi adminisztrációs folyamatokat, új bérletrendszert és szolgáltatásokat vezethetsz be. Hiszen az automatizált háttereddel már könnyedén nyomon tudod követni a bérletfogyást akár több száz vendégnél is. Látod az órák népszerűségét, változtathatsz, ha szükséges. Az online foglalásnak köszönhetően nem kell koordinálnod az órákra érkezők létszámát, a teltházas órákat. Előre tudsz tervezni a mindig friss létszámadatok alapján. Kisujjból kirázod az oktatói elszámolásokat. Így lesz időd és energiád az üzletfejlesztéssel és a tanítással foglalkozni.

7) És itt a ráadás

Apropó, új szolgáltatások. Mit szólnál ahhoz, ha a korábban átmenetinek szánt online óráid a jövőben is megmaradnának? Ha van rá kapacitás, miért ne? A világ bármely táján élő honfitársaink így potenciális vendégekké válnak. Kibővítheted az ügyfélkört úgy, hogy a teremben tartott órákhoz online is csatlakozhatnak bárhonnan. Hát nem isteni? Úgy növelheted jelentősen a vendégek, tanítványok számát, hogy nem kell őket bepréselned a korlátozott férőhelyekre. Kézenfekvő és biztonságos. A jó hír, hogy ugyanabban a rendszerben kezelheted az online és a helyszíni óráidat. Bérletvásárlás, bejelentkeztetés, órarend egyben, mégis egyedi paraméterekkel teheted változatossá szolgáltatásaid palettáját.

Te is látod már az új lehetőségeket? Érzed már, hogy valóban lehet stresszmentes az újraindulás?

Csekkolj be egy ingyenes bemutatóra, és nézd meg közelebbről a rendszert, ami pikk-pakk kisimítja az idegeidet:

Ismerd meg élőben!

Ingyenes demó

Egy rövid bemutató többet mond ezer leírásnál. Ha szeretnéd működés közben látni a Motibrót, kérj ingyenes konzultációt most!

Nyíl

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

Szeretném az ingyenes tudásanyagot!

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!