Új vendégek, bevételnövelés, közösségépítés: ezért szervezz egyedi eseményeket

Workshopok, szemináriumok, házi versenyek, nyílt napok, de vajon megéri-e a belefektetett energiát? Kétség kívül igen! Sokféle célja lehet a különleges rendezvényeidnek: a stúdió népszerűsítése, új vendégek becsábítása, bevételnövelés, csapatépítés, jótékonyság. Egy biztos, mindenképpen nyersz vele. Ha még nem szerveztél hasonlót, akkor olyasmibe vágj bele elsőként, amihez nincs szükséged külső erőforrásokra, nagy ívű szervezésre vagy pénzbefektetésre. Használd ki a rendelkezésedre álló helyet, a szakértelmedet, és adj hozzá egy csipet lelkesedést. Mi pedig adunk pár ötletet az egyedi eseményekhez és a gördülékeny szervezéshez is.

Nyílt nap: megismerni, megszeretni, ott ragadni

A nyílt nap nem csupán a klasszikus teremnyitási esemény lehet, akár időről-időre, fél/negyedévente is érdemes lehet meghirdetni. Új vendégek, tanítványok toborzásának egyik legkézenfekvőbb módja, főleg, ha többféle mozgásforma is elérhető nálad. Vond be a meglévő vendégeidet a programok megszervezésébe, tartsatok bemutatókat, lehetnek „miniórák” is. Egy félórás köredzésre vagy 20 perces jógaórára talán szívesebben be is állnak azok az érdeklődők, akiknek még új a helyzet, vagy nem mozogtak addig rendszeresen. Így azoknak is könnyebb lesz választani a mozgási lehetőségek közül, akik nem konkrét elképzeléssel érkeztek, csak egy közeli helyet keresnek sportoláshoz.

Ezek a bemutató órák azért is hatásosak, mert látható, milyen az általános hangulat az órákon, az összeszokott közösség pozitív kisugárzása a legjobb meggyőző erő, hogy ti vagytok a jó választás a rendszeres mozgásra! 🙂

+1 tipp: még ellenállhatatlanabb lesz a termed az új vendégek számára, ha ingyenes próbabérlettel vagy más extra ajánlattal ösztönzöd őket a mielőbbi lépésre. Persze limitáld a lehetőséget: mondjuk csak a nyílt nap alkalmával kaphatnak ingyenes 2 alkalmas vagy 1 hetes próbabérletet, ha regisztrálnak nálad. Vagy adhatsz nekik különleges kedvezményt az első bérletük árából. Az extra kedvezményes lehetőségeknél mindig adj meg egy reális, de szoros érvényességi határidőt, ezzel is motiválod őket a mielőbbi döntésre.

Te milyen egyedi eseményeket szoktál szervezni a stúdiódban, edzőtermedben? Többet is megjelölhetsz:

Workshopok: a végtelen lehetőségek tárháza

Mivel jól képzett profi vagy a sportágadban vagy a mozgásművészeti ágadban, nyugodt szívvel tarthatsz tematikus workshopokat. Néhány példa a tengernyi lehetőségből:

  • meghatározott gyakorlatsorra alapuló vagy bizonyos testrészre fókuszáló edzés
  • speciális eszközzel végzett gyakorlatok helyes kivitelezése (pl. kettlebell, TRX, jógatégla, egyensúly labda, stb.)
  • helyes bemelegítés, nyújtás technikája
  • a sport és a megfelelő táplálkozás kapcsolata, versenydiéta, vega/vegán életmód és az intenzív mozgás

Tarthatsz workshopokat kezdőknek, haladóknak, vagy továbbképzést profiknak.
Amellett, hogy a részvételi díjból extra bevételed származik, csupán pár órát kell rászánnod a szabadidődből, és még új, állandó vendégeket is szerezhetsz.

+ 1 tipp: a workshopok szervezését is megkönnyítheted, ha egyszerűen, online bejelentkezhetnek a meglévő és új vendégeid. Az óraszervező szoftverben pedig nem csak a foglalásaikat tarthatod nyilván, hanem láthatod, ha túljelentkezés van, azaz sok a várólistás. Így intézhetsz egy nagyobb termet, vagy ráadás időpontot hirdethetsz meg, hogy senki se maradjon le a lehetőségről.

Házi versenyek és kihívások: hogy feltüzeld a lelkesedést

Időről időre előfordul, hogy az ember elkényelmesedik, és elmaradozik az edzésekről, nem jár már olyan intenzíven gyakorolni, majd lemorzsolódik. Megelőzésképp szükség lehet egy kis extra motivációra a vendégeidnek. Tűzz ki számukra új célokat, hogy a kitartásuk és lelkesedésük sose lankadjon.

Indíthatsz házon belüli versenyt vagy hosszabb távú kihívást, amibe bárki becsatlakozhat. Manapság a „challenge”-ek rendkívül népszerűek, de a sok céltalan ökörség helyett te rukkolj elő valami hasznossal. Lehetnek részcélok, amiket fix időn belül el kell érni, pl. gyakorlatszám növelése, egyre nehezebb mozdulatsorok elvégzése.
Ha versenyben gondolkodsz, akkor a felkészülésen legyen a hangsúly, ami összekovácsolja az együtt edzőket/gyakorlókat. Ez remek csapatépítő programként is felfogható. A verseny maga inkább szóljon a részvételről, a közösségi élményről, amelyet meg is örökíthettek, hogy később megmutathassátok a világnak, hogy miért is olyan isteni hozzátok járni sportolni. Naná, hogy ezzel is új vendégeket csábíthatsz be.

+ 1 tipp: Az összes eseménynél fontos, hogy mindig jó előre hirdesd meg őket a kommunikációs csatornáidon (FB, Instagram, weboldal, akár hirdetések, ha van rávaló). Küldj körlevelet a vendégeidnek, tanítványaidnak, hogy felkészülhessenek. Buzdítsd őket – akár kedvezményes bérlettel, relikviákkal, egyéb apró ajándékokkal – arra, hogy hívják meg ismerőseiket, így ismét új vendégeket szerezhetsz a termednek. Ebben a korábbi cikkünkben a nyílt napok szervezésének lépéseit vesszük végig részletesen. Itt konkrét ötleteket olvashatsz a beharangozással és extra ajánlatokkal kapcsolatban, amelyeket bármely (nem csak a nyílt napoknál) eseményednél felhasználhatod.

Az ünnepek összehoznak, avagy ne hagyd ki a kézenfekvőt

Hamarosan jön a Mikulás, és a karácsony is a nyakunkon. Így időszerű az ünnepek alkalmával szervezett közösségi programokról beszélnünk. Gyerektanítványoknál ez szinte alap, de a felnőtt vendégek is belelkesednek, ha megleped őket egy közös sütizéssel. Ennél azonban komolyabb eseményt is kanyaríthatsz az ünneplés köré. Például szervezhetsz nyílt programot a környéken lakóknak, a vendégeid, tanítványaid pedig önkéntes alapon besegíthetnek az előkészületekbe. Nem kell beleönteni egy lavór pénzt, egyszerű programokkal is meg lehet tölteni egy edzőtermet, stúdiót. Tarthattok bemutatókat, szervezhetsz tombolát. Utóbbin sorsolhatsz ingyenes próbabérleteket vagy a logóddal ellátott, hasznos holmikat, mondjuk kulacsot, törölközőt, jógamatracot. Viszont fontos lehet, hogy aki szeretne részt venni, az előre regisztráljon online. Így bármikor ellenőrizheted, hogy alakul a létszám, mennyi pogira lesz szükség. 🙂

Akár jótékony vonallal is összekötheted az eseményt. Gyűjtést szervezhetsz valamely nemes kezdeményezés vagy alapítvány számára. A környékbeliek így megismerhetik az értékrendedet, céljaidat, és jó híredet vihetik szerte-szana. És még jót is cselekedtél mindeközben!

Jól jön a segítség a szervezésben

Amúgy is elfoglalt vagy, egy extra esemény megszervezése meg plusz órákat vehet el a szabadidődből. Viszont megspórolhatod a telefonálgatást és üzengetést, ha van egy óraszervező és ügyfélkapcsolati szoftvered. Ebben fogadhatod a bejelentkezéseket, rögzítheted a részvételi díjak befizetését, látod, ha valaki visszamondja a foglalást. Várólistát is beállíthatsz, így nem vesznek el a szabad helyek a workshopon. Ráadásul az aktualitásokról is küldhetsz körlevelet a jelentkezőknek, nem kell címlistákat böngészned.

Így már nem is tűnik olyan macerásnak a programszervezés, igaz?
Nézz bele az óraszervezőbe, és látni fogod, mennyivel egyszerűbb az élet, ha neked is van egy online „jobb kezed”:

Ismerd meg élőben!

Ingyenes demó

Egy rövid bemutató többet mond ezer leírásnál. Ha szeretnéd működés közben látni a Motibrót, kérj ingyenes konzultációt most!

Nyíl

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!