A HIIT Edzés Sportklub (HIIT = High-Intensity Interval Training)  vezetője, Sárai Dávid tapasztalt nemzetközi marketingesként több külföldi szoftvert kipróbált, hogy az online marketing erőfeszítéseit minél eredményesebben tudja weboldal látogatókból a teremben edzésre jelentkező vendégekké alakítani.

Két dolog nagyon fontos számára: minél kevesebb idő alatt eljusson egy érdeklődő a HIIT Edzés egy csoportos órájára, és mindig precízen tudja az oktató, hogy melyik edzésre ki, milyen tudással érkezik. Mindkét célhoz egy olyan rendszer szükséges, amelyik magyar nyelvű, felhasználóbarát, és a HIIT Edzés sokrétű marketing folyamataiba integráltan működik. A külföldi megoldások nem váltak be, panaszkodtak a vendégek, hogy nem értik, mit, miért és hogyan kell velük intézni.

A MotiBro sportklub menedzsment és ügyfélkapcsolati megoldása maximálisan bevált: a vendégek könnyen kiismerik magukat a magyar nyelvű rendszerben, pár kattintással be tudnak jelentkezni, és a kezdetben bizonytalan érdeklődők is gyorsan megtalálják, mikor mehetnek a HIIT Edzés következő csoportos foglalkozására.

 

Sárai Dávid, klubvezető-tulajdonos, HIIT-TRAINING KFT.:

 

“Ez a legjobb rendszer, amit eddig kipróbáltam – nagy szó, hogy elégedettek vele a vendégeim is.”

A kihívás

A HIIT Edzés lendületes fejlődésének alapja a részleteiben megtervezett, személyre szabott szakmai munka. Ezért jönnek ide olyanok is, akik már több más teremben megpróbálkoztak a funkcionális edzéssel, de lassan fejlődtek, nem kaptak elég személyes figyelmet. Sárai Dávid teremvezető ugyanakkor már kezdetben felismerte, hogy a terem stabil működéséhez bár sziklaszilárd szakmai alapok kellenek, ez önmagában kevés, ha nem tudnak az emberek a teremről, és az ott folyó munka minőségéről.
Képzett marketingesként olyan rendszert keresett, amely az online világban végzett figyelemfelkeltő tevékenységek eredményeként a lehető legkevesebb erőfeszítéssel lehetővé teszi az érdeklődők számára, hogy megtalálják a termet és bejelentkezzenek egy edzésre.

Több külföldi megoldást kipróbált, de a vendégek egyik működésével sem voltak elégedettek. Az angol nyelvű rendszerek rosszul kezelték az ékezetes betűket tartalmazó magyar neveket, a folyamatok angol nyelvű leírásai nem minden vendég számára tették egyértelművé, hogyan működik a rendszer. Márpedig a HIIT Edzés oktatói minden egyes edzéshez megtervezik a munkát, melynek alapja a bejelentkezett vendégek fitnesz céljai és képességei. Ehhez egy zökkenőmentesen működő előzetes bejelentkezési rendszer, a terem saját weboldalába integrált módon alapvető igényként jelentkezett.

A megoldás

Egyszeri adatbevitellel több, a klubvezetés számára fontos folyamathoz biztosít információt a MotiBro rendszere. Felgyorsítja ezzel a klub irányításának adminisztrációját, lecsökkentve az unalmas háttérfeladatokkal töltött időt mind a vezetők, mind az oktatók számára is. Ennek eredményei az alábbi területeken a legkiemelkedőbbek a HIIT Edzés számára:

  1. A terem saját weboldalába integrálható MotiBro órarend a könnyű és gyors bejelentkezést teszi lehetővé a termet még nem ismerők számára is. Ezzel párhuzamosan az elsőkörös regisztrált érdeklődők kapcsolati adatai automatikusan azonnal elérhetővé válnak a MotiBro rendszerében is.
  2. A visszatérő vendégek mobiljukról is nyomon követhetik saját tevékenységnaplójukat, ki- és be tudnak jelentkezni a kedvenc időpontjukban lévő órákra, nem kell az edzőket folyamatosan kérdezgetniük, mennyi alkalom van még a bérletből.
  3. Teremvezetőként Dávid valós időben látja – akár saját mobiljáról is – a MotiBro rendszerben, hogy az egyes oktatók edzésén mikor hányan vesznek részt, és hogyan alakul a terem bevétele. Így – akár főállása 5 perces szüneteiben is – nyomon tudja követni klubja napi ügyeit.
  4. A bérletértékesítés már nemcsak Sárai Dávid „vezetői” feladata, ugyanakkor külön recepciót sem szükséges működtetnie, hanem minden edzőnek jogosultság adható, hogy a saját edzéseire járóknak történő bérletértékesítést pár mozdulattal a mobiljáról a rendszerben rögzítse. A vendégek azonnal megerősítő üzenetet kapnak, ha a bérletértékesítés sikeres volt!
  5. Klubvezetőként Dávid havonta áttekinti az automatikusan rendelkezésére álló belső riportokat: melyik edzéstípus mennyire volt népszerű, hány vendége volt a teremnek összesen és melyik edző mennyire kedvelt a vendégek körében. Kulcskérdés annak megítélése, melyik edző mennyire tudja megtartani az embereit.

A MotiBro-használat eredményei

A klubnál dolgozó edzők óráiról az információk azonnal rendelkezésre állnak. Ezáltal heti szinten 3 óra adminisztratív feladatot tud megspórolni klubvezetőként Dávid.

A vendégek tartozásai (bejelentkezik és nem jelenik meg) nyomon követhetők, mely havi 50-80 e Ft-os bevételkieséstől menti meg a céget.

A terem weboldalára a különböző reklámcsatornákból érkező érdeklődők pár kattintással be tudnak jelentkezni első edzésükre. Több az új vendég havonta.

A visszatérő vendégek gond nélkül használják a magyar nyelvű rendszert, bejelentkeznek edzésekre, ezáltal a klubvezető és az edzők is minimum heti 6 órányi időpontegyeztetős telefonálástól mentesülnek „örökre”.

A klub készen áll a további terjeszkedésre és a MotiBro rendszere támogatni fogja a franchise terveiket is, teljes felügyeletet biztosítva az ügyfélmenedzsment és kommunikáció tekintetében.

 

Köszönjük Dávidnak, hogy megosztotta a dolgos hétköznapokban megélt MotiBro-s tapasztalatait! További sok sikert a HIIT Edzés Sportklub építéséhez!

 

Kapcsolódó tartalmak

Hozzászólások

Send this to a friend