Figyelmet a sportolónak, figyelmet a vendégnek!

Világos, hogy az egyik fő erő, amivel új sportolókat tudsz hozni a csoportos órára, és megtartani a meglévőket, az a személyes figyelem, amit az edzőtől, az oktatótól kapnak. Ez rendben is van, tudja mindenki, az edzők is igyekeznek jó benyomást tenni, aktívan biztatják is a vendéget, hogy jöjjön újra és hozzon másokat is.

De a legnagyobb jóindulat mellett is előfordul, hogy egy edző nem figyel eléggé a gyakorlatokat végző sportolóira, és valaki így lassan fejlődik, vagy – még rosszabb – megsérül. Várjál, miről beszélünk? Nem azért van az edző, hogy ilyesmi ne forduljon elő? Ha ilyen van, akkor mi értelme az edzőnek??

A tapasztalat szerint bizony van ilyen, és alapvetően két oka lehet, hogy ez a probléma felmerül. Egyrészt a csoportos vagy személyi edzés olyan műfaj, amit ha jól csinálod, anyagilag is megéri csinálni. És ahol a pénz mint motiváció előkerül, elkezdünk számolni, hogy a több pénz jobb mint a kevesebb, a több sportoló több pénz, akkor vállalok még egy-két vendéget, a napjaim betáblázom, és… és már ott is a baj, túlterheltem magam, és így nehéz mindenkire egyénileg 100%-ban figyelni.

Nem azt mondom, hogy rossz dolog üzletileg gondolkodni, sőt! Ha felelősen átgondolod, hogy hogyan tudsz többet kihozni anyagilag ebből a szolgáltatásból, az lehetővé teszi, hogy növeld a minőséget, szakmailag fejleszd magad, és a sportolóid is többet kapjanak a pénzükért.

A kulcsszó a felelősség. A mértéken túli növelése az ügyfélszámnak az egész üzleted alááshatja, mert egy-két ilyen sérülés, ami figyelmetlenségből ered, és nemcsak az edzőtől riadnak el a sportolók, de lehet hogy azt a termet is elkerülik, ahol ez „belefér”…

A másik ok az edző személyében keresendő. Ha túl régóta csinálja, és nem akart vagy tudott sokat variálni azon, amit és ahogy csinál, akkor kiéghet. Egyik sportoló a másik után, nap nap után, hétről hétre, hónapról hónapra.

OK, van ilyen, akkor mit kezdjünk ezzel az edzővel? Küldjük szabadságra? Két dolog: eleve lehet, hogy nem neki való ez a szakma, mert ha a sportolók változatossága nem elég ahhoz, hogy ébren tartsa a figyelmét, akkor lehet, hogy a sport más területén érdemes neki munkát találni.

Másrészt mindenkinek fontos a megújulás: küldd el képzésre, tanuljon új dolgokat, oszd be másik órára, csoportosból egyénibe és fordítva. Valahogy érezze, hogy új dolgot csinál, és ezért érdemes odafigyelni. A lényeg: megengedhetetlen, hogy valaki az edző vagy oktató figyelmetlensége miatt lesérüljön. Ennek lehet rendszer szintű oka (túlterheltség) és személyes oka (kiégés), mindkettőt határozott közbelépéssel a teremvezető meg tudja oldani.

Figyeljetek a sportolókra, nem lehet eléggé hangsúlyozni, ez milyen fontos!!

Neked volt ilyen tapasztalatod, sérülésről, figyelmetlen csoportos vagy személyi edzőről? Hogyan oldódott meg a helyzet? Vannak erről történeteid? Írd meg nekünk és a legjobb meglátásokat, történeteket megosztjuk a blog olvasóival!

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

Szeretném az ingyenes tudásanyagot!

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!