A kihagyhatatlan ingyen reklám, hogy megtaláljanak a mozogni vágyó helyi lakosok!

Tudtad, hogy létezik olyan ingyenes szolgáltatás, aminek a segítségével akár kétszeresére is növelheted a forgalmadat? Most ennek az alkalmazásnak a használatát mutatjuk be, hogy  egyszerűen és gyorsan magad mögött hagyhasd a konkurenciádat.

Minél hamarabb vagy jelen a Google Cégem platformon, annál hamarabb profitálsz belőle és azt se felejtsd el, hogy a versenytársaid számára is ingyenes! E cikk mellé pedig szintén ingyen kínálunk számodra egy letölthető ebookot (kattints ide a letöltéshez), ami segítséget nyújt a regisztráció lépései során.

Első lépésként tegyél egy próbát, és írd be a keresőbe, hogy “Szeged edzőterem”.

Most azokat a helyi edzőtermeket láthatod, amelyeket már regisztráltak a platformra. A keresés persze más kontextusban is működik, például elég csak annyit beírnod, hogy “Étterem a közelben” és máris listázza a hozzád legközelebb eső lehetőségeket.

Tehát, azok a cégek amelyek már szerepelnek a Google térképén, komoly előnyben vannak.

Mi az a Google Cégem?

A Google Cégem egy ingyenes szolgáltatás, aminek a segítségével a Te klubod is felkerülhet a Google térképére. A regisztrációt követően olyan releváns adatokat tudsz megadni az sportlétesítményedről, mint a nyitvatartási idő, cím, elérhetőségek és a webhelyed adatai. Ezek mind rendkívül fontosak ahhoz, hogy a leendő tanítványaid minél több információhoz jussanak az egyesületeddel kapcsolatban.

Az érdeklődők, a térkép megtekintése után a legtöbb esetben a megadott weboldalakra látogatnak el, és itt szerzik az első benyomásaikat. Amennyiben rendelkezel egy profi website-al, akkor további előnyre tehetsz szert.

Ha még nincs, vagy nem tökéletes a weboldalad, akkor sincs veszve semmi, iratkozz fel a hírlevelünkre (itt teheted meg), mert a következő hetekben majd további hasznos tippeket és tanácsokat adunk annak tökéletesítéséhez is.

Miért jó ez nekem?

Jelenleg az internetes keresések közel 50%-a mobiltelefonról érkezik és ez a tendencia egyre csak nőni fog. A Google szinte mindig tudja hol vagy, éppen ezért könnyen tud ajánlani kávézókat, éttermeket vagy akár edzőtermeket számodra.

Miért hagynád veszni pont azokat a tanítványokat, akikben már felébredt a lelkesedés, csupán a megfelelő helyet keresik. Hatalmas üzleti potenciál néhány percnyi befektetett munkáért cserébe!

A korábbi példánál maradva tételezzük fel, hogy egy szegedi anyuka szeretné beíratni a gyermekét karate edzésre. Beírja a telefonján, vagy a számítógépén a keresőbe a “Szeged karate” szavakat.

Amennyiben te is karatét oktatsz és regisztráltál a Google Cégem szolgáltatásra, a találatok között a te edzőtermed is megjelenik. Gondolj csak bele, mennyi pénzt és energiát fektetsz abba, hogy a klubodat minél többféle módon reklámozd, miközben egy gyors és ingyenes online regisztráció segítségével profi módon tudsz megjelenni az interneten. Olyan, mint egy ingyen reklám, igaz? Azért, mert az!

Valaki edzőtermet, jógastúdiót vagy harcművészeti központot keres, a Google pedig azonnal felajánlja neki a Te termed. Menjünk azonban ennél is tovább, hiszen az is elképzelhető, hogy valaki egy másik sportklubra keres rá és a térkép megjeleníti neki a Te klubodat is, ami közelebb van a lakhelyéhez.

Visszatérve ismét a szegedi anyukához, nyilván a hozzá közel eső sportegyesületeket fogja preferálni. A GPS segítségével könnyen meg is tudja tervezni az útvonalat hozzád, ami ma már nem csak telefonon, de laptopon is működik. A leendő tanítványod pedig biztosan szívesen megnézne néhány fotót az edzésekről, ezért tölts fel minél többet a Google Cégem felületére is, hogy felismerjék a helyszínt és növeld a lelkesedést.

Röviden tehát, ha például van egy szuper logód, vagy egy stílusos plakátod a klub bejáratában, azt tökéletesen kiegészíti ez az online “óriásplakát”.

Nem érdemes kihagyni egy ilyen szuper lehetőséget, főleg mivel semmibe nem kerül!

Sikerült meggyőznünk?

Több érvre lenne szükséged? Akkor olvasd tovább a cikket, hiszen ezzel még nem értünk a végére.

Hol jelenhet meg a sportklubom?

A Google Cégem oldalán lévő információk három különböző keresési metódus során is eredményre vezetnek.

1. Google oldalsáv

Ez a rész az ún. Tudás panel (knowledge panel). Akkor jelenik meg, amikor valaki név szerint a te sportklubodra keres rá. Ugyanez természetesen megjelenik a mobil képernyőjén is.

Egy konkrét példát, a Forma 1 Fitness Szeged-et kiragadva ez például így néz ki:

2.  Helyi eredmények

A helyi keresési eredmények akkor jelennek meg, amikor valaki nem konkrét termet keres. A cikk elején lévő képen, a “Szeged edzőterem” esetében is a helyi eredmények láthatóak.

3.  Google térkép

A Google térkép fülön, vagy a Google térkép mobilos alkalmazásán keresztül is lehetőség van keresni. Ez természetesen már sokkal célzottabb találatokat eredményez.

Ha a “Forma 1 Fitness Szegedre” keresel rá, ezt láthatod.

 

Ha ugyanitt általánosságban a “Szeged edzőterem-re” keresel rá, akkor ezt:

 

Ezeknek a lehetőségeknek pedig mindegyike csupán egyetlen regisztrációval elérhető.

Mennyi ideig tart a regisztráció?

Amennyiben rendelkezel szabad fél órával, regisztrálhatod magad a szolgáltatásba. Mielőtt belekezdenél, minden érdemi információt gyűjts össze a sportklubodról, ami a szülők, leendő tanítványok számára fontos lehet.

Mit tud még a Google Cégem szolgáltatás?

A vendégeid csillagokkal és szövegesen is értékelhetik az egyesületet.

Nyilván előfordulhat, hogy valaki lepontoz, vagy akár valótlanságokat állít rólad, azonban egy kulturált válasszal az előnyödre fordíthatod a dolgot, ha pedig szükségesnek ítéled, akár elnézést is kérhetsz.

Viszonylag friss újítás, hogy 2017-től lehetőséged van bejegyzéseket is hozzáadni a profilodhoz, ami jelentősen megkönnyíti azt, hogy az érdeklődők jobban megismerjék a klubot.

Ha úgy érzed, hogy Neked sem szabad kimaradnod ebből, akkor ezen az oldalon tudsz regisztrálni, mi pedig segítünk benne egy ingyenesen letölthető útmutatóval, amely lépésről lépésre mutatja be a regisztrációt a Google Cégem szolgáltatásra.

Az útmutató ingyenesen elérhető ebook formátumban készült.

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!