vendégszerzés

Így szerezz új vendégeket az Instán!

Ha jól használod a közösségi médiát, nagyot lendíthet a marketingeden – és ezalatt nem csak a Facebook-hirdetéseket értjük. Sajnos sokan leragadnak ennél a pontnál, és azt hiszik, az összes lehetőség az ügyfelek vagy vendégek szerzésére a hirdetés, de ez nem igaz. Rengeteg módon tudsz, akár teljesen ingyenesen új vendégekre szert tenni, csupán egy kis időt kell rászánnod, és persze nem árt némi kreativitás sem.

Te csak a Facebookot használod?

Igen, legtöbben azonnal a Facebookra gondolnak a social media témakörben, de azért más is van a világon, amit eredményesen használhatsz. Edzőtermek, mozgásstúdiók esetében például a TikTok és az Instagram is kiváló felület lehet. A videós tartalmakat egyre többen részesítik előnyben, de ha nincs is kedved élőzni, vagy egyéb formában videókat készíteni, akkor is ki tudod használni ezeket a platformokat.

Különösen az Insta lehet jó választás, mert míg a TikTok jelenleg kifejezetten a 30 alattiak eszköze, addig az Instán már sokkal több korosztály megtalálható. Mivel a mozgás nem csak a fiatalokat érinti, kimondottan érdemes az Instagramot is bevetni (ezzel persze nem azt akarjuk mondani, hogy a TikTok fölösleges lenne, sőt – minél több felületen vagy jelen annál jobb!).

De mit is ossz meg Instán?

Örök kérdés, hogy mit érdemes posztolni a közösségi média felületein. Nagyon sok jó ötlet van az érdekességek, gyakorlatok, étkezési tippek, életmódbeli tanácsok területén, de most nem ezzel foglalkozunk.

Az egyik legjobb módszer ugyanis, amivel nagyon hatékonyan tudsz vendégeket szerezni, akár teljesen ingyen, az a kihívások alkalmazása. Ismerkedj meg ezzel egy kicsit közelebbről, hogy tudd jól csinálni, és a lehető legtöbb új vendég érkezzen a mozgásstúdiódba!

Mit jelent a kihívás?

A kihívás lényege, hogy megadsz egy célt, egy módszert, illetve egy határidőt. Bárki szabadon csatlakozhat, aki szeretne, egy közösségként, együtt dolgoznak az emberek, hogy elérjék a kitűzött célt. A Te feladatod, hogy egy mankó legyél a kihívás során, azaz megadd a segítséget, motivációt a sikerhez. Ugye már Te is látod, hogy testmozgás témakörben ez mennyi lehetőséget rejt?

Persze nem mindegy, milyen kihívást indítasz: ha nem elég motiváló, nem fognak csatlakozni, és a célt sem éred el. 

Hogy ebbe a hibába ne eshess bele, összeszedtük, mitől lesz sikeres a kihívásod:

1. A cél legyen egyértelmű!

Ne azt mondd, hogy „mozogjunk együtt 3 hétig, és nézd meg, mennyivel energikusabb leszel”, mert ez nem egy mérhető dolog, nem fog az ember 3 hét elteltével ámulni, hogy „azta, tényleg elértem a célt”. Egy világos, mérhető eredményt tűzz ki, például, hogy „3 hét alatt 3 centi a derekadból”. Ez jól hangzik, a végén pedig tudja ellenőrizni, hogy teljesült-e a cél.

2. A cél legyen elérhető!

Ne ígérj túl nagyot, mert teljesen fordítva sülhet el a dolog! Ha azt ígéred, hogy az 1 hónapos kihívás végére mindenki fogy 5 kilót, és ez nem történik meg, csalódni fognak, és máris leírod magad: nem hatékonyak a módszereid. Mindig csak olyan célt állíts fel, amit tényleg el lehet érni, ha valaki becsülettel csinálja a kihívást, így biztos sikerélmény lesz a vége. Eredmény a követők szemszögéből: ez igen, itt aztán értik a dolgukat!

3. Férjen bele a követők napjába!

Ne akard őket napi 1-1,5 órát mozgatni, mert ez túl hosszú idő ahhoz, hogy valamit kipróbáljon az ember – merthogy itt kipróbálásról van szó. Napi 20, maximum 30 percet igénybe vevő feladatsort állíts össze, ennyi ideje mindenkinek van, aki tényleg akarja.

4. Ne hagyd magukra a követőket!

Nem elég csak kiírni a kihívást, aztán hagyni, hogy megtörténjen! Legyél jelen, motiváld az embereket, írj emlékeztető posztokat. Ha érzel magadban affinitást ehhez, Te magad is csinálhatod velük élő videók formájában. Ezek egyébként utólag is visszanézhetők, így, ha valaki nem tudott a megadott időben csatlakozni, később is csinálhatja a napi feladatsort veled „együtt” a felvétel segítségével.

5. Biztass mindenkit az eredménye megosztására!

Minél többen osztják meg az elért látványos eredményt a kihívás végén, az annál jobb reklám neked: ezt veled érték el, mindössze néhány hét alatt! Mi lehetne meggyőzőbb, hogy ennél a stúdiónál magas szintű a hozzáértés?

6. Jutalmazd a részvételt!

A kihívást megtolhatod egy kis akcióval is: aki részt vesz, és végig is csinálja, az 5-10%-kal olcsóbban vásárolhat bérletet. Ezzel egyrészt, ösztönzöd a részvételt, így kevésbé kell attól tartanod, hogy menet közben elfogy a lendület. Másrészt, a bérletvásárlást is pörgeted, hiszen nyilvánvalóan nem akarják majd, hogy elússzon a kedvezményük, így azok közül is jó néhányan vehetnek bérletet, akik amúgy nem tervezték.

7. Figyelj az időtartamra!

Egy kihívás nem kihívás, ha túl rövid, ugyanakkor menet közben eltűnhet a lelkesedés, ha túl hosszú. Mivel itt többnyire mozgással elért eredményekről van szó, nyilván kelleni fog pár hét, hogy bármi is látszódjon, de 30 napnál tovább kevesen tartanak ki – rövid, de hatékony gyakorlatokat kell kitalálnod!

Klubvezetési fortélyok emailben

Ha szeretnél több új vendéget megtartani, okosabban beosztani az idődet, akkor kattints alább

Pontosan hogyan segít mindez a vendégszerzésben?

A valóban eredményes kihívások a szakértői státuszodat növelik. A mozogni vágyók közül sokan túl vannak már néhány sikertelen életmódváltási kísérleten, pár edzőtermen, ahol nem igazán kaptak valódi segítséget, mozgástípusokon, amikkel nem érték el a várt eredményt. Azaz csalódtak már.

Ha Te egy Insta kihíváson keresztül is meg tudod mutatni, hogy a segítségeddel igenis érhetnek el eredményt, azt fogják érezni, hogy ez igen, ide érdemes lehet elmenni! 

Az akcióval megfejelt kihívás is ösztönzi a résztvevőket arra, hogy éljenek a kedvezményükkel, ne hagyják veszni, amit nyertek (az eredményükön kívül, természetesen), vegyenek egy bérletet, járjanak órákra, látogassanak el a stúdiódba akár heti 2-3 alkalommal.

Ismerd meg élőben!

Ingyenes demó

Egy rövid bemutató többet mond ezer leírásnál. Ha szeretnéd működés közben látni a Motibrót, kérj ingyenes konzultációt most!

Nyíl

Ami nélkül ne is láss hozzá: hogyan lesz az Insta kihívás résztvevőjéből nálad fizetős vendég?

Az Insta kihívás egyik fontos alapeleme, hogy egy véges határidőhöz kötött. A folytatás pedig adja magát: el kell érned, hogy a résztvevő a lehető legkönnyebb módon Nálad folytassa, az igényeinek, lehetőségeinek megfelelő személyes/online vagy magán illetve csoportos óráidon.

Ezért mindenképp építs ki az új vendégek fogadására szolgáló online regisztrációs, bejelentkezési és jegyvásárlásra alkalmat biztosító rendszert is.

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

Szeretném az ingyenes tudásanyagot!

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!