Digitalizáció: több vendég érkezik a sportklubba?

Van aki szereti a technikai kütyüket és van aki nem. Jó érzés felfedezni valami újat, máskor pedig ugyanannyira jó érzés, hogy egy kényelmes, megszokott megoldás leveszi az extra erőfeszítés terhét, amit egy probléma új megoldásának kipróbálása jelenthet. Sokfélék vagyunk, sokféleképp gondolkodunk. A digitalizáció mindeközben egy üzleti folyamat, és a fentiekhez képest teljesen más céllal és más logika mentén érdekes egy sportklub vezetőjének!

A papíralapú, vagy a gépbe fáradságosan kézzel bevitt adatok helyett a klub működésének digitális alapra helyezése, felhasználóbarát módon, ez az ami valójában reális lehetőség, akármilyen személyiségű klubvezetőről van szó. Például az órákon való jelenlétet egy ujjmozdulattal rögzítheti az oktató, azonnal statisztika is látható belőle a klubvezető képernyőjén.

Emlékeztetők is automatikusan érkeznek, nem kell felírni papírokra vagy észben tartani, kinek mikor milyen feladata van ahhoz, hogy rendezetten menjenek a klub ügyei, átlátható módon. Mindez pedig mobilon is intézhető, követhető! S hogy miért jó a digitalizáció fenti lehetősége? Nyilván időt takarít meg vele a klubvezető és az oktatók is, több idejük jut a szakmai munkára, a magánéletre. Ennél többről van szó!

Az automatizált adatelemzés eredménye segít új vendéget hozni a klubba, és megtartani a meglévő vendégeket is. A folyamat lényege, hogy célzott figyelmet kapnak az új vendégek és a lemorzsolódás szélén álló vendégek is, a sportklub pedig célzottan kommunikál velük: akár az oktató, akár a klubvezető személyesen megszólítja őket, akár az online csatornák segítségével rájuk szabott üzeneteket, esetleg ajánlatokat kapnak a klubtól.

Varázslatos hatása van, ha a megfelelő pillanatban a megfelelő órán friss gyümölccsel kínáljuk a vendéget, ha kap egy-egy biztató szót az a vendég, aki eddig azt hitte, még a nevét sem jegyezte meg az oktató, vagy a klubvezető felhívja telefonon (látva a látogatási statisztikáját), hogy megkérdezze, hogy érzi magát, miben tudna segíteni.

A digitalizáció ezzel új minőségi szintre emeli a vendégekkel való kapcsolattartást, ez pedig több megtartott vendéghez, és  – a személyes ajánlásokon keresztül – több új vendéghez vezet! Mindezt úgy, hogy a klubvezető és az oktatók véges idejét és energiáit nem kizsigereli, hanem részben felszabadítja, miközben eredményesebb lesz a sportklub.

A digitalizációhoz szükséges eszközök már ott vannak körülöttünk, a legtöbb embernek van számítógépe, internetkapcsolata, mobiltelefonja, és a minimális technikai tudás is megvan, tehát nagy beruházásra, erőfeszítésre nincs szükség. Aki kimarad, lemarad, mert a szabadidősport alternatívájának tekinthető film, olvasás, kocsmázás például már évek óta élvezi a digitalizáció támogatását a fogyasztók megszólításában, működik a digitális szájreklám…

A digitalizáció a sportklubok számára okos megoldás: több munka nélkül több eredmény érhető el, jobb minőségű szolgáltatást kap a vendég, és célzottabban használhatja energiáit a klubvezető és az oktatók! Ha neked is van személyes élményed ezzel kapcsolatban, vagy csak ötleteid vannak a digitalizáció adta lehetőségekkel kapcsolatban, kérünk, oszd meg velünk, és írj a motibro@motibro.com címre!

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

Szeretném az ingyenes tudásanyagot!

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!