„A minimális az optimális” avagy egy profi karate klub esete a felhő alapú ügyvitellel

Korábbi esettanulmányunkban már olvashattátok egy harcművész mester beszámolóját a MotiBro előnyeiről. Most pedig Shihan Stefanovics József 5. danos kyokushin karate mester vall arról, hogyan könnyíti meg klubjának mindennapjait az online adminisztráció.

A Victory Kyokushin Karate Klubban elkötelezettek a folyamatos fejlődés iránt, ennek egyik eszközeként vezették be a MotiBro rendszert. Használatával csökkent a klub hétköznapi ügyintézésével járó bajlódás, jelentős mennyiségű idő szabadult fel a klubvezetés számára.

Márpedig „az időnél nincs drágább” – vallja a mester

A Shihan 2013 óta a magyar válogatott szövetségi kapitánya, 13 évesen már tanított, 16 évesen már saját csoportot oktatott karatéra. A Victoryban dolgozó oktatókkal közös céljuk, hogy értékalapú közösséget hozzanak létre. Letisztult elvek mentén végezzék a közös munkát, ezáltal a klub tanítványainak személyisége fejlődjön, és mikrokörnyezetüket a klubnál végzett munka jobbá tegye.

Több, mint 150 tanítvány látogatja jelenleg a martfűi Victory Klubot, ami hazánk egyik legsikeresebbje már hosszú évek óta, több mint 20 fekete öves tanítvánnyal.

Jelenleg a karate mellett kettlebell, kondicionáló és KSG – Kisokos Torna oktatás is folyik a klubnál, hogy a Victory közössége által biztosított fejlődés a tanítványok minél szélesebb köre számára elérhető legyen. A Victory jelmondata: „A legnagyobb győzelem az Önmagad felett aratott győzelem!”

„Az adminisztráció volt a gyenge pontunk.”

A mester mindig is a folyamatos fejlődésre törekedett: a szakmai fejlődéssel, a tanítványokkal végzett közös munkával szépen haladtak. A napi működés adminisztrációja viszont túl sok időt vitt el a klubvezetéstől. A klubnál dolgozó edzők munkáját körülményes volt nyomon követni, mert több településen, több teremben is zajlottak az edzések. Ráadásul a tanítványok tartozásait is nehéz volt átlátni. Pedig minden klub sikeres vezetésének feltétele, hogy a munkáért járó tiszteletdíj folyamatosan és időben beérkezzen a klub költségeinek finanszírozásához.

A Shihan azon gondolkodott, hogyan lehetne gazdaságilag optimalizálni a klub működését, hogy a folyamatos szakmai fejlődésnek ne akadálya, hanem szilárd alapja lehessen. Ezzel kapcsolatban a mester jelmondata lett: „A minimális az optimális” , már amennyiben a klub adminisztrációjával töltött időről van szó. Miután több más lehetőséget is megvizsgált, végül a felmerült problémákra teljeskörű megoldást talált a MotiBro rendszer segítségével.

„Szeretem látni, ha jól működünk, profik és szervezettek vagyunk.”

A MotiBro segít nyomon követni a klub ügyeit, mobilról áttekinthető, hogy melyik település melyik helyszínén, az egyes edzők óráin mi történik. Mennyi volt az előző napi bevétel és hányan voltak edzésen. A rendszer használata hozzásegíti a klubot ahhoz, hogy nagyobb bevételt optimalizáljon. Bár a klubnak nem ez a fő célja, mégis ez biztosítja a hosszútávú, eredményes működés stabil bázisát.

„Ha azzal tudok foglalkozni, amit szeretek, az tartja fenn a motivációt, számomra és a tanítványaim számára is. Számomra a harcművészet maga az élet.”- ez a mester hitvallása.

 width=

„Kevesebb időt lop el az adminisztráció, folyamatosan fejlődik a klub.”

Egy adat bevitelével több, a klubvezetés számára fontos folyamathoz szükséges információt (jelenlétek, tartozások, statisztikák, stb.) dolgoz fel a MotiBro rendszer. Így felgyorsítja a működéssel járó teendőket, és jelentősen lecsökkenti az ezzel töltött időt.

Ennek előnyei az alábbi funkcióknál a legkiemelkedőbbek a Victory számára:

  1. Az oktató Okos Jelenléti Íven egy mozdulattal rögzíti, hogy melyik tanítvány van jelen. Ezzel minden létszámstatisztika automatikusan frissül.
  2. Szintén az Okos Jelenléti Ív mutatja valós időben, van-e az adott tanítványnak bármely időszakra vonatkozó tartozása. Ennek rendezése pár mozdulattal azonnal elvégezhető.
  3. Az edző kezében lévő mobiltelefonon egy pillantással, azonnal látható, hogy melyik tanítvány milyen rendszerességgel látogatta az edzéseket az elmúlt hetekben. Az is nyomon követhető, milyen egyedi tulajdonsága, kérése van az edzések kapcsán. Ezzel az információval felvértezve az elkötelezett edzők sokat tehetnek a lemorzsolódás csökkentéséért, a klub tanítványi létszámának fokozatos növeléséért.
  4. A klub táboraira való összetett jelentkezési folyamat (érkezés, étkezés, szállás, szakmai program, eszközhasználat részleteinek bevitele) a szoftver által szabályozott keretek között történik. Ennek segítségével a klubvezetés válláról lekerül a jelentkezők kéréseinek és kérdéseinek kezelésével járó teher.
  5. A Shihan reggelente a mobiltelefonján tekinti át a klub előző napi működését, és azonnal látja, hogy az edzők jól végezték-e a munkájukat, illetve mely tanítványok igényelnek fokozott figyelmet. Rajta tartja a szemét a bevételek alakulásán is, mert ahogy korábban említettük, enélkül nem biztosítható a klub folyamatos fejlődése.

Zárásképpen beszéljenek helyettünk a konkrét számok:

  • Azonnal rendelkezésre állnak az információk a klubnál dolgozó edzők óráiról.
  • A havi és éves táborok, szemináriumok adminisztrációjával járó idő kevesebb, mint a felére csökkent, valamint pontosabbak az adatok.
  • A tanítványok klub felé fennálló tartozásainak hóvégi állománya 30 %-kal csökkent.

Összességében heti 4 munkaórát spórolnak az automatizált ügyvitel révén!

Hát ezért szeretjük mi ennyire a munkánkat! 🙂 Shihan, köszönjük a bizalmat!

Neked miben segíthetünk? Kérj ingyenes demót, és megmutatjuk, hogyan nyújt megoldást a motibro!

Ismerd meg élőben!

Ingyenes demó

Egy rövid bemutató többet mond ezer leírásnál. Ha szeretnéd működés közben látni a Motibrót, kérj ingyenes konzultációt most!

Nyíl

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!